Οι καλύτερες εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο!

Το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση, ωστόσο ο ερχομός μια νέας εποχής όπου ο καιρός παραμένει γλυκός αλλά συνάμα πιο δροσερός, οι πρώτες στάλες κάνουν δειλά - δειλά την εμφάνισή τους και τα πεσμένα φύλλα χαρίζουν το ανυπέρβλητο χρώμα τους στη φύση, μας προδιαθέτει για νέες περιπέτειες. Αν βρίσκεσαι στην Κρήτη, το σίγουρο είναι πως θα μαγευτείς από την ομορφιά του νησιού και αυτήν την εποχή του χρόνου. Οι προορισμοί κοντά στο Ηράκλειο διαθέτουν σπάνια φυσική ομορφιά και έντονο παραδοσιακό χρώμα. Οργάνωσε τώρα αξέχαστες εξορμήσεις, αφού πρώτα βεβαιωθείς πως διαθέτεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως το κατάλληλο όχημα. Κάνε τη σωστή κίνηση, δηλαδή μία ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και δες τα πιο όμορφα μέρη για εκδρομή με την Let’s Drive.

Δάσος Ρουβά: Ένα ανεκτίμητο οικοσύστημα πανίδας και χλωρίδας

Δάσος Ρουβά
Δάσος Ρουβά

Λίγο μετά την περιπλάνησή σου στις παραλίες του Ηρακλείου, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις και μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για να οργανώσεις μία εκδρομή κοντά στο Ηράκλειο. Ένα από αυτά το Δάσος Ρουβά, είναι ένα από τα σημαντικότερα φαράγγια της Κρήτης και ίσως το σπουδαιότερο στον Ψηλορείτη. Με τεράστια οικολογική αλλά και αισθητική αξία, έχει ενταχθεί φυσικά στο Δίκτυο Natura 2000 καθώς αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και διαθέτει προστατευόμενα είδη πανίδας και χλωρίδας. Με συνολικό μήκος 4 χιλιόμετρα, ξύλινα γεφυράκια, χαράδρες, αρκετά σημεία ξεκούρασης ανάμεσα σε ένα πλούσιο πρινοδάσος που φτάνει τα 30000 στρέμματα στην εσωτερική κοιλάδα του βουνού που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει με το μεγαλείο της ομορφιάς του.

Φόδελε: Ακαταμάχητη ομορφιά με άρωμα πορτοκαλιού

Φόδελε
Φόδελε

Λίγα μέτρα πριν φτάσεις με το όχημα σου στο χωριό Φόδελε θα σε πάρουν οι μυρωδιές από το κατάφυτο χωριό με τους πλούσιους πορτοκαλεώνες που φημίζεται για τα πεντανόστιμα πορτοκάλια του. Κατάφυτο και δροσερό εξαιτίας της έντονης παρουσίας του ποταμού Παντομάντρη που το διασχίζει πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα χωριά κοντά στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Το Φόδελε είναι διάσημο και για άλλους λόγους όπως ότι θεωρείται τόπος καταγωγής του ξακουστού ζωγράφου El Greco, για την όμορφη πλατεία με τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, τους δύο Πύργους του Φόδελε και τα ξωκλήσια του Ευαγγελισμού, των Αγίων Πάντων και του Αγίου Ιωάννη που αξίζει να επισκεφτείς οπωσδήποτε. Ακόμα και αν η βάση σου δεν βρίσκεται στο Ηράκλειο, μην ξεχνάς πως μπορείς να προβείς σε ενοικίαση αυτοκινήτου στα Χανιά, όπου η Let’s Drive διαθέτει έναν ακόμα σταθμό και να “γυρίσεις” τα πιο όμορφα και μυστικά μέρη της Κρήτης

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Κρυμμένα μέρη της Κρήτης που πρέπει να ανακαλύψεις!

Μάταλα: Απόδραση στην πιο ξεχωριστή παραλία του Ηρακλείου

Μάταλα
Μάταλα

Σίγουρα τα Μάταλα αποτελούν μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού και ένα από τα ομορφότερα μέρη για εκδρομή στην Κρήτη. Αν δεν πρόλαβες να βουτήξεις στα πεντακάθαρα νερά της τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού, τώρα είναι η στιγμή σου! Απόλαυσε τα κρυστάλλινα βαθιά της νερά και την ιδιαίτερη θέα στις λαξευμένες σπηλιές καθώς κάνεις το μπάνιο σου. Οι σπηλιές αποτελούσαν τάφους κατά τη Ρωμαϊκή και Χριστιανική περίοδο, ενώ αργότερα ερωτικές φωλιές για τους χίπις που αναζητούσαν την ειρήνη και την ελευθερία στην πανέμορφη παραλία της Κρήτης. Εδώ και πολλά χρόνια οι σπηλιές αποτελούν προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, ανοιχτό για επισκέψεις, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν ανακαλυφθεί πολλά αρχαιολογικά ευρήματα και ναυάγια. Φτάσε στα Μάταλα έχοντας κάνει κράτηση μέσω της Let’s Drive, την πιο αξιόπιστη και ασφαλέστερη εταιρεία για ενοικίαση αυτοκινήτων στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Φαράγγι Καρτερού: Στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης μέσα στη φύση!

Φαράγγι Καρτερού
Φαράγγι Καρτερού

Έσω έτοιμος για νέες περιπέτειες, μόνος, με την παρέα αλλά και την οικογένεια. Αν το Φαράγγι της Σαμαριάς φαντάζει για εσένα πολύ μακρινό και απλησίαστο challenge δοκίμασε να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε μια πιο εύκολη πίστα. Το Αστρακιανό και Κουναβιανό Φαράγγι ενώνονται στην περιοχή Σκαλάκι και συνεχίζουν μαζί μέχρι τον Καρτερό, αποτελώντας μια μοναδική διαδρομή που σίγουρα θα βγάλεις εις πέρας. 21 χιλιόμετρα πεζοπορίας σε κατάφυτα μονοπάτια παράλληλα με τον ποταμό, ανάμεσα σε λίμνες, σπήλαια με τρεχούμενα νερά, γεφυρούλες, σημεία για πικ νικ, καταρράκτες και εντυπωσιακή πανέμορφη βλάστηση θα σου χαρίσουν μια μοναδική, αξέχαστη εμπειρία περιπέτειας και ευεξίας.

Όρος Γιούχτα: Γνώρισε το Ιερό Βουνό της Κρήτης

Όρος Γιούχτα
Όρος Γιούχτα

Στο όρος Γιούχτας κατα τον μύθο βρισκόταν ο τάφος του Δία, ενώ το σχετικά χαμηλό βουνό με την ιδιαίτερη αξία για τις καρδιές των Κρητικών, οφείλει τη δημοτικότητά του στην όψη του που θυμίζει πρόσωπο στραμμένο προς τον ουρανό. Εδώ λέγεται πως ανακαλύφθηκαν τα πρώτα ευρήματα ανθρωποθυσίας κατα τη Μινωική εποχή, σε ένα από τα δύο Μινωικά Ιερά που ήταν χτισμένα στις πλαγιές του. Σήμερα θα βρεις σηματοδοτημένα μονοπάτια για να το περπατήσεις, ώστε να θαυμάσεις την υπέροχη θέα από το εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στην κορυφή του. Ακριβώς από κάτω θα σε συναρπάσουν τα κελιά των Καλογράδων που είναι χτισμένα στο πιο απόκρημνο σημείο του βουνού, με ιδιαίτερη δύσκολη πρόσβαση που αναφέρονται και αλλιώς ως τα Μετέωρα της Κρήτης. Μην το σκέφτεσαι πολύ, για να κάνεις τις πιο όμορφες εκδρομές από το Ηράκλειο, πραγματοποίησε τη δική σου κράτηση σε όποια γωνιά της Κρήτης και αν βρίσκεσαι με την Let’s Drive που ξεχωρίζει στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο αλλά και σε όλο το νησί.

Αρόλιθος: Ένα υπέροχο παραδοσιακό χωριό

Αρόλιθος
Αρόλιθος

Αν θέλεις μια έντονη γεύση Κρήτης, αυθεντικής τοπικής και ζεστής φιλοξενίας, τότε βάλε στα σχέδιά σου τον Αρόλιθο, ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά του Ηρακλείου. Ένας θεματικός πολυχώρος που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για να μυεί τον επισκέπτη στην Κρητική παράδοση και κουλτούρα. Χτισμένο μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον με πρωταγωνιστές την πέτρα και το ξύλο, πετρόχτιστα σπίτια και περιποιημένα μονοπάτια που οδηγούν σε μια αξέχαστη εμπειρία της Κρητικής ζωής. Επισκέψου το λαογραφικό μουσείο, το εργαστήριο υφαντικής, το παλιό σιδεράδικο και το καφενείο, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα και απόλαυσε τοπικές γεύσεις συνοδεία εκλεκτού κρασιού στην ταβέρνα της πλατείας. Αν είσαι τυχερός θα πετύχεις μουσικές βραδιές και θεματικά εργαστήρια για να γνωρίσεις με τον καλύτερο τρόπο τι θα πει Μεγαλόνησος! Και αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεις σχετικά με το τι να κάνεις στο Ηράκλειο! 

Δες και αυτό: 7+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στο Ηράκλειο!

Μια νέα εποχή ξεκινά και ενδείκνυται για ξεκούραση και χαλαρές αποδράσεις. Βρες τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά κοντά στο Ηράκλειο και προγραμμάτισε την εκδρομή με ένα όχημα από την Let’s Drive που σου προσφέρει αξιοπιστία και ασφάλεια στις μετακινήσεις σου. Μην ξεχνάς πως το δίκτυο της εταιρείας στο νησί της Κρήτης διαθέτει πολλούς σταθμούς εξυπηρέτησης για να κάνεις τις ενοικιάσεις σου σε κάθε κεντρικό σημείο, όπως Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο καθώς και να προχωρήσεις σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Σούδα.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου