Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα: Δες τους κορυφαίους!

Ψάχνεις εκδρομές κοντά στην πρωτεύουσα; Η Αθήνα προσφέρει πολλές επιλογές για σύντομες χειμερινές αποδράσεις, ιδανικές για ένα Σαββατοκύριακο. Χιονισμένα βουνά, παραδοσιακά χωριά, λίμνες και δάση σε περιμένουν, για να τα ανακαλύψεις.
Οι χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα έχουν πάντα εκπλήξεις για τους εξερευνητές, που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς της πόλης. Ένας από αυτούς μπορεί να αφορά στην κατάσταση του οχήματός σου. Η Let’s Drive σου λύνει αυτό το πρόβλημα, αφού προσφέρει οικονομική  ενοικίαση αυτοκινήτων από την Αθήνα για να κάνεις το ταξίδι σου με άνεση και σιγουριά. 
 

Στα Τρίκαλα Κορινθίας θα περάσεις μοναδικά!

 

Τρίκαλα Κορινθίας
Τρίκαλα Κορινθίας

 

Μια από τις πιο δημοφιλείς ορεινές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα είναι τα Τρίκαλα, στον νομό Κορινθίας. Αποτελείται από τις συνοικίες Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα.
Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα βρίσκεται στο όρος Ζήρεια και είναι η Παναγιά του Βράχου. Η εκκλησία είναι φωλιασμένη μέσα σε έναν από τους ψηλούς βράχους που θυμίζουν Μετέωρα. Η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία, ενώ στο ίδιο μονοπάτι θα συναντήσεις τον Ναό της Αγίας Τριάδας και το εκκλησάκι των Ταξιαρχών. Κατεβαίνοντας προς τα Άνω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, βρίσκεται η λίμνη Δασίου που ανήκει στο δίκτυο προστασίας Natura 2000. Δίπλα στο Σπήλαιο του Ερμή με τους πολύχρωμους σταλακτίτες, θα βρεις το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, ένα από τα πιο γνωστά στην Πελοπόννησο. Έχει πίστα για αρχάριους, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και parking 200 θέσεων.
Αν σου αρέσει η ιππασία και η τοξοβολία, επισκέψου το Ρέθι, ένα από τα γειτονικά χωριά, για να απολαύσεις αυτές τις δραστηριότητες στη φύση.  
Στα Τρίκαλα Κορινθίας το φαγητό έχει την τιμητική του στις παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκο κρέας και τοπικό κρασί. Οι προτάσεις διαμονής είναι πολλές όπως δωμάτια, ξενώνες και βίλες για ζευγάρια, οικογένειες ή μεγάλες παρέες και παροχές ανάλογα με τι σου ταιριάζει. 

 

Η Παναγιά του Βράχου, Τρίκαλα Κορινθίας
Η Παναγιά του Βράχου, Τρίκαλα Κορινθίας

 
Info: Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν 145 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
 

Δημητσάνα: Το στολίδι της ορεινής Αρκαδίας

 

Δημητσάνα Αρκαδίας
Δημητσάνα Αρκαδίας 

 

Στο χωριό της Αρκαδίας θα δεις την αρμονική συνύπαρξη του χθες με το σήμερα. Ολόκληρος ο οικισμός είναι πετρόκτιστος και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος. Οι παραδοσιακοί ξενώνες σε προθερμαίνουν για ευχάριστη διαμονή και διακοπές με αυθεντικό και τοπικό άρωμα. Είναι πολύ όμορφη και το χειμώνα, ωστόσο συγκαταλέγεται στους τοπ φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Η Δημητσάνα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και στα γραφικά σοκάκια της θα συναντήσεις σημαντικά αξιοθέατα όπως τη Βιβλιοθήκη, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και το Μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη. Χτισμένες στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού βρίσκονται οι αντικριστές μονές Παναγίας Φιλόσοφου και Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Ο διατηρητέος οικισμός της Δημητσάνας γοητεύει τουρίστες από το εξωτερικό, οι οποίοι επιλέγουν την ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Αθήνας. 
 
Info: Η Δημητσάνα απέχει 200 χλμ. από την Αθήνα.

 

Στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα 

Αράχωβα Βοιωτίας
Αράχωβα Βοιωτίας

 

Είναι κοσμική, φασαριόζικη, αμφιθεατρική και ο πιο δημοφιλής προορισμός στον Παρνασσό. Η Αράχωβα γίνεται κάθε χειμώνα meeting point για όσους αγαπούν το σκι, τη διασκέδαση και το καλό φαγητό. Τόσο οι πίστες όσο και το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου στον Παρνασσό σφύζουν από κόσμο. Αν η δραστηριότητα δεν είναι το φόρτε σου, κάνε βόλτα στο χωριό για να δεις το μεγάλο ιστορικό ρολόι, το Λαογραφικό Μουσείο και την Μπαρουτοσπηλιά. Μόλις 10 χιλιόμετρα από εκεί βρίσκονται οι Δελφοί, με το ιστορικό Μαντείο και τον Ναό του Απόλλωνα.
Αν είσαι πρωινός τύπος, ανέβα στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, τα Λιάκουρα, σε 2.457 μέτρα υψόμετρο. Αν ο καιρός βοηθάει, θα δεις την εντυπωσιακή ανατολή του ηλίου και στο βάθος τις κορυφογραμμές του Ολύμπου.
Το χειμώνα, που τα νησιά δεν έχουν μεγάλη τουριστική κίνηση, πολλοί κάτοικοι φτάνουν στο λιμάνι με το πλοίο και εκεί παίρνουν όχημα καθώς έχουν κανονίσει ενοικίαση αυτοκινήτου από τον Πειραιά
 
Info: Η Αράχωβα απέχει 170 χλμ. από την Αθήνα.

 

Καλάβρυτα: Επιλογή που θα σε αποζημιώσει

 

Η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, Καλάβρυτα Αχαΐας
Η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, Καλάβρυτα Αχαΐας

 

Τα Καλάβρυτα είναι all time classic χειμερινός προορισμός, αφού το σκι και το χιόνι είναι συνυφασμένα με την πόλη. Σε κάθε γωνιά της είναι χαραγμένη η ιστορία και τα κατάλληλα σημεία να μάθεις για το παρελθόν της είναι το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Το Σπήλαιο των Λιμνών είναι ένα από τα γνωστά και θαυμαστά στην Ελλάδα ενώ η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ξεχωρίζει, επειδή είναι χτισμένη στο βράχο.
Στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Καλάβρυτα θα κατέβεις τις πλαγιές του Χελμού, ενώ στην κορυφή της Νεραϊδοράχης βρίσκεται το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων.
Το ταξίδι με το θρυλικό τρενάκι τον Οδοντωτό, προσφέρει άλλη μια αξέχαστη εμπειρία στα Καλάβρυτα. Στην περιοχή βρίσκεται και το Δάσος Εθνικής Ανεξαρτησίας Καλαβρύτων για να κάνεις πεζοπορία σε ένα από τα πιο σημαντικά δάση στη χώρα.
Οι διαδρομές στην περιοχή είναι απαιτητικές και είναι απαραίτητο να έχεις ένα ασφαλές όχημα. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς, αφού μπορείς να επιλέξεις την Let’s Drive και τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από Πειραιά και αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Info: Τα Καλάβρυτα απέχουν 190 χλμ. από την Αθήνα.

 

Το Ναύπλιο είναι έρωτας με την πρώτη ματιά

 

Μπούρτζι, Ναύπλιο Αργολίδας
Το Μπούρτζι, Ναύπλιο Αργολίδας

 

Η αλήθεια είναι πως ο προορισμός αυτός διεκδικεί πάντα μια υψηλή θέση στις εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα, όλο το χρόνο. Το Ναύπλιο είναι ρομαντικό, ζωντανό και κατάλληλο μέρος για χειμερινές διακοπές, καθώς διαθέτει μεγάλη γκάμα από καταλύματα, εστιατόρια, fast foods, καφετέριες, μπαρ, εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά με αναμνηστικά. Συνήθως ο καιρός επιτρέπει μια βαρκάδα μέχρι το Μπούρτζι και την ανάβαση στο Παλαμήδι για να διαπιστώσεις αν όντως είναι 999 τα σκαλιά μέχρι την κορυφή. 
Η απόσταση μέχρι το Ναύπλιο είναι μικρή και σε συμφέρει καθώς η ενοικίαση αυτοκινήτου από Αθήνα γίνεται σε ασυναγώνιστες τιμές.

Info: Το Ναύπλιο απέχει 140 χλμ. από την Αθήνα.

Οι κοντινοί προορισμοί από Αθήνα οδικώς, είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι με ένα καινούριο και ασφαλές όχημα. Η Let’s Drive έχει προτάσεις που σου ταιριάζουν για να διαμορφώσεις ένα ταξίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. 

 

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου