7+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στο Ηράκλειο!

Κάθε επίσκεψη στην Κρήτη είναι και μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Για να γυρίσεις έστω και έναν νομό και να μη χάσεις τις ομορφιές του νησιού, χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Το Ηράκλειο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νησιού, έρχεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών όλο τον χρόνο. Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις με πλοίο ή αεροπλάνο, η ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο είναι απαραίτητη και η Let's Drive θα σου δώσει τη λύση για να κάνεις την εμπειρία σου άνετη και συναρπαστική!

Ρομαντικά μέρη, μέρη με θέα στο Ηράκλειο

Το ηλιοβασίλεμα στην κρητική πρωτεύουσα φημίζεται για την ομορφιά του. Για να το θαυμάσεις, μπορείς να κάνεις βόλτα στο λιμάνι, ιππασία στη Φοινικιά ή απλά να είσαι στην παραλία. Βέβαια, αν θέλεις να δεις το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στο νησί, αναζήτησε στη Let's Drive ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στα Χανιά και ταξίδεψε μέχρι τα Φαλάσαρνα.
Η Καστροκεφάλα προσφέρει υπέροχη θέα στον κάμπο της πρωτεύουσας και θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στο Ηράκλειο. Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι άγνωστη σε πολλούς, ενώ αποτελεί αρχαιολογικό θησαυρό. Ένα ακόμα από τα πολλά μέρη με θέα στο Ηράκλειο που πρέπει να επισκεφθείς, είναι σίγουρα και ο προμαχώνας Μαρτινέγκο!

Με θέα το Παλιό Λιμάνι του Ηρακλείου
Με θέα το Παλιό Λιμάνι του Ηρακλείου

Εντυπωσιακές παραλίες του Ηρακλείου

Με μια εντυπωσιακή ακτογραμμή συνολικού μήκους 200 χλμ, που χωρίζεται στη βόρεια και τη νότια πλευρά του νησιού, οι παραλίες στο Ηράκλειο είναι ανεξάντλητες. Σίγουρα θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει! Απάνεμη ή κοσμική, με φυσική σκιά ή watersports, βάλε στη λίστα σου:

  • Η Τρυπητή έχει μικρές σπηλιές, ιδανικές για βουτιές και εξερεύνηση. Βρίσκεται στη νότια πλευρά, προς το Λιβυκό Πέλαγος και διαθέτει μερικά δέντρα για φυσική σκιά.
  • To Αγιοφάραγγο βρίσκεται επίσης στη νότια μεριά της πόλης, έχει ψηλούς χαρακτηριστικούς βράχους και νερά που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς. Η πρόσβαση γίνεται καλύτερα με καΐκι, αλλιώς μέσα από ένα μονοπάτι.
  • Αν είσαι σε πιο χίπι διάθεση, πρέπει να επισκεφθείς τα Μάταλα, τη θρυλική παραλία των 70s, που κάθε κόκκος άμμου έχει και μια ιστορία να διηγηθεί.

Αν σου φαίνονται μακρινές οι αποστάσεις με συγκοινωνία, τότε επίλεξε τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων για να δεις όσες περισσότερες μαγευτικές παραλίες μπορείς. 

Η παραλία Τρυπητή
Η παραλία Τρυπητή

Ηράκλειο, αξιοθέατα για παιδιά και Ιστορία

Το Ηράκλειο είναι ένας απόλυτα kid friendly προορισμός, μια πόλη που διοργανώνει συνεχώς εργαστήρια, μαθήματα και εκδηλώσεις για παιδιά. Το Cretaquarium είναι από τα must-visit αξιοθέατα για παιδιά στο Ηράκλειο και είναι πολύ δημοφιλές, όχι μόνο στην Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη!

Το Ενυδρείο στο Ηράκλειο
Το Ενυδρείο στο Ηράκλειο

Το Ενετικό λιμάνι είναι η αρχή για μια μεγάλη περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία στο Ηράκλειο. Το Ενετικό Φρούριο, γνωστό και ως Κούλες, είναι ένας μεγαλοπρεπής πύργος-σημείο αναφοράς στην πόλη! Οι Ενετοί το ονόμασαν «Φρούριο στη Θάλασσα» και οι Τούρκοι «su kulesi», δηλαδή «Πύργος Νερού».
Στο κέντρο της πόλης, από τα must see μέρη είναι η Λότζια, χτισμένη το 1628 που σήμερα φιλοξενεί το Δημαρχείο. Η Δημοτική Πινακοθήκη στεγάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ένα ιστορικό κτίριο που χτίστηκε από Ενετούς και αργότερα μετατράπηκε σε τζαμί. Τέλος, ένα από τα meeting points στο Ηράκλειο είναι τα «Λιοντάρια», η Κρήνη Κοροζίνι, μια από τις πιο γνωστές πλατείες της πόλης.

Το Ενετικό Φρούριο Κούλες στο Ηράκλειο
Το Ενετικό Φρούριο "Κούλες" στο Ηράκλειο

Η Μινωική Κρήτη

Σε μόλις 15 λεπτά από το λιμάνι του Ηρακλείου σε περιμένει ο μαγικός κόσμος του Μινωικού Πολιτισμού και μακράν το καλύτερο από όλα τα αξιοθέατα στο Ηράκλειο! Το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού είναι από τους διασημότερους αρχαιολογικούς τόπους της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας. Στον χώρο μπορείς να δεις, ανάμεσα σε άλλα, το Ανάκτορο της Κνωσού, το Μικρό Ανάκτορο της Κνωσού και την περίφημη Οικία των Τοιχογραφιών, με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.
Ακόμα πιο κοντά, 5 λεπτά από το λιμάνι και τον σταθμό για ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο στο λιμάνι από τη Let's Drive, θα βρεθείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Είναι από πιο σημαντικά μουσεία της Ευρώπης, μοντέρνο και πλούσιο σε πληροφορίες για τον Μινωικό Πολιτισμό.  

Στο Παλάτι της Κνωσού
Στο Παλάτι της Κνωσού

Η Κρητική κουζίνα

Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις η κουζίνα του νησιού, μιας και έχει αναγνωριστεί με διεθνείς βραβεύσεις. Ξεκινώντας το πρωινό σου με ζεστή μπουγάτσα, συνεχίζεις με πεντανόστιμα κρητικά τυριά και ελιές, πάντα με τη συνοδεία ρακής. Αρνάκι, γαμοπίλαφο, χοχλιοί, στάκα, σε παραδοσιακά ταβερνάκια ή με πιο gourmet προσθήκες, μετατρέπουν το ταξίδι σου σε γαστρονομική εμπειρία!

Απόλαυσε μία κρητική ρακή πριν απ' όλα!
Απόλαυσε μία κρητική ρακή πριν απ' όλα!

Διαμονή για όλα τα budget

Μια μεγάλη πόλη, δε μπορεί παρά να προσφέρει μεγάλο εύρος σε προτάσεις διαμονής. Έτσι, στο Ηράκλειο θα βρεις πολυτελή ξενοδοχεία, boutique hotels, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταλύματα Airbnb, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα τροχόσπιτα ή campers.

Ιδανική αφετηρία για road trips

Αρχοντικό, γεμάτο αξιοθέατα, υπηρεσίες, παραλίες και δραστηριότητες, το Ηράκλειο είναι ένα ζωντανό αστικό κέντρο, που μπλέκει ιδανικά την ιστορία με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ο Κρατικός Αερολιμένας "Νίκος Καζαντζάκης" έχει συχνά δρομολόγια για την Ελλάδα και το εξωτερικό όλο τον χρόνο. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι κάτι που προτιμούν πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό, αλλά και από πόλεις της Ελλάδας που επιλέγουν να φτάσουν αεροπορικώς.
To Ηράκλειο απέχει 140 χιλιόμετρα από τα Χανιά και 90 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Στο λιμάνι των Χανίων, στη Σούδα, η ενοικίαση αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και γρήγορα αν θέλεις να ξεκινήσεις το ταξίδι σου από εκεί. Η Παλιά Πόλη, το Ενετικό λιμάνι, η συνοικία Κουμ Καπί, ο χαρακτηριστικός φάρος, αλλά και τα όμορφα χωριά των Χανίων, είναι μερικοί βασικοί λόγοι για να επιστρέφεις.

Στον δρόμο προς Χανιά
Στον δρόμο προς Χανιά

Πόλη των 4 εποχών

Το Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και έχει ζωή όλο τον χρόνο. Πολλά τμήματα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκονται στην πρωτεύουσα, δίνοντας έντονο ρυθμό στην καθημερινότητα. Παράλληλα, έχει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, κάνοντας τη ζωή ακόμα πιο εύκολη για τους κατοίκους. Όσο για τον τουρισμό, λειτουργεί όλο τον χρόνο, χωρίς να μειώνεται το επίπεδο στις υπηρεσίες και τις παροχές. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, η πόλη χαμηλώνει ρυθμούς και είναι πιο ωραίες οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα, με δεδομένο ότι δεν έχει δύσκολο χειμώνα. Όποτε κι αν αποφασίσεις να την επισκεφθείς και χρειαστείς αυτοκίνητο για να την εξερευνήσεις, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Ηράκλειο γίνονται πανεύκολα από τη Let’s Drive!
Από όπου και να επιλέξεις να ταξιδέψεις, το Ηράκλειο είναι ένας προορισμός για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Με ζωή όλο τον χρόνο, αφθονία σε παροχές και υπηρεσίες, η πρωτεύουσα της Κρήτης έχει μόνιμα λόγους για να την επισκέπτεσαι. Όπως και να ταξιδέψεις, αν φτάσεις για παράδειγμα με αεροπλάνο στο Ηράκλειο, μπορείς να κλείσεις ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για Ρέθυμνο από τη Let's Drive και να βρίσκεσαι σε μία ώρα στον προορισμό σου.

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου