Ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί - Ο απόλυτος οδηγός!

Μπορεί να μπαίνουμε δειλά - δειλά στον χειμώνα αλλά η ανάγκη για διακοπές στο νησί παραμένει ακόμα αναλλοίωτη. Τα μεγάλα νησιά συνεχίζουν να αποτελούν πόλο έλξης για αρκετούς τουρίστες αλλά και για όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους εστιάζοντας στην ηρεμία και την ξεκούραση. Για να μπορέσεις όμως να δεις και να κάνεις όλα όσα φαντάζεσαι θα χρειαστεί να ξεκινήσεις με μια σωστή προετοιμασία. Πέρα λοιπόν από την τοποθεσία και τη διαμονή, είναι εξίσου σημαντικό να έχεις κανονίσει από πριν και τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινηθείς στο νησί.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί είναι ένας ευρέως γνωστός τρόπος μετακίνησης κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ακόμη και αν επιλέξεις κάποιον από τους κοντινούς χειμερινούς προορισμούς στην Αθήνα, δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στην άνεση και την ασφάλεια σου. Αν θες λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος, συνέχισε να διαβάζεις για να ξέρεις από την αρχή τι θα πρέπει να προσέξεις. Ακολούθησε τις συμβουλές της Let’s Drive, ολοκλήρωσε την κράτησή σου, και ετοιμάσου για αξέχαστες διαδρομές!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα: Δες τους κορυφαίους!

1. Ολοκλήρωσε νωρίς την κράτησή σου

Ολοκλήρωσε την κράτησή σου
Προετοιμάσου από νωρίς

Εφόσον μιλάμε για σωστή προετοιμασία καλό θα ήταν να κάνεις την κράτησή σου εκ των προτέρων και όχι κατά την άφιξή σου στο νησί. Προγραμματίζοντας την κράτηση του οχήματός σου από νωρίς θα έχεις την πολυτέλεια της επιλογής και την ευχέρεια του χρόνου για να αποφασίσεις και να βρεις το κατάλληλο μοντέλο για σένα. Η προετοιμασία θα σε γλιτώσει από αδικαιολόγητη ταλαιπωρία, ακόμη και αν ετοιμάζεσαι για κάποιον φθινοπωρινό προορισμό. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι πολλές εταιρείες ενοικίασης οχημάτων ανακοινώνουν κατά καιρούς προσφορές και εκπτωτικούς κωδικούς τους οποίους μπορείς να εκμεταλλευτείς έτσι ώστε να κάνεις την κράτησή σου σε ακόμα καλύτερη τιμή. Αν έρχεσαι από μακριά μπορείς να ολοκληρώσεις ενοικίαση αυτοκινήτου στον Πειραιά ώστε να μην χάσεις χρόνο και να αναχωρήσεις έτοιμος για τις διακοπές σου στο νησί.

Δες και αυτό: Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για φθινοπωρινές αποδράσεις!

2. Αποφάσισε από πριν τι αμάξι επιθυμείς

Βρες το όχημα που σου ταιριάζει
Βρες το όχημα που σου ταιριάζει

Αν έχεις αποφασίσει πού θα περάσεις τις διακοπές σου, τότε θα μπορέσεις εύκολα να καταλήξεις και στο μοντέλο αυτοκινήτου που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σου. Μελέτησε όλες τις διαθέσιμες επιλογές και σκέψου όλες τις πιθανότητες προτού ολοκληρώσεις την κράτησή σου. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύεις με το άλλο σου μισό τότε ίσως να σου ταιριάζει καλύτερα ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Αν όμως σκοπεύεις να πας διακοπές στο νησί με την οικογένειά σου, ίσως να πρέπει να κινηθείς προς ένα μεγαλύτερο, οικογενειακό μοντέλο. Αν πάλι είσαι της περιπέτειας και έχεις σκοπό να πάρεις τα βουνά στόχευσε σε ένα μεγαλύτερο και πιο ανθεκτικό όχημα. Προτού ολοκληρώσεις την κράτησή σου, να θυμάσαι ότι ειδικά στα νησιά μας οι δρόμοι είναι στενοί και σε πολλά σημεία η οδήγηση είναι απαιτητική. Τώρα που έχεις αναλύσει τις ανάγκες σου μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Let’s Drive για να βρεις την καλύτερη δυνατή επιλογή. Οργάνωσε τις διακοπές σου στα νησιά και οδήγησε με ασφάλεια και αξιοπιστία με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σου.

3. Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Μην ξεχάσεις ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης
Μην ξεχάσεις ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης

Κατά τη διαδικασία της κράτησής σου θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός έτσι ώστε να συμπληρώσεις σωστά τα στοιχεία σου στα απαιτούμενα έγγραφα και ιδιαιτέρως στην ασφάλεια που έχεις επιλέξει. Φρόντισε να έχεις πάντοτε μαζί σου την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης έτσι ώστε να μπορεί να γίνει εύκολα η εξακρίβωση στοιχείων σε περίπτωση που χρειαστεί. Στις διαδρομές σου στο νησί, μην παραλείψεις να έχεις κοντά σου και το συμφωνητικό μίσθωσης. Για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο επίλεξε τη Let’s Drive. Προχώρησε σε ενοικίαση οχήματος και ξέχνα τα χιλιόμετρα και τις αποστάσεις.

4. Διάβασε προσεκτικά τι ισχύει για την παραλαβή/παράδοση 

Ενημερώσου για την παραλαβή και την παράδοση
Ενημερώσου για την παραλαβή και την παράδοση

Πριν από την παραλαβή αλλά και την παράδοση του οχήματος καλό θα ήταν να είσαι ενήμερος για το ωράριο λειτουργίας της εταιρείας ενοικίασης. Φρόντισε να είσαι μέσα στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του οχήματος μιας και διαφορετικά μπορεί να σου επιβληθούν πρόσθετες κυρώσεις. Κατά την παραλαβή, φρόντισε να ελέγξεις προσεκτικά  το αυτοκίνητο για τυχόν χτυπήματα ή γρατζουνιές και ζήτησε από κάποιον υπάλληλο να τις σημειώσει ώστε να μην θεωρηθεί ότι έγιναν εκ των υστέρων. Αντίστοιχα, κατά την παράδοση μπορείς μαζί με κάποιον υπεύθυνο να καταγράψεις τις τυχόν ζημιές που μπορεί να υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψεις  να αναπληρώσεις τα καύσιμα του οχήματος πριν το επιστρέψεις στην εταιρεία. Για τη διευκόλυνσή σου, η Let’s Drive διαθέτει πολλά σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα! Εάν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις στη λεβεντογέννα επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κρήτη και άφησε την Let’s Drive να σε ταξιδέψει.

5. Ενημερώσου για τους κανόνες και τα όρια ταχύτητας στα νησιά

Δώσε βάση στα όρια ταχύτητας
Δώσε βάση στα όρια ταχύτητας

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο νησί μπορεί να είναι μια γρήγορη και τυπική διαδικασία. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να δώσεις ιδιαίτερη βάση στους κανόνες οδήγησης και στα όρια ταχύτητας. Για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία ενοικίασης αυτοκινήτου και να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου χωρίς απρόοπτα καλό θα ήταν να γνωρίζεις εκ των προτέρων τους δρόμους στους οποίους θα κινηθείς και να αποφύγεις τυχόν επικίνδυνα μονοπάτια. Συμμορφώσου με τους κανόνες οδήγησης και μείνε εντός του ορίου ταχύτητας. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι οδηγείς σε νέους και άγνωστους δρόμους που μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Απόφυγε την ταλαιπωρία ολοκληρώνοντας την κράτησή σου από τη Let’s Drive. Ανακάλυψε, μια ευρεία γκάμα από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξεκίνα το ταξίδι σου με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η ενοικίαση οχήματος κατά τη διάρκεια των διακοπών σου στο νησί οφείλει να παρέχει άνεση και να προσφέρει ξεγνοιασιά. Ο τρόπος μετακίνησης στο νησί αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα χωρίς έννοιες! Για ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο καθώς και για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Ρέθυμνο η επιλογή είναι μία. Στα Χανιά η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι συνώνυμη της Let’s Drive. Ολοκλήρωσε τώρα την κράτησή σου και αναβάθμισε την οδηγική εμπειρία, με προτάσεις που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου