Κρυμμένα μέρη της Κρήτης που πρέπει να ανακαλύψεις!

Ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κρήτης μπορούν να πουν πως γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί τους. Τα βουνά, οι παραλίες, τα φαράγγια είναι αμέτρητα και ανεξερεύνητα από τους τουρίστες, που περνούν λιγοστές μέρες στο νησί και αναζητούν στην Κρήτη αξιοθέατα της πρώτης γραμμής. Αναχωρώντας για το σπίτι τους, οι επισκέπτες νιώθουν πως αναβαθμίζονται ταξιδιωτικά και ανυπομονούν να επιστρέψουν για να ανακαλύψουν περισσότερα μυστικά μέρη στην Κρήτη.

Ο καλύτερος τρόπος για να δεις περισσότερα χωρίς να χάσεις χρόνο στις μετακινήσεις με συγκοινωνία, είναι να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο. Είτε φτάσεις με αεροπλάνο είτε με πλοίο, κάνε ενοικίαση αυτοκινήτου από το Ηράκλειο, την πρωτεύουσα της Κρήτης ή από τα Χανιά, μέσω της Let’s Drive

Χανιά: Φυσική ομορφιά, αστική αίγλη και κρητική φιλοξενία

To φαράγγι της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται κοντά στην παραλία της Σούγιας και έχει πάρει το όνομα του από το ομώνυμο χωριό, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα στην περιοχή των Χανίων. Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές φαράγγι της Κρήτης μετά από αυτό της Σαμαριάς και ένα μέρος του προστατεύεται ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής από το πρόγραμμα NATURA 2000.

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
Φαράγγι Αγίας Ειρήνης

Το Σπήλαιο Αρκουδόσπηλιος, γνωστό και ως το Σπήλαιο της Παναγίας της Αρκουδιώτισσας, βρίσκεται κοντά στο χωριό Καθολικό και τη Σούδα. Πήρε το όνομά του από έναν σταλακτίτη που έχει μορφή αρκούδας, ενώ εκεί βρίσκεται και ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία. Όλη η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα αξιοθέατα, που μπορείς να εξερευνήσεις άνετα, επιλέγοντας ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Σούδα. Ανάμεσά τους είναι η Ιερά Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου και η Μονή Καθολικού.

Αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να ανακαλύψεις τα πιο όμορφα χωριά των Χανίων. To Λουτρό είναι ένα ήρεμο χωριό κοντά στα Σφακιά, 70 περίπου χλμ. από τα Χανιά. Έχει εντυπωσιακά μπλε νερά, λίγα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Υπάρχει καράβι με συχνά δρομολόγια προς την Αγία Ρούμελη, την περιοχή που βρίσκεται το Φαράγγι της Σαμαριάς. Βέβαια, στα Χανιά η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η ιδανική λύση για να εξερευνήσεις την περιοχή.

Λουτρό, Σφακιά
Λουτρό, Σφακιά

H λίμνη Αλμυρού, βρίσκεται στη Γεωργιούπολη, 40 χλμ. ανατολικά από τα Χανιά. Εκεί βρίσκεται και ο ομώνυμος ποταμός και μαζί σχηματίζουν έναν σπάνιο υγρότοπο, από τους πιο σημαντικούς στην Κρήτη. Μερικά από τα είδη χλωρίδας και πανίδας που ζουν εκεί είναι οι νερόκοτες και οι αγριόπαπιες.

Λίμνη Αλμυρού, Γεωργιούπολη
Λίμνη Αλμυρού, Γεωργιούπολη

Ρέθυμνο: Ιδανικό για ταξίδι όλον τον χρόνο

Οι ωραιότερες παραλίες του Ρεθύμνου βρίσκονται τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα του νομού. O Πλακιάς είναι μία από αυτές, που ακόμα και τον Αύγουστο δε γεμίζει με κόσμο όπως άλλες, πιο δημοφιλείς. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, απέχει 40 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και έχει ακτογραμμή 1,5 χιλιομέτρου.

Άποψη της παραλίας του Πλακιά
Άποψη της παραλίας του Πλακιά

Αν έχεις κάνει κράτηση για ένα από τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από το Ρέθυμνο, μπορείς να οδηγήσεις δυτικά, για να κάνεις μια στάση στον Κάραβο, έναν μακρόστενο όρμο που θυμίζει φιόρδ. Η επόμενη στάση είναι στη Μονή και την παραλία της Πρέβελης, από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού.

Λίμνη Πρέβελη
Λίμνη Πρέβελη

Αν θέλεις να αποφύγεις την πολυκοσμία στην Πρέβελη, μπορείς να επισκεφθείς τη Μικρή και τη Μεγάλη Τριόπετρα, που θεωρούνται από τους πλέον ανόθευτους προορισμούς στην Κρήτη. Πρώτη συναντάς τη Μικρή, μια αμμώδη παραλία που περιτριγυρίζεται από βράχους. Δίπλα της είναι η Μεγάλη Τριόπετρα με χοντρή άμμο και μεγάλο μήκος, που την κάνει να μη δείχνει ποτέ γεμάτη.

Παραλία Τριόπετρα
Παραλία Τριόπετρα

Αν αναζητάς δράση στη φύση, τότε πρέπει να οργανώσεις πεζοπορία στα Κολλητά Φαράγγια, το Φαράγγι του Βελονάδο και το Φαράγγι του Κάτω Πόρου. Είναι ένα εύκολο μονοπάτι που θα χρειαστείς περίπου 2 ώρες για να το διασχίσεις. Για να κάνεις την εμπειρία σου πιο ευχάριστη, φρόντισε να έχεις αρκετό νερό, άνετα παπούτσια και αντηλιακό. Αν φτάνεις αεροπορικώς, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο στα Χανιά, είναι η λύση για να κάνεις τις βόλτες σου με ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο της Let’s Drive.

Ηράκλειο: Μοναδική ιστορία και ασύγκριτα τοπία

Η παραλία Βαθύ είναι απομακρυσμένη από την πρωτεύουσα της Κρήτης και βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήριο Λίθινο, το νοτιότερο σημείο του νησιού. Δεν είναι οργανωμένη και έχει μερικά δέντρα για φυσική σκιά. Είναι από τα πιο ρομαντικά μέρη στο Ηράκλειο, που οι ντόπιοι κρατούν για τους ίδιους, ώστε να απολαμβάνουν την παραλία χωρίς κόσμο.

Δες και αυτό: 7+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στο Ηράκλειο!

Είκοσι καταρράκτες θα συναντήσεις, ενώ διασχίζεις το Φαράγγι της Άρβης, που βρίσκεται στο Ηράκλειο. Ξεχωρίζει για τη φυσική του ομορφιά και η κατάβαση είναι εφικτή μόνο σε έμπειρα άτομα, που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στο τέλος του, το φαράγγι οδηγεί στον εύφορο κάμπο της Άρβης με τα δεκάδες μπανανόδεντρα.

Φαράγγι Άρβης
Φαράγγι Άρβης

Το χωριό Αρχάνες έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη του οικισμού του. Πολύχρωμα σπίτια, μικρά μουσεία με τοπικά εκθέματα από τη Μινωική και τη Βυζαντινή εποχή και βυζαντινές εκκλησίες, κάνουν το μέρος ξεχωριστό. Βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ενώ στην πλατεία του μπορείς να δοκιμάσεις αυθεντικές κρητικές νοστιμιές.

Πολύχρωμα σπίτια στις Αρχάνες
Πολύχρωμα σπίτια στις Αρχάνες

Μακριά από τα πολύβουα Μάταλα, μέσα από ένα μονοπάτι που διασχίζεται σε 2,5 ώρες περίπου, βρίσκονται τα Γουρνιά. Θα πρέπει να σε έχει μαγέψει το μέρος για να το επισκεφθείς μιας και είναι δυσπρόσιτη περιοχή. Εκτός από τα Μάταλα μπορείς να φτάσεις και με βάρκα ή διασχίζοντας ένα μονοπάτι από το Βαθύ. 5 μαγευτικά φιόρδ που σχηματίζουν οι βράχοι, θα σε επιβραβεύσουν όταν φτάσεις για τον κόπο σου. Στη Let’s Drive θα βρεις ενοικιάσεις αυτοκίνητων από το Ηράκλειο στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι. 

Η ανεξάντλητη Κρήτη είναι πόλος έλξης για κάθε είδους τουρίστες. Η μορφολογία του νησιού είναι τέτοια, που είναι ιδανικό τόσο για όσους θέλουν παραλίες και άμμο, όσο και γι’ αυτούς που φτάνουν με τα αθλητικά τους, έτοιμοι να πάνε σε φαράγγια και σπήλαια. Κάνε το ταξίδι σου μια αξέχαστη εμπειρία, επιλέγοντας τη Let’s Drive για την ενοικίαση αυτοκινήτου.

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου