Μαγέψου από τα ομορφότερα χωριά των Χανίων!

Η Κρήτη είναι αδιαμφισβήτητα ένα νησί μοναδικής ομορφιάς που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλη η γοητεία βρίσκεται στον νομό Χανίων που υποδέχεται επισκέπτες όλον τον χρόνο. Οι μαγευτικές θάλασσες, τα παραμυθένια χωριά και τα ιστορικά μέρη της κρητικής πόλης το επιβεβαιώνουν. Η μετάβαση στους top προορισμούς των Χανίων, ακόμα και αν τα χιλιόμετρα φαίνονται λίγα, δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά αν ταξιδεύεις στο νησί για πρώτη φορά.

Ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθείς άνετα και με ασφάλεια είναι οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά μέσω της Let's Drive. Η εμπειρία σου θα γίνει αυθεντική, αφού θα ξεφύγεις από τα τουριστικά κλισέ και θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τα μυστικά των ντόπιων, στα μέρη όπου δεν πάνε τουριστικά λεωφορεία. 

 

Διακοπές στα Χανιά

Το Λιμάνι των Χανίων
Το Λιμάνι των Χανίων 

 

Το λιμάνι των Χανίων και η Παλιά Πόλη κατέχουν τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των επισκεπτών.  Τα παραθαλάσσια χωριά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι, αφού συνδυάζουν τα γαλάζια νερά της κρητικής θάλασσας και του Λιβυκού Πελάγους με τα νησιώτικα σπίτια. Ένας must visit προορισμός που πρέπει να έχεις κάνει αρκετά νωρίς κράτηση για να βρεις το δωμάτιο που θέλεις, είναι το Μαράθι Χανίων - πραγματικά ιδανικό για διακοπές στα Χανιά! Έχει δυο ακρογιαλιές με λευκή άμμο, που χωρίζονται από ένα γραφικό λιμανάκι. Ένας από τους λόγους που το κάνει δημοφιλές, ιδιαίτερα σε ξένους τουρίστες, είναι πως βρίσκεται μόλις 8 χλμ. από το αεροδρόμιο Χανίων. Ξεκίνησε την περιήγησή στον νομό με ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο Χανίων. Αρκετά διάσημος είναι και ο Πλατανιάς, ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Χανίων με μεγάλη ακτογραμμή. Είναι ιδιαίτερα τουριστική περιοχή με γαλαζοπράσινα νερά, πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικίαση water sports, clubs και beach bars!
 

Η παραλία στο Μαράθι Χανίων
Η παραλία στο Μαράθι Χανίων 

 

Γραφικά χωριά στα Χανιά

Το χειμώνα η πόλη παραμένει ζωντανή, αφού έχει πάνω από 150.000 μόνιμους κατοίκους, δημόσιες υπηρεσίες και πανεπιστημιακές σχολές. Πολλοί επιλέγουν να επισκεφθούν τα ορεινά χωριά των Χανίων, που είναι παρθένα από τον τουρισμό, και έχουν έντονο άρωμα κρητικής παράδοσης. Δες τα τρία πιο γραφικά χωριά των Χανίων που ξεχωρίσαμε:
●Ο Ομαλός απέχει 38 χιλιόμετρα από τα Χανιά και είναι περιτριγυρισμένος από ψηλές κορυφές, που δεν είναι άλλες από τα Λευκά Όρη.
●Η Ασή Γωνιά έχει υψόμετρο που ξεπερνάει τα 400 μέτρα. Έχει μόνιμο πληθυσμό 600 κατοίκους, απέχει 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και 55 από τα Χανιά. Αν επιλέξεις να φτάσεις με πλοίο στο Ρέθυμνο, επίλεξε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από Ρέθυμνο για να κάνεις το τουρ σου.
●Ο Στύλος είναι γνωστός για τα ιστορικά μνημεία και τις υδάτινες πηγές που μετατρέπουν το χωριό σε ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο όλον τον χρόνο. Θα το βρεις στους βόρειους πρόποδες από τα Λευκά Όρη και 11 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σούδας. Μερικά από τα μνημεία που θα δεις είναι ο Ναός της Παναγίας της Ζερβιώτισσας που χρονολογείται μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα, καθώς και ερείπια του Μινωικού πολιτισμού στη θέση Αζοϊρές. Η ενοικίαση αυτοκινήτου από Σούδα είναι ο ιδανικός τρόπος να αρχίσεις την περιήγησή σου στα Χανιά, αμέσως μόλις κατέβεις από το πλοίο.

 

Ρομαντικά μέρη στα Χανιά

Παλιά Πόλη Χανίων
Παλιά Πόλη Χανίων

 

Στο Ενετικό λιμάνι θα επαναπροσδιορίσεις τον ρομαντισμό σου, ακόμη και αν ταξιδεύεις μόνος. Είτε με συννεφιά είτε με ήλιο, το μέρος αυτό σου ξυπνάει αισθήματα, που είχες ξεχάσει ότι έχεις. Οι καλύτερες βόλτες γίνονται νωρίς το πρωί, όταν η πόλη κοιμάται και το λιμάνι είναι άδειο.  
Αν έχεις συνδυάσει τον ρομαντισμό με τις παραλίες, τότε τα Χανιά είναι για σένα! Αν μπορέσεις να αποφύγεις τον Αύγουστο, όπου πραγματικά βουλιάζει από κόσμο, επισκέψου το Ελαφονήσι, με τη ροζ άμμο και το πιο εξωτικό χρώμα στα νερά.

Η διάσημη παραλία του Μπάλου
Η διάσημη παραλία του Μπάλου

 

Στη λίστα ξεχωρίζει ο ξακουστός Μπάλος, μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες παραλίες της Κρήτης. Από τα πιο ρομαντικά μέρη στα Χανιά, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, βρίσκεται στο ακρωτήρι Γραμβούσας και μπορείς να φτάσεις οδικώς ή με καραβάκι από την Κίσσαμο.
Έλληνες και ξένοι τουρίστες που φτάνουν στο Ηράκλειο αεροπορικώς, έχουν φροντίσει για ενοικίαση αυτοκινήτου από Ηράκλειο προκειμένου να δουν τις παραλίες και τα αξιοθέατα του Ηρακλείου, αποφεύγοντας τον συνωστισμό στις συγκοινωνίες.
 

Αξιοθέατα στα Χανιά

Η φύση και η Ιστορία έχουν φροντίσει να «γράψουν» έναν πλούσιο κατάλογο από αξιοθέατα στην πόλη των Χανίων. Όσες μέρες κι αν επιλέξεις να ταξιδέψεις, η ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά θα σου δώσει περισσότερο χρόνο και άνεση για να τα γνωρίσεις καλύτερα. Κάνε μια λίστα και σύνδεσε το GPS για να τα δεις όλα!

Το Φαράγγι της Σαμαριάς
Το Φαράγγι της Σαμαριάς 

●Το πιο διάσημο φαράγγι στην Ευρώπη είναι αυτό της Σαμαριάς, με μήκος 15 χιλιόμετρα. Για να το διανύσεις πρέπει να έχεις τα κατάλληλα παπούτσια, καλή παρέα και υπομονή. Ανάλογα με το χρόνο σου, θα χρειαστείς, κατά μέσο όρο, 6 ώρες για να το διασχίσεις. Άλλα διάσημα φαράγγια είναι της Ίμπρου, με μήκος 11 χιλιόμετρα στη Χώρα Σφακίων και αυτό στο χωριό Θέρισσο, γνωστό και ως φαράγγι του Ελευθέριου Βενιζέλου.
●Εξαιρετικής σημασίας είναι το Ναυτικό Μουσείο που χτίστηκε από τους Ενετούς ως φρούριο για το λιμάνι.
●Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα δεις πάνω από 3500 εκθέματα, από τα προϊστορικά χρόνια, τη Μινωική περίοδο κ.λπ.
●Η Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πλούσια μοναστήρια της Κρήτης. Πήρε το όνομά της από τον Ιερεμία Τζαγκαρόλο που ανέλαβε την αναστήλωσή της. Εκεί κοντά βρίσκεται άλλη μια διάσημη μονή, αυτή της Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου. 
●Στο Μνημείο Καντάνου έχει χαραχτεί η φρίκη της θηριωδίας των Ναζί, όταν πέρασαν από την περιοχή το 1941.
●Αν θες να μάθεις για τα στιβάνια, τις παραδοσιακές μαύρες μπότες που φορούσαν οι Κρητικοί, και άλλα είδη τοπικής τέχνης, επισκέψου τα Στιβανάδικα, στην Παλιά Πόλη.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων
Η Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων 

 

Με τη Let's Drive η ενοικίαση αυτοκινήτων γίνεται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Ενημερώσου από την ιστοσελίδα της εταιρείας και επίλεξε παραλαβή και παράδοση στην τοποθεσία που σε εξυπηρετεί καλύτερα. Γνώρισε τον δημοφιλή νομό της Κρήτης, χωρίς να χάσεις χιλιόμετρο ομορφιάς και παράδοσης. 

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου