Εξερεύνησε τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου!

Η Κρήτη διαθέτει ονειρικά τοπία, σχεδόν ισάξια μοιρασμένα σε όλους τους νομούς της. Οι παραλίες του Ρεθύμνου, που βρίσκονται τόσο στο βόρειο τμήμα του νομού όσο και στο νότιο, κάνουν τη διαφορά. Οι μεταξύ τους αποστάσεις είναι μεγάλες, οπότε αν θελήσεις να επισκεφτείς περισσοτερές από μία παραλίες μέσα στη μέρα και δεν έχεις δικό σου όχημα, θα πρέπει να σκεφτείς την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Το λιμάνι του Ρεθύμνου
Το λιμάνι του Ρεθύμνου

Το Βόρειο και Νότιο Κρητικό Πέλαγος διαθέτουν ακτές για όλα τα γούστα. Σε ένα νησί που έχει 3.000 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως, οι βουτιές επιβάλλονται! Κάνε την εμπειρία σου ξεκούραστη και προχώρησε σε ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο από την Let’s Drive.

Οι ωραιότερες παραλίες του Ρεθύμνου 

Αν δεν θέλεις να μετακινηθείς, η παραλία της πόλης έχει έκταση 18 χιλιόμετρα και προσφέρει πολλές παροχές. Από ναυαγοσώστη και ξαπλώστρες μέχρι water sports και εστιατόρια. Φυσικά, υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείς να αποφύγεις τα πλήθη και να απολαύσεις τον ήλιο με ηρεμία και ησυχία.
Το αρκετά πιο μικρό, αλλά πολύ εντυπωσιακό και τουριστικό Μπαλί, βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Αποτελείται από διαδοχικούς αμμώδεις ορμίσκους με γαλαζοπράσινα νερά. Είναι ρηχά και συνήθως δεν τα πιάνει ο άνεμος, γεγονός που κάνει την παραλία ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Αν έρχεσαι από το λιμάνι των Χανίων, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη Σούδα και να φτάσεις στην εξωτική παραλία σε λιγότερο από 1,5 ώρα!

Το Μπαλί
Το Μπαλί 

Παραμένοντας στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος και κοντά στα Χανιά, η Επισκοπή έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα και ρηχά νερά. Ο οικισμός που βρίσκεται εκεί κοντά, είναι παραδοσιακός και αναλλοίωτος από την τουριστική εκμετάλλευση.
Στη νότια πλευρά του νησιού, το Φοινικόδασος της Πρέβελης συνδυάζει ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού με μια εντυπωσιακή παραλία. Η περιοχή δεν συνδέεται με κάποιο μέσο συγκοινωνίας οπότε οι περισσότεροι τουρίστες που φτάνουν αεροπορικώς στο νησί, ολοκληρώνουν από πριν τη διαδικασία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η εντυπωσιακή παραλία της Πρέβελης
Η εντυπωσιακή παραλία της Πρέβελης

Ο Άγιος Παύλος διαθέτει ακόμη μία από τις δημοφιλείς παραλίες του Ρεθύμνου. Νότια του νομού, μπορείς να ανακαλύψεις την παραλία του Αγίου Παύλου, αλλά και τους Αμμόλοφους, που οι ντόπιοι ονομάζουν Αλατσόγκρεμνοι. Δίπλα της βρίσκεται και η παραλία της Αποπλύστρας που είναι χαρακτηριστική για τους βράχους από ασβεστόλιθο. Στην παραλία του Αγίου Παύλου θα βρεις ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες, ενώ συχνά διοργανώνονται yoga retreats και σεμινάρια διαλογισμού. 
Αν ψάχνεις μια παραλία να απομονωθείς, ο Περιστερές είναι αυτή που θα σε μαγέψει. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Φραγκοκάστελο και τα Σφακιά, του δήμου Χανίων.

Η Χώρα στα Σφακιά
Η Χώρα στα Σφακιά

Στο Αμμούδι, όπως το λέει και το όνομά του, θα συναντήσεις λευκή άμμο και φυσική σκιά από αρμυρίκια. Είναι ελαφρώς αναπτυγμένη τουριστικά με μερικές ταβέρνες, ομπρέλες στην παραλία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολύ κοντά της βρίσκεται το Κλεισίδι, μια απομονωμένη παραλία, αλλά και το Αμμουδάκι που προσφέρεται για γυμνισμό.
Πολύ γνωστή είναι και η παραλία του Πλακιά, που διαθέτει καταλύματα, εστιατόρια και beach bars. Εκεί κοντά είναι και ο Παλίγκρεμνος. Οι κάθετοι βράχοι κοντά στην παραλία προσελκύουν αρκετούς αναρριχητές.

Η παραλία του Πλακιά
Η παραλία του Πλακιά

Αξιοθέατα στο Ρέθυμνο

Οι διακοπές στο Ρέθυμνο είναι ιδανική πρόταση για ζευγάρια, οικογένειες, παρέες, ακόμη και μοναχικούς ταξιδιώτες. Είναι προορισμός για όλο το χρόνο και θα βρεις πολλά από τα διασημότερα αξιοθέατα της Κρήτης
Πρώτη στάση στην περιήγησή σου θα μπορούσε να είναι η  Παλιά Πόλη, για να θαυμάσεις το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας. Την πύλη Guora που είναι η κεντρική είσοδος του τείχους των Ενετών καθώς και το Ενετικό λιμάνι. Την Εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων, καθώς και τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Πολύ ξεχωριστά αξιοθέατα στο Ρέθυμνο είναι το Εκκλησιαστικό, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και η Πινακοθήκη του Ρεθύμνου.

Το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας
Το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας

Εκδρομές από το Ρέθυμνο

Η πόλη μπορεί να γίνει η αφετηρία σου για να εξερευνήσεις και τους γειτονικούς νομούς.

Απόλαυσε την ηρεμία της θάλασσας πριν την εκδρομή σου
Απόλαυσε την ηρεμία της θάλασσας πριν την εκδρομή σου

Μην παραλείψεις να γνωρίσεις την πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της. Μια βόλτα στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου θα σου δώσει μια γεύση από το χαρακτήρα της πόλης. Ο πεζόδρομος είναι γεμάτος με  νεοκλασικά κτίρια, καταστήματα και καφέ ενώ καταλήγει στη θάλασσα. Από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια είναι η Ενετική Λότζια, ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοσυντηρημένα βενετσιάνικα μνημεία της Κρήτης. Η λίστα με τις σημαντικές τοποθεσίες είναι μεγάλη: το Μεσαιωνικό Φρούριο του Κουλέ στο λιμάνι, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η Κρήνη Μοροζίνι, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και το Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης. Όμως, δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού, ένα από τα μέρη με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο νησί.

Πώς θα τα δεις όλα αυτά; Άνετα, έχοντας κάνει κράτηση από το Ηράκλειο για ενοικίαση αυτοκινήτου!

Αν πάλι θέλεις να επισκεφθείς ένα από τα πιο όμορφα χωριά των Χανίων, θα ταξιδέψεις μέχρι τον Βάμο. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό, ανέγγιχτο από τον τουρισμό, με πλακόστρωτα σοκάκια, ξενώνες του 18ου και του 19ου αιώνα και θέα στα Λευκά Όρη. Η «Παλιά Γειτονιά» είναι ο πιο γνωστός δρόμος του χωριού και θα τον καταλάβεις, αφού όλοι σταματούν για φωτογραφίες. Στον Βάμο βρίσκεται και το παρεκκλήσι της Παρθένου Μαρίας, που αποτελεί μνημείο του 13ου αιώνα. Το λιμάνι της Σούδας απέχει 20 χλμ. από το χωριό και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνεις ένα ευέλικτο ταξίδι. Μην ξεχνάς πως off-season στα Χανιά, μπορείς πιο εύκολα να απολαύσεις γαστρονομικές εμπειρίες. Οι τουρίστες τότε είναι λιγότεροι και άρα μπορείς να τριγυρίσεις για γευστικές δοκιμές σε περισσότερα στέκια.

Βρες εύκολα και γρήγορα τα κορυφαία ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Ρέθυμνο μέσω της Let’s Drive. Κάνε κράτηση και επίλεξε το μέρος παράδοσης – παραλαβής που σε εξυπηρετεί περισσότερο.

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου