5+1 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη γοητευτική και ακαταμάχητη κάθε εποχή του χρόνου. Είναι ερωτική, πλανεύτρα και της ανήκει και επίσημα ο τίτλος της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Αν όμως αναζητάς μια αξέχαστη καλοκαιρινή απόδραση με χαρακτήρα, αυθεντικές γεύσεις καταγωγής, αξιοθέατα σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς, φυσικά διασκέδαση και πολλές εναλλαγές εικόνων, τότε η επίσκεψη στη νύμφη του Θερμαϊκού κρίνεται απαραίτητη. Κάνε τη Θεσσαλονίκη την αφετηρία για ένα σωρό διαδρομές, άλλες κοντινότερες και άλλες πιο μακρινές και ανακάλυψε τη σπάνια και ιδιαίτερη ομορφιά της Βόρειας Ελλάδας. Πήγαινε στα πιο όμορφα μέρη με την Let's Drive, που σου παρέχει μια πληθώρα επιλογών για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη. Οι πιο δημοφιλείς, καλοκαιρινοί, κοντινοί, προορισμοί για διακοπές από την πιο πολυτραγουδισμένη πόλη του Βορρά, ανοίγουν τα χαρτιά τους παρακάτω και σε περιμένουν για να το επιβεβαιώσεις.

Απόλαυσε τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και έπειτα ξεκίνα τα ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 10 λόγοι που θα σε κάνουν να πας Θεσσαλονίκη τώρα! 

Χαλκιδική: Μια φορά δεν είναι αρκετή για να την ανακαλύψεις

Επειδή “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει” η επίσκεψή σου εκεί σχεδόν απαιτείται! Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παραθαλάσσιους προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει και βουνό και θάλασσα, και γραφικά χωριά και όμορφες παραλίες. 

Η Χαλκιδική
Η Χαλκιδική

Άλλωστε πως αλλιώς θα διαπιστώσεις γιατί ορκίζονται στο όνομά της όχι μόνο οι Θεσσαλονικείς αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς και επισκέπτες που έχουν ήδη γνωρίσει την ομορφιά της έστω μια φορά στο παρελθόν. Σε μόλις 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεσαι στον απόλυτο επίγειο παράδεισο με πρωταγωνιστές το πράσινο, τα πυκνά πευκοδάση και τα παραδεισένια διάφανα νερά. Παρθένοι κολπίσκοι που σε κρατούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, κοσμοπολίτικες πλαζ, απέραντες χρυσές αμμουδιές ιδανικές για οικογενειακές διακοπές, παραλίες για όλα τα γούστα, καλό φαγητό φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές που θα συντροφέψουν γαστρονομικά το ταξίδι σου. Οργανωμένα camping για τους φυσιολάτρες αλλά και όσους αναζητούν μια πιο low budget λύση διακοπών καθώς και υπερπολυτελείς τουριστικές μονάδες, όπου όλα μαζί την καθιστούν τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό μια ανάσα από την καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Παραλία Σιθωνία
Παραλία Σιθωνία

Η Κασσάνδρα, η Σιθωνία και το Άγιο Όρος καλύπτουν κάθε είδους απόδραση είτε ανήκεις στους ζωηρούς που θέλουν να παρτάρουν όλη μέρα, είτε σε αυτούς που χρειάζονται ξεκούραση δίπλα στο κύμα, είτε σε αυτούς που αναζητούν γαλήνη και ηρεμία, μέσα από τον θρησκευτικό τουρισμό. Μην ξεχνάς πως η Let’s Drive, η αγαπημένη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με σταθμό στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, φροντίζει για τη μετακίνησή σου με άνεση και ασφάλεια. 

Καβάλα: Από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Το Λιμάνι της Καβάλας
Το Λιμάνι της Καβάλας

Σε δύο ώρες από τη Θεσσαλονίκη θα συναντήσεις την Καβάλα, που είναι ένας από τους τοπ κοντινούς προορισμούς για διακοπές από Θεσσαλονίκη. Το δημοφιλές, πολυφωτογραφημένο της λιμάνι, τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, χτισμένα αμφιθεατρικά και οι άπειρες επιλογές για φαγητό και ποτό θα σε μαγέψουν. Ονειρικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά ιδανικές για μπανάκι και χαλάρωση αλλά και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, γραφικά χωριά, κατάφυτα βουνά και ο τίτλος “Γαλάζια Πολιτεία”, καθιστούν την Καβάλα σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, ένα πολιτισμικό κράμα παλιού και καινούργιου. Η πόλη της Καβάλας δραστήρια και σύγχρονη, προσφέρεται για χαλαρές βόλτες και φαγητό στα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα, στα πλακόστρωτα στενάκια της παλιάς πόλης με τα επιβλητικά αρχοντικά, αναδύοντας ένα οικείο αγαπημένο άρωμα μιας άλλης εποχής.

Η Καβάλα από ψηλά
Η Καβάλα από ψηλά

Εξερεύνησε την τεράστια ακτογραμμή με τις οργανωμένες αλλά και μη παραλίες και θαύμασε τα αξιοθέατά της. Το Φρούριο στην κορυφή της πόλης με την ακαταμάχητη θέα, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, τις Καμάρες και το Υδραγωγείο σήμα κατατεθέν της περιοχής, το εντυπωσιακό Ιμαρέτ που θα σε μεταφέρει αυτόματα στην Ανατολή και ανακάλυψε επίσης μια-μια τις αρκετές καπναποθήκες στην άλλοτε Μέκκα του καπνού. H Let’s Drive με εμπειρία και αξιοπιστία στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε ταξιδεύει στους καλύτερους κοντινούς προορισμούς από Θεσσαλονίκη για αυτό το καλοκαίρι. 

Έδεσσα: Η Πόλη των νερών

Οι καταρράκτες της Έδεσσας
Οι καταρράκτες της Έδεσσας

Μέσα στο καυτό καλοκαίρι τι καλύτερο από μια εκδρομή στην Πόλη των Νερών, τη γνωστή σε όλους Έδεσσα. Μόλις 1,5 ώρα από την Θεσσαλονίκη, η Έδεσσα είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και δροσιά. Χρειάζεσαι ένα όχημα από αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων για να φτάσεις με ασφάλεια τον προορισμό σου. Με την Let’s Drive ταξιδεύεις παντού και αποκαλύπτεις όλες τις κρυμμένες γωνιές της Ελλάδας. Στην Έδεσσα θα εντυπωσιαστείς από τους διάσημους καταρράκτες που θα βρεις μέσα στην πόλη, τον ήχο των ορμητικών νερών και τα αναζωογονητικά vibes που αναδύουν. Θα πιεις καφέ στις όμορφες πλατείες της πόλης και θα δοκιμάσεις μοναδικές τοπικές σπεσιαλιτέ τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Θα επισκεφθείς τα λουτρά Πόζαρ για μια ανεπανάληπτη φυσική εμπειρία spa, σε ένα εξωπραγματικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς τόσο κάνοντας μια βουτιά στο ποτάμι, όσο και στις ιδιωτικές πισίνες τους.

Το Γενί Τζαμί στην Έδεσσα
Το Γενί Τζαμί στην Έδεσσα

Στην Έδεσσα θα δεις και το περίφημο Γενί Τζαμί με την βυζαντινή αρχιτεκτονική επηρεασμένη από αυτή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, το μοναδικό πλήρως σωζόμενο οθωμανικό τέμενος της πόλης, το Μουσείο Νερού αλλά και το Λαογραφικό της Μουσείο, ενώ μια βόλτα στο Βαρόσι την ιστορικότερη συνοικία της περιοχής θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή μέσα από κτίρια επηρεασμένα τόσο από τη βυζαντινή όσο και τη χαρακτηριστική Μακεδονική παράδοση.

Πιερία: Στη σκιά του Ολύμπου

Στους πρόποδες του Ολύμπου και κατά μήκος της ακτογραμμής του Νομού Πιερίας, η Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο αλλά και ο Πλαταμώνας, αποτελούν τους πιο top καλοκαιρινούς προορισμούς που μπορείτε να επισκεφτείτε με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.

Παραλία Πλαταμώνα
Παραλία Πλαταμώνα 

Αμέτρητα χιλιόμετρα ακτής με νερά άξια γαλάζιας σημαίας που επιτρέπουν διακοπές για όλα τα γούστα, τουριστικά θέρετρα για διαμονή όλων των τύπων και budget, αξιοθέατα, ψαροχώρια για μπάνιο και καλό φαγητό, ταβερνάκια δίπλα στο κύμα με παραδοσιακό τσίπουρο και θαλασσινά αλλά και πλούσια nightlife, συγκεντρώνει παραθεριστές από κάθε μεριά της Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη Χαλκιδική. Ο Πλαταμώνας, βρίσκεται στη σκιά του Ολύμπου, με τεράστια ακτογραμμή και εναλλαγές ανάμεσα σε ολόχρυσες αμμουδιές αλλά και λευκά βότσαλα, προσφέρεται για τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές.

Το κάστρο του Πλαταμώνα
Το κάστρο του Πλαταμώνα

Μια βόλτα στο βυζαντινό κάστρο της περιοχής νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ στα μπαράκια της παραλίας, κάνουν το τουριστικό αυτό spot δημοφιλές και αγαπημένο, αλλά και την καθιερωμένη ετήσια στάση για διακοπές. Το Λιτόχωρο συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και βρίσκεται μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας μαγικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, για τους λάτρεις της φύσης και των sport καθώς η περιοχή ενδείκνυται για ένα σωρό δραστηριότητες τόσο extreme όσο και μη. Οι πασίγνωστες παραλίες Βαρικό και Πλάκα, σου υπόσχονται αξέχαστες στιγμές αναψυχής και χαλάρωσης.

Αλεξανδρούπολη: Ξεχωρίζει για τη θαλασσινή της αύρα

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ένας ακόμα προορισμός που αξίζει να ανακαλύψεις αν βρεθείς στη Θεσσαλονίκη είναι η Αλεξανδρούπολη, η πρωτεύουσα του νομού Θράκης. Με σήμα κατατεθέν της τον Φάρο, που στολίζει την παραλία και το πιο κεντρικό μέρος της πόλης, είναι το σημείο που δίνονται όλα τα ραντεβού και από εκεί ξεκινάει η περίφημη παραλιακή βόλτα. Χαρακτηρισμένη ως “πράσινη πόλη” ενδείκνυται για ποδηλατάδες κατα μήκος της παραλίας αλλά και περπάτημα με στάση για τσίπουρο και ψαράκι. Η Αλεξανδρούπολη συνδέει την Ανατολή με τη Δύση αλλά και τα Βαλκάνια, έχει παραλίες να τις πιεις στο ποτήρι αλλά και να απολαύσεις το μπάνιο σου σε αυτές, όπως η Νέα Χιλή, τα Κόκκινα Βράχια και η παραλία Δικέλλων. Τέλος αξίζει να περιηγηθείς στις γύρω περιοχές, ώστε να δεις από κοντά το μεγαλείο του ποταμού Έβρου και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, αναπόσπαστο κομμάτι του λαΪκού πολιτισμού και των εθίμων της Θράκης.

Άγιος Ιωάννης: Εδώ χτυπάει η καρδιά του Πηλίου

Δημοφιλές, πασίγνωστο, φωτογενές και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το Πήλιο και οι παραλίες του μαγεύουν τον επισκέπτη. Δεν θεωρείται τυχαία από τους πιο αγαπημένους φθινοπωρινούς προορισμούς, καθώς η ομορφιά της φύσης αυτήν την εποχή δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Δες και αυτό: Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για φθινοπωρινές αποδράσεις!

Παραλία Άη Γιάννης στο Πήλιο
Παραλία Άη Γιάννης στο Πήλιο

Συνδύασε αριστοτεχνικά την αύρα του βουνού των Κενταύρων, με το ειδυλλιακό γαλάζιο του Αιγαίου, καθώς και τις πηλιορείτικες συνταγές που σου υπόσχονται καλό φαγητό, με την άριστη φιλοξενία και τις δροσερές βουτιές. Με την Let’s Drive, πραγματοποιείς ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μέσα από τις προηγμένες της υπηρεσίες και τις ακόμα πιο προσιτές τιμές, ανακαλύπτεις την Ελλάδα βήμα - βήμα. Σε ένα μοναδικό σκηνικό από υπέροχες αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου, οι μαγευτικές παραλίες του Πηλίου, όπως ο Άη Γιάννης, Το Παπά Νερό, ο Μυλοπόταμος και η Νταμούχαρη όλες εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσίες, αποδεικνύουν το μεγαλείο της φύσης, ενώ παράλληλα προσφέρονται για top καλοκαιρινές στιγμές και διακοπές σε όποιο ηλικιακό group και αν ανήκεις. Τα γραφικά γύρω χωριά, οι ανθισμένες ορτανσίες, οι πλούσιες επιλογές διαμονής αλλά και η διασκέδαση, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αυθεντική μοναδική εμπειρία που θα θυμάται για χρόνια.

Υπάρχουν τόσοι και άλλοι πόσοι καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να ανακαλύψεις. Ανακάλυψε αμέτρητες διαδρομές και ταξίδεψε όπου αγαπάς από τη Θεσσαλονίκη και πίσω, με ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Let’s Drive.

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου