Ρέθυμνο: Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις!

Όποια μεριά της Κρήτης και αν επιλέξεις να γνωρίσεις το σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιαστείς. Τώρα που ο δρόμος σου σε έφερε στο Ρέθυμνο, δεν έχεις παρά να το ανακαλύψεις από άκρη σε άκρη. Γνώρισε στο Ρέθυμνο τα αξιοθέατα και όλα όσα αξίζει να δεις και να κάνεις. Στην Κρήτη οι αποστάσεις είναι μακρινές, οπότε για την ευκολία σου αλλά και την ασφάλειά σου, επέλεξε την Let’s Drive. Τη νούμερο ένα εταιρεία μίσθωσης οχημάτων στο νησί της Κρήτης, πραγματοποιώντας ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο.

#1. Παλιά Πόλη: Από τις καλύτερα διατηρημένες της Ελλάδας

Η Ενετική Κρήνη Ριμόντι στην Παλία Πόλη του Ρεθύμνου
Η Ενετική Κρήνη Ριμόντι στην Παλία Πόλη του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο, μυστηριώδες και ρομαντικό, θεωρείται μια από τις πιο καλά διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, οι ενετικές οχυρώσεις, η θέα στο κάστρο, το άρωμα μιας άλλης εποχής, τα ιστορικά μνημεία βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, οι αψίδες, οι επιβλητικές λεπτομέρειες των κτιρίων, εκπέμπουν μια ακαταμάχητη γοητεία που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Απόλαυσε τη βόλτα σου στο ιστορικό κέντρο της πόλης, καθώς και μια παγωμένη εκλεκτή τσικουδιά στα μαγαζάκια δίπλα στη θάλασσα καθώς θα οργανώνεις τις επόμενες κινήσεις σου στην Κρήτη, με θέμα «Τι να δω στο Ρέθυμνο»!

#2. Ιερά Μονή Αρκαδίου: Το ιστορικό μοναστήρι ανατολικά του Ρεθύμνου

Ιερά Μονή Αρκαδίου
Ιερά Μονή Αρκαδίου

Η Μονή Αρκαδίου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και επιβλητικά αξιοθέατα της Κρήτης αλλά και όλης της χώρας. Χτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων περίπου τον 14ο αιώνα από τον μοναχό Αρκάδιο, βρίσκεται περίπου 23 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέθυμνο. Η Ιερά Μονή Αρκαδίου αποτέλεσε ορόσημο για τον απελευθερωτικό κρητικό αγώνα, τον οποίο συντόνιζε εκεί η επιτροπή της μεγάλης Κρητικής Επανάστασης. Θεωρείται πέρα από μνημείο πίστης, επίσης σύμβολο μαρτυρίας και αντίστασης των απελευθερωτικών αγώνων του κρητικού λαού, ενώ έχει ανακηρυχθεί και επίσημα Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας από την UNESCO. Αξίζει η επίσκεψη σε αυτό το ιστορικό σημείο της Κρήτης και για να το καταφέρεις κάνε κράτηση στο όχημα που σε ενδιαφέρει στην Let’s Drive. Πραγματοποίησε ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο, φόρτωσε την παρέα, βάλε δυνατά τη μουσική και έφυγες για να χαθείς στη γοητεία του Ρεθύμνου!

#3. Ενετικό Κάστρο Φορτέτζα: Το πιο εμβληματικό αξιοθέατο του Ρεθύμνου

Ενετικό Κάστρο Φορτέτζα
Το Ενετικό Κάστρο Φορτέτζα

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομορφιάς, του χαρακτήρα και της ατμόσφαιρας του Ρεθύμνου, καθώς και σύμβολο της πόλης. Το βενετσιάνικο φρούριο Φορτέτζα στον λόφο του Παλαιόκαστρου, προσφέρει μαγευτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ταξιδεύοντας σε άλλες εποχές με κουρσάρους πειρατές, ιππότες και ανεκπλήρωτους έρωτες μέσα στα τείχη. Θαύμασε τη θέα από ψηλά, πάρε έμπνευση και αποθήκευσε πολύτιμες εικόνες που θα θυμάσαι για πάντα. Αν ακόμα αναρωτιέσαι τι να κάνεις στο Ρέθυμνο, τότε έχε στο νου σου πως τώρα αρχίζουν τα ωραία!

#4. Πρέβελη: Η πανέμορφη παραλία με το φοινικόδασος

Η Παραλία και το Φοινικόδασος της Πρέβελης
Η Παραλία και το Φοινικόδασος της Πρέβελης

Άραγε έχεις σκεφτεί αν υπάρχει κάποιο μέρος στον κόσμο όπου σε μόλις λίγα μέτρα το ένα από το άλλο συνυπάρχουν αρμονικά ένα φαράγγι, ένα ποτάμι, ένα φοινικόδασος και μια μαγευτική αμμουδερή παραλία; Δεν χρειάζεται να “σπας” το κεφάλι σου. Μόλις το βρήκες. Η μαγευτική Πρέβελη συνδυάζει τόσες φυσικές ομορφιές που δεν γίνεται να μην την επισκεφτείς, αλλά ούτε και να μην τη βάλεις στη λίστα με τα αξιοθέατα του Ρεθύμνου. Διέσχισε το φαράγγι και περπάτησε κατά μήκος του ποταμού Κουρταλιώτη, παίρνοντας βαθιές εισπνοές οξυγόνου, αφήνοντας τη δροσιά να χαϊδέψει το δέρμα σου και τραβώντας αμέτρητες ινσταγκραμικές φωτογραφίες για να πέσουν τα like βροχή. Απόλαυσε το μεγαλείο της φύσης, την ηρεμία και την ευεξία που εκπέμπει η περιοχή, μέσα σε έναν επίγειο παράδεισο με καταρράκτες και τρεχούμενα νερά και κάνε και τη βουτιά σου στο τέλος της διαδρομής, σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου με κρυστάλλινα δροσερά νερά. Η Πρέβελη που απλώνεται κάτω από την ομώνυμη Μονή, είναι ένα από τα πιο ωραία μέρη στην περιοχή!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Εξερεύνησε τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου!

#5. Σπήλαιο του Δία-Ιδαίο Άντρο: Το σημαντικό ιερό για τους Μινωίτες

Σπήλαιο του Δία-Ιδαίο Άντρο
Σπήλαιο του Δία-Ιδαίο Άντρο

Αν αγαπάς τους μύθους και την Αρχαία Ελλάδα, αυτό είναι ένα  μοναδικό μέρος για εκδρομή στην Κρήτη. Το Σπήλαιο όπου μεγάλωσε ο βασιλιάς των Θεών. Κατά τον μύθο, ο Δίας γεννήθηκε στο Δικταίο Άντρο αλλά μεταφέρθηκε στο Ιδαίο Άντρο στην ανατολική πλευρά του Ψηλορείτη στο οροπέδιο της Νίδας για να γλιτώσει από τον πατέρα του τον Κρόνο.  Βρίσκεται σε υψόμετρο 1538 μέτρων, και πρόκειται για ένα σπήλαιο 800τμ το οποίο διαθέτει μεγάλη κεντρική αίθουσα και πλευρική στοά μήκους 22 μέτρων. Χωρίζεται εσωτερικά σε τρεις θαλάμους και το άδυτο. Κατά τον μύθο και διάφορες παραλλαγές του ο Δίας, όχι μόνο μεγάλωσε εκεί αλλά και γεννήθηκε, ενώ λέγεται πως ο Μίνωας ερχόταν στο Ιδαίο Άντρο κάθε 9 χρόνια για να προσκυνήσει το Δία και να πάρει από αυτόν εντολές και συμβουλές. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς «Τι μπορώ να δω στο Ρέθυμνο;», θυμήσου πως είναι ένας υπέροχος τόπος γεμάτος φυσικές ομορφιές και ιδιαίτερα ιστορικά σημεία. Για να προσεγγίσεις το Ιδαίο Άντρο θα χρειαστείς φυσικά ένα μεταφορικό μέσο. Μην ξεχνάς πως για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά αλλά και σε πολλά ακόμα spot της Κρήτης υπάρχει η Let’s Drive!

#6. Μουσείο & Αρχαιολογικός Χώρος Ελεύθερνας: Μία περιοχή με μοναδικά μνημεία και ευρήματα

Αρχαιολογικός Χώρος Ελεύθερνας
Αρχαιολογικός Χώρος Ελεύθερνας

Συνδέσου με την ιστορία και κάνε ένα ταξίδι αστραπή στα γεωμετρικά-αρχαϊκά χρόνια, την εποχή της διάδοσης και καταγραφής των Ομηρικών επών. Η Ελεύθερνα, υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες πόλεις της Κρήτης που συμμάχησε με την Κνωσό όταν οι Κρητικές πόλεις πολέμησαν μεταξύ τους. Αν και πρόσφατη ανασκαφή, η Ελεύθερνα, δεν υστερεί σε εκθέματα και σπουδαιότητα. Στην ευρύτερη περιοχή ανακαλύφθηκαν τάφοι που πιστοποιούν όσα γράφτηκαν κατά τον Όμηρο, όπως η καύση των νεκρών αιχμαλώτων. Λίγα χιλιόμετρα μακριά της πόλης βρίσκεται ένα από τα πολύ ωραία μέρη του Ρεθύμνου. Ο λόγος για το χωριό Μαργαρίτες με ενετικές καταβολές που αποτελούσε από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα, το σπουδαιότερο κέντρο αγγειοπλαστικής στη Δυτική Kρήτη.

Το λιμάνι στο Ρέθυμνο
Το λιμάνι στο Ρέθυμνο

Πριν αναρωτηθείς λοιπόν τι να κάνω στο Ρέθυμνο, ρίξε μια ματιά στα παραπάνω. Υπάρχουν πολλά ξακουστά αλλά και μυστικά μέρη στην Κρήτη, που αξίζει να επισκεφτείς. Για τις μετακινήσεις σου έχει φροντίσει η Let’s Drive. Με την ασφάλεια, την ευελιξία και την άριστη εξυπηρέτηση να αποτελεί το τρίπτυχο της επιτυχίας, η ενοικίαση αυτοκινήτου γίνεται η πιο αγαπημένη σου συνήθεια. Ταξίδεψε στο Ρέθυμνο, κάνοντας πρώτα την απαραίτητη στάση για ενοικίαση αυτοκινήτων στη Σούδα και στα πιο σπουδαία σημεία του νησιού!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου