Οικογενειακές διακοπές με αυτοκίνητο: Ο απόλυτος οδηγός!

Το καλοκαίρι πέρασε και ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Βουνά, πέτρινοι οικισμοί, και τζάκια που καπνίζουν σε καλούν να τα ανακαλύψεις από κοντά. Αν προτιμάς τα ταξίδια με αυτοκίνητο και δεν έχεις αποφασίσει ακόμη τον επόμενο προορισμό σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Κρήτη η Let’s Drive έχει συγκεντρώσει για σένα τους καλύτερους προορισμούς για εκδρομές με παιδιά. Εκμεταλλεύσου την ησυχία και την ηρεμία της χειμερινής περιόδου και οργάνωσε τώρα τις επόμενες οικογενειακές διακοπές οδικώς.

Οδοιπορικό στα πιο όμορφα σημεία της Βόρειας Ελλάδας

Ουρανούπολη: Στη σκιά του Άθω

Ο πύργος στην Ουρανούπολη
Ο πύργος στην Ουρανούπολη

Παρόλο που βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, η Ουρανούπολη, δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του Αγίου Όρους γεγονός που την κάνει προσβάσιμη για όλους. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για οικογένειες αφού αν και είναι μια μεγάλη κωμόπολη, δεν έχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση. Τα αξιοθέατα όμως είναι πολλά και οι δραστηριότητες για τα παιδιά ακόμα περισσότερες. Κάνε βόλτα στην παραλία και θαύμασε τον Βυζαντινό πύργο. Εξερεύνησε τα αρχαιολογικά μνημεία όπως τη διώρυγα του Ξέρξη αλλά και τα Στάγειρα, το χωριό του Αριστοτέλη. Αν θες, μπορείς επίσης να πάρεις το καραβάκι και να απολαύσεις μια κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος. Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη επίλεξε τη Let’s Drive και μετακινήσου παντού με άνεση και ασφάλεια.

Καβάλα: Το στολίδι της Μακεδονίας

Η Καβάλα από ψηλά
Η Καβάλα από ψηλά

Η Καβάλα είναι ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη ως πόλη αλλά και σαν ορμητήριο για εκδρομή στις γύρω περιοχές. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για διακοπές κοντά στη Θεσσαλονίκη. Πραγματικά, αυτή η πόλη τα έχει όλα. Ιστορία, πολιτισμό, αξιοθέατα και καλό φαγητό. Η εκδρομή με παιδιά από τη Θεσσαλονίκη είναι μια εύκολη υπόθεση χάρη στη Let’s Drive. Ξεκίνα με μια βόλτα στο Κάστρο. Ανέβα στο φρούριο και απόλαυσε τη θέα από ψηλά. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να περπατήσεις στο περιαστικό δάσος της Καβάλας και πάρε μια μεγάλη ανάσα καθαρού αέρα. Επόμενη στάση στους Αρχαίους Φιλίππους. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι μεγάλος και τα εκθέματα του Μουσείου αφηγούνται την ιστορία της πόλης. Με το αυτοκίνητο, μπορείς να επισκεφθείς και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Πελοπόννησος: Αφέσου στην περιπέτεια

Μάνη: Προορισμός βγαλμένος από παραμύθι

Η μαγευτική Μάνη
Η μαγευτική Μάνη

Η Μάνη τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο προορισμό, και πώς να μην είναι άλλωστε; Σε μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα μπορείς να φτάσεις σε ένα άγριο τοπίο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι. Ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς, πέτρας και γαλάζιου που μπορείς να επιλέξεις ακόμα και για μια εξόρμηση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ταξίδεψε στο Γύθειο και την Αρεόπολη και ζήσε την παραδοσιακή μανιάτικη εμπειρία. Περπάτησε στα παραδοσιακά στενάκια και θαύμασε τα πυργόσπιτα που υψώνονται επιβλητικά. Πριν ακόμη φτάσεις στη Μάνη, μην παραλείψεις να κάνεις μια στάση στα Σπήλαια Διρού. Απόλαυσε με την οικογένειά σου μια βαρκάδα και θαύμασε τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες που σχηματίστηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια. Αν σχεδιάζεις εκδρομή με παιδιά από Αθήνα προχώρησε σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα και φύγε για τους πιο παραμυθένιους προορισμούς με τη Let’s Drive.

Τολό: Το διαμάντι της Αργολίδας

 

Η θέα στο Τολό
Η θέα στο Τολό

Άλλος ένας κοντινός προορισμός, ιδανικός για οικογενειακές μίνι αποδράσεις. Περίπου δύο ώρες από το κέντρο της Αθήνας, το Τολό προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης και ατελείωτες βόλτες. Αν δεν θες να μείνεις μόνο στο Τολό, τότε μπορείς να πάρεις το αμάξι σου και να οδηγήσεις μέχρι το Ναύπλιο. Αν πάλι θέλεις να δεις κάποιον αρχαιολογικό χώρο μπορείς να πεταχτείς μέχρι την Επίδαυρο, τις Μυκήνες ή τη Νεμέα. Η περιοχή έχει ό, τι χρειάζεται κανείς από έναν χειμερινό προορισμό κοντά στην Αθήνα. Οι ιδέες για διακοπές οδικώς είναι ατελείωτες, ειδικά αν έχεις τον καλύτερο συνοδηγό στο πλευρό σου, τη Let’s Drive. Κάνε τώρα ενοικίαση αυτοκινήτου στον Πειραιά και ζήσε την απόλυτη χαλάρωση μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Η Κρήτη είναι προορισμός για όλες τις εποχές!

Στο Ηράκλειο δεν θα βαρεθείς ποτέ!

Το παλαιό λιμάνι του Ηρακλείου
Το παλαιό λιμάνι του Ηρακλείου

Οι ιδέες για εκδρομή με παιδιά συνεχίζονται. Στην πρωτεύουσα της Κρήτης μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα. Απόλαυσε τη φύση και επισκέψου τους αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους όπως την Κνωσσό και τη Φαιστό. Μην παραλείψεις να κάνεις μια στάση στο CretAquarium, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, και να κοιτάξεις κατάματα ψάρια, χελώνες, ιππόκαμπους και άλλα πολλά υδρόβια πλάσματα. Ετοιμάσου να ταξιδέψεις στην Κρήτη και μην ανησυχείς για τις μετακινήσεις σου. Πραγματοποίησε ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο και ξεκίνα το ταξίδι σου με τη Let’s Drive.

Χανιά: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Το παλαιό λιμάνι των Χανίων
Το παλαιό λιμάνι των Χανίων

Τα Χανιά θα σε μαγέψουν από το πρώτο λεπτό και θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή με τα νεοκλασικά κτίρια, τα γραφικά στενάκια και την πλούσια αρχιτεκτονική. Δέξου την πρόκληση και φύγε για πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς, οδήγησε μέχρι τα Σφακιά και χάσου στα παραδοσιακά χωριά των Χανίων. Υπάρχουν τόσα μυστικά μέρη στην Κρήτη, που είναι μοναδικής ομορφιάς και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Η εξερεύνηση στα Χανιά θα σε ανταμείψει με το παραπάνω. Όποια εποχή και αν επιλέξεις να τα επισκεφθείς, για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τη Let’s Drive.

Δες και αυτό: Κρυμμένα μέρη της Κρήτης που πρέπει να ανακαλύψεις!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εδώ!

Λευκάδα: Ένας πανέμορφος τόπος, προσβάσιμος από κάθε σημείο της Ελλάδας

Παραλία στην Λευκάδα
Παραλία στην Λευκάδα

Οι προτάσεις για διακοπές με παιδιά δεν τελειώνουν εδώ. Αν αναζητάς την ξεκούραση και επιθυμείς να επισκεφθείς κάποιο νησί αλλά δεν θέλεις να μπεις στο καράβι, τότε σου έχουμε τη λύση. Φτάσε οδικώς μέχρι τη Λευκάδα, ένα μεγάλο νησί, με σπουδαίο ορεινό κομμάτι, παραδοσιακά χωριά και φιλόξενους κατοίκους. Αφήσου μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και απόλαυσε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ σε κάποιο ορεινό χωριό. Αν και ο καιρός ίσως να μην το επιτρέπει, πάρε το ρίσκο και κάνε μια στάση σε κάποια από τις διάσημες παραλίες της Λευκάδας. Πιες τον καφέ σου κάπου εκεί κοντά και εφοδιάσου με καταγάλανες εικόνες.

Αν αγαπάς τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και θέλεις να αλλάξεις παραστάσεις, τώρα ξέρεις πού αλλά και πώς να πας. Διάλεξε τώρα το μοντέλο που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου από τον στόλο της Let’s Drive. Είτε για μικρές, είτε για μεγάλες αποδράσεις με την οικογένειά σου κάνε την κράτησή σου online, τηλεφωνικά, ή έλα κατευθείαν σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου