Κρήτη: Τα ομορφότερα μέρη για εκδρομή!

Η Κρήτη δεν είναι μόνο ένας εύφορος και πληθωρικός τόπος με απίστευτες ομορφιές. Είναι ένας ακαταμάχητος προορισμός για κάθε γούστο, κάθε ηλικία και κάθε εποχή. Στη λεβεντογέννα γη το καλοκαίρι έχει την τιμητική του και εσύ την ευκαιρία να το ζήσεις όσο πιο όμορφα γίνεται. Βρες τα ομορφότερα μέρη για εκδρομή στην Κρήτη, αφού πρώτα βρεις το δικό σου ενοικιαζόμενο όχημα, μέσα από την πιο αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μην ξεχνάς ότι η Let’s Drive ηγείται σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου​ και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς: Πεζοπορία σε έναν από τους εμβληματικούς προορισμούς της Ευρώπης

Εδώ θα θαυμάσεις έναν πραγματικό φυσικό θησαυρό που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ομορφιές του νησιού. Με μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα, το φαράγγι ξεκινά από τον Ομαλό στα Λευκά Όρη και φτάνει μέχρι την παραλία της Αγίας Ρούμελης, δημιουργώντας μια εκπληκτική διαδρομή, ανάμεσα σε ψηλά βράχια και εντυπωσιακά τοπία, που θα σε κάνουν να αναμετρηθείς με τις δυνάμεις και τις αντοχές σου. Τα διάφορα μονοπάτια εναλλάσσονται σε υψομετρικό επίπεδο και προσφέρουν εκπληκτικές πανοραμικές σκηνές.

Το φαράγγι της Σαμαριάς
Το φαράγγι της Σαμαριάς

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σου, θα περάσεις από δροσερά τρεχούμενα νερά, δύσβατα περάσματα ανάμεσα σε βραχώδη εντυπωσιακά σημεία και ξυλογέφυρες, απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία φυσικής ομορφιάς. Η Σαμαριά, γνωστή για την πανίσχυρη ιστορία της, δικαιολογεί την ύπαρξη αρχαίων πολιτιστικών μνημείων και τα ίχνη προϊστορικών πολιτισμών, που άκμασαν στην περιοχή. Η διαδρομή καταλήγει στην Αγία Ρούμελη, όπου θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς στην αγκαλιά του Λιβυκού Πελάγους. Το Φαράγγι της Σαμαριάς, αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη στην Κρήτη, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει, περιπέτεια, ομορφιά και επαφή με τη φύση.   

Νήσος Χρυσή: Χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά

Συνεχίστε την οδική σας εκδρομή στην Κρήτη με μια στάση στη Νήσο Χρυσή. Βρίσκεται ανοιχτά των ακτών της Κρήτης και αποτελεί τον απόλυτο παράδεισο, αφού ξεχωρίζει για την ασύλληπτη φυσική ομορφιά της, τις ολόχρυσες αμμουδιές και την πληθώρα κοχυλιών που θα βρεις στις ακτές της.

Παραλία στη Νήσο Χρυσή
Παραλία στη Νήσο Χρυσή

Η Χρυσή, γνωστή και ως Γαϊδουρονήσι βρέχεται από το Λιβυκό Πέλαγος και φημίζεται για τα εξωτικά νερά της αλλά και την πλούσια βλάστηση που συμπληρώνει το μοναδικό παραδεισένιο σκηνικό. Ειδυλλιακός προορισμός για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση και εντυπωσιακές εικόνες, που θα γεμίσουν τους social λογαριασμούς σου, θα ζηλεύουν οι φίλοι σου και θα σου κάνουν ιδανική συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όταν θα αναπολείς τις στιγμές του καλοκαιριού. Εδώ θα απολαύσεις μοναδικές παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά, θαλάσσιες και υποθαλάσσιες δραστηριότητες, όπως snorkelling και καταδύσεις. Ένας υπέροχος πλούσιος υδάτινος κόσμος απλώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που σε καλεί να τον ανακαλύψεις.

Κνωσός: Στο παλάτι του αρχαιότερου πολιτισμού της Ευρώπης

Μινωικό Ανάκτορο Κνωσού
Μινωικό Ανάκτορο Κνωσού

Κρήτη θα πει Μινωικός πολιτισμός και πως γίνεται κατά την επίσκεψή σου στη μεγαλόνησο να μην επισκεφτείς την Κνωσό, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά μνημεία του νησιού και ίσως το πιο σημαντικό από τα αξιοθέατα στο Ηράκλειο. Η Κνωσός θεωρείται ο παλατιανός οικισμός του βασιλιά Μίνωα, ενώ τεράστιες ανασκαφές έχουν αποκαλύψει τον πλούτο και την πολυπλοκότητα της πόλης. Με βάση τα ευρήματα, ο Μινωικός πολιτισμός διέθετε προηγμένα κτίρια και τεχνολογία, διέπρεψε στην τέχνη και σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της εποχής. Η επίσκεψη στην Κνωσό, είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να διασχίσει τους αρχαίους δρόμους, να εξερευνήσει τα παλάτια και τις αίθουσες, να θαυμάσει τον πλούτο και την ομορφιά του τόπου. Μην αμελήσεις να απευθυνθείς στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο λιμάνι Ηρακλείου της Let’s Drive, ώστε φτάνοντας στο νησί να παραλάβεις το όχημα της επιλογής σου και να ξεκινήσεις το ταξίδι σου.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 7+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στο Ηράκλειο!

Φαλάσαρνα: Μία από τις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Παραλία Φαλάσαρνα
Παραλία Φαλάσαρνα

Η Φαλάσαρνα, αρχαία πόλη στη δυτική ακτή της Κρήτης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο νησί και παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την αρχαία Κρήτη και τον πολιτισμό της. Ωστόσο σήμερα, όταν ακούς το όνομα, ο νους σου πάει σε αυτήν τη φανταστική παραλία που κάπου σίγουρα έχει πάρει το αυτί σου. Και όχι άδικα, αφού η Φαλάσαρνα, είναι από τα ομορφότερα σημεία κοντά στα Χανιά, χαρακτηριστικό της Κρήτης. Τροπικό χρώμα, πεντακάθαρα νερά με βελούδινη αμμουδιά, αυτή η απέραντη παραλία, έχει βραβευτεί ως η καλύτερη της Κρήτης αλλά και μέσα στις 10 καλύτερες της Ευρώπης. Απόλαυσε μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ, αλλά και γεύσεις της τοπικής κουζίνας, με την ιδιαίτερη ζεστή κρητική φιλοξενία να πρωταγωνιστεί, σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια της περιοχής. Μην ξεχνάς, για ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά έχεις την Let’s Drive.

Ελαφονήσι: Από τις πιο αμιγείς και πιο φυσικές παραλίες της Κρήτης

Το Ελαφονήσι Πανοραμικά
Το Ελαφονήσι Πανοραμικά

Έχεις δει σίγουρα φωτογραφίες και έχεις αναρωτηθεί που βρίσκεται αυτός ο τροπικός παράδεισος με τα τυρκουάζ νερά, τη λευκή άμμο με τις ροζ πινελιές, ποθώντας όσο τίποτα να απολαύσεις έστω μια δροσερή βουτιά στα νερά του. Πάρε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σου και οδήγησε για 1,5 ώρα περίπου από το κέντρο, μέχρι το νοτιοδυτικότερο σημείο των Χανίων. Εκεί θα συναντήσεις μια ρηχή λιμνοθάλασσα όπου θα περπατήσεις μέχρι να φτάσεις στην παραλία των ονείρων σου. Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο προστασίας Natura 2000, διαθέτει πάνω από 100 είδη σπάνιων φυτών, θαλάσσια αλλά και μη, αμμόλοφους και μια ιδιαίτερη άμμο, σε ροζ απόχρωση, εξαιτίας των κοχυλιών που κατά τη θραύση τους αφήνουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα. Η απόσταση αλλά και κάθε κούραση ή ταλαιπωρία, θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω, κατά την παραμονή σου σε αυτόν τον μαγευτικό εξωτικό παράδεισο με τα υπέροχα χρώματα. Θυμήσου πως αν χρειαστείς ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σούδα αλλά και Ρέθυμνο, οι αντίστοιχοι σταθμοί εξυπηρέτησης της Let’s Drive είναι στη διάθεσή σου.   

Λίμνη Πρέβελη: Μία από τις πιο εξωτικές γωνιές της Ελλάδας

Παραλία Πρέβελης και Φοινικόδασος
Παραλία Πρέβελης και Φοινικόδασος

Στα νότια του Ρεθύμνου, θα συναντήσεις ένα από τα top μέρη για εκδρομή στην Κρήτη. Επιλέγοντας το αυτοκίνητό σου από τον σταθμό της Let’s Drive στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο ή τα Χανιά φτάνεις στα πιο όμορφα μέρη εύκολα και γρήγορα, με ασφάλεια και άνεση. Στις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, δημιουργείται μια λιμνοθάλασσα, η λίμνη της Πρέβελης, όπου μετά ενώνεται με τη θάλασσα. Στις άκρες της εντυπωσιάζει το ιδιαίτερο φοινικόδασος, που δημιουργεί ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο και ένα εξωτικό σκηνικό που εμπλουτίζεται από φυσικές πισίνες, τρεχούμενα νερά και καταρράκτες. Εδώ μπορείς να περπατήσεις κατά μήκος του ποταμού, να κάνεις κανό και φυσικά να δροσιστείς στα νερά της λίμνης ή της θάλασσας. Είναι μία εξωτική γωνιά της Κρήτης και μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ρεθύμνου.

Δες και αυτό: Εξερεύνησε τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου!

Λουτρό: Γραφικό και αυθεντικό ψαροχώρι των Σφακίων

Το χωριό Λουτρό των Σφακίων
Το χωριό Λουτρό των Σφακίων

Από τα πιο όμορφα χωριά των Χανίων, το Λουτρό είναι ένα παραδοσιακό, ήσυχο, παραθαλάσσιο ψαροχώρι στην περιοχή των Σφακίων, απομονωμένο και ιδανικό για prive καταστάσεις και ήσυχες διακοπές. Οι εντυπωσιακές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, γαληνεύουν και γοητεύουν, ενώ τα ταβερνάκια που θα βρεις στην περιοχή, προσφέρουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα κρυμμένα μέρη της Κρήτης​ καθώς για να φτάσεις εκεί, θα πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητό σου στα Σφακιά ή την Αγία Ρούμελη και να προσεγγίσεις το ειδυλλιακό αυτό μέρος από τη θάλασσα ή μέσω δύσβατων μονοπατιών. Από εκεί θα πάρεις το καραβάκι για τα Γλυκά Νερά, για να απολαύσεις αξέχαστες βουτιές, σε έναν ακόμα κρυστάλλινο παράδεισο του Λιβυκού Πελάγους. Για αυτό θα χρειαστείς σίγουρα να διερευνήσεις όλες τις επιλογές σου για τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Χανίων​. Επίλεξε το όχημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ταξιδιού και της παρέας σου και είσαι έτοιμος να γνωρίσεις ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης.

Ανακάλυψε την Κρήτη και όλους αυτούς τους υπέροχους προορισμούς που την αποτελούν, με την Let’s Drive. Κάνε την κράτησή σου online ή τηλεφωνικά, ή έλα κατευθείαν σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης. Απόλαυσε μοναδικές προσφορές, προσιτές τιμές κι έναν υπερσύγχρονο στόλο οχημάτων, για ένα αξέχαστο “φευγάτο” καλοκαίρι!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου