Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για φθινοπωρινές αποδράσεις

Τα ταξίδια το φθινόπωρο δεν σε αφήνουν να νοσταλγήσεις τις καλοκαιρινές διακοπές, ούτε όμως και να περιμένεις πολύ για τα Χριστούγεννα. Ειδικά στην Ελλάδα, οι μήνες του φθινοπώρου δίνουν πολλές επιλογές: Από μπάνιο στη θάλασσα μέχρι βραδιές δίπλα στο τζάκι. Για να γίνει ακόμα πιο άνετο το ταξίδι σου, επίλεξε την ενοικίαση αυτοκινήτων από και προς τον προορισμό σου.

Η Let’s Drive σου παρέχει λύσεις ώστε να διώξεις το άγχος για το αν το όχημά σου είναι σε καλή κατάσταση ή αν θα βρεις εισιτήριο με συγκοινωνίες. 

 

3 λόγοι για να ταξιδέψεις τους 3 μήνες του φθινοπώρου

  • Ο Σεπτέμβρης θεωρείται από τους καλύτερους μήνες για διακοπές και είναι ο μόνος μήνας που οι φθινοπωρινές αποδράσεις στην Ελλάδα χωράνε λίγο ακόμα καλοκαίρι. Η θάλασσα είναι ζεστή και απάνεμη, οι τιμές έχουν χαμηλώσει και ο κόσμος έχει αραιώσει. Ο γλυκός ήλιος σου επιτρέπει να χαρείς περισσότερο τις ώρες στη θάλασσα, τις δραστηριότητες και τις βόλτες.
  • Μία καλή ευκαιρία για απόδραση το φθινόπωρο είναι η αργία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Επιπλέον, στατιστικά είναι από τους πιο low budget μήνες για καταλύματα, αφού είναι ανάμεσα στις απόλυτα καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές. Οι θάλασσες έχουν αρχίσει να κρυώνουν και τα βουνά δεν έχουν ασπρίσει ακόμα από τα πρώτα χιόνια.
  • Ο Νοέμβρης έχει τον πιο φθινοπωρινό χαρακτήρα και είναι ο μήνας που σε προετοιμάζει για το χειμώνα. Τα τζάκια έχουν αρχίσει να καπνίζουν, η μέρα έχει μικρύνει αισθητά και οι σούπες εμφανίζονται στα τραπέζια. Μέσα Νοέμβρη το χριστουγεννιάτικο πνεύμα κάνει δειλά την εμφάνισή του σε σπίτια, πλατείες και καταστήματα.

Ζευγάρι απολαμβάνει τον φθινοπωρινό ήλιο
Ζευγάρι απολαμβάνει τον φθινοπωρινό ήλιο

 

Οι καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια 

Τα βαριά σύννεφα, τα πρώτα κρύα και τα πορτοκαλί φύλλα από τα δέντρα, δημιουργούν τον ορισμό του ρομαντικού σκηνικού. Δες μερικούς προορισμούς που επιλέγουν τα ζευγάρια το φθινόπωρο:
 

Αράχωβα Βοιωτίας
Αράχωβα Βοιωτίας

 

Αράχοβα: Η κοσμοπολίτικη πόλη είναι κοντά στην Αθήνα και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ένα κοντινό ταξίδι. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι top φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια. Πολλοί δεν περιμένουν τα χιόνια στον Παρνασσό για να την επισκεφθούν, αφού η Αράχοβα έχει έντονη νυχτερινή ζωή, πολλά καταστήματα για αγορές και προσφέρει δυνατές γαστρονομικές εμπειρίες. Αν έχεις χρόνο για αξιοθέατα, θα πας στους Δελφούς για να δεις από κοντά ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το περίφημο Μαντείο των Δελφών. Αν ταξιδεύεις από νησί προς την Αράχοβα, ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθείς αφού κατέβεις από το λιμάνι, είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου από τον Πειραιά μέσω της Let’s Drive.

 

Καλάβρυτα Αχαΐας
Καλάβρυτα Αχαΐας

 

Καλάβρυτα: Σε αυτό το χωριό θα απολαύσεις το ορεινό τοπίο ενώ θα πίνεις καφέ σε παραδοσιακά καφενεία και θα ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα όπως βότανα, ζυμαρικά και κρεατικά. Θα νιώσεις ξανά σαν μικρό παιδί μπαίνοντας στο τρένο του Οδοντωτού που ξεκινάει από τα Καλάβρυτα και διασχίζει το βουνό. Εντυπωσιακό είναι το Σπήλαιο των Λιμνών, ενώ την ιστορία της πόλης εξιστορεί το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Αυτό το κτίριο ήταν Δημοτικό Σχολείο που κάηκε ολοσχερώς το 1943 από τους Γερμανούς. Μετά την επίθεση ανακατασκευάστηκε και από το 1986 λειτουργεί ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Τα Καλάβρυτα απέχουν 190 χλμ. από την Αθήνα. Κάνε το ταξίδι σου άνετο και επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου από την Αθήνα.
 

Μονεμβασιά Λακωνίας
Μονεμβασιά Λακωνίας

 

Μονεμβασιά: Η καστροπολιτεία της Πελοποννήσου δεν είναι δημοφιλής μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο. Πώς αλλιώς θα μπορέσεις να κάνεις βόλτες στο Κάστρο, αν η θερμοκρασία δεν είναι κατάλληλη; Το Μεσαιωνικό Φρούριο, το γνωστό Κάστρο, χωρίζεται στην Άνω και Κάτω Πόλη και είναι χτισμένο πάνω σε βράχο με συγκλονιστική θέα. Έχει εντυπωσιακή είσοδο με έναν πετρόχτιστο δρόμο που ενώνει το φρούριο με την θάλασσα. Η Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβασιάς βρίσκεται μέσα στο Κάστρο και περιλαμβάνει γλυπτά και κεραμικά, που έχουν ανακαλυφθεί μετά από ανασκαφές. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως εδώ τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται. 
 

Φθινοπωρινοί προορισμοί με παιδιά

 

Πορταριά, Πήλιο Μαγνησίας
Πορταριά, Πήλιο Μαγνησίας

 

Πήλιο: Αν αναζητάς ποιοι είναι οι φθινοπωρινοί προορισμοί με παιδιά στην Ελλάδα, θα διαπιστώσεις ότι το Πήλιο είναι από τους πιο αγαπητούς.
Η γη των Κενταύρων δημιουργεί ένα παραμυθένιο σκηνικό, με πυκνά δάση και θέα προς τον Παγασητικό.  Η φύση μαγεύει και ημερεύει, όποιον ανεβαίνει στο Πήλιο. Μαζί με τα παιδιά μπορείς να κάνεις δραστηριότητες, που θα τα ενθουσιάσουν και θα τους αφήσουν δυνατές αναμνήσεις. Η βόλτα στο μονοπάτι των Κενταύρων και το ταξίδι με το τρενάκι στη διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές, είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Στην Πορταριά και τη γειτόνισσά της τη Μακρινίτσα, θα δεις την πραγματική έννοια του χωριού. Ομίχλη το πρωί, πετρόχτιστα αρχοντικά και αρκετά μαγαζιά για να δοκιμάσεις παραδοσιακές λιχουδιές, όπως το σπετσοφάι. Ανεβαίνοντας πιο ορεινά, θα συναντήσεις τα Χάνια, με δάση από έλατα και καστανιές.
 

Ιωάννινα
Ιωάννινα 

 

Ιωάννινα: Σε αυτή την πόλη η παράδοση μπλέκει αρμονικά με τη σύγχρονη ζωή. Η λίμνη των Ιωαννίνων και το νησάκι της Παμβώτιδας δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που κάνουν την πόλη ξεχωριστή. Η βόλτα με το καραβάκι στο νησάκι ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Αν ψάχνεις αξιοθέατα στην πόλη θα βρεις το Κάστρο Ιωαννίνων, το Μουσείο του Αλή Πασά και το Σπήλαιο Περάματος. Ιδανικά μέρη για κοντινές εκδρομές είναι τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο. Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη και επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου από την Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα με τη Let’s Drive. Η απόσταση Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα είναι 250 χλμ.
 

Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας
Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας

 

Λίμνη Πλαστήρα: Μόλις 36 χλμ. από την Καρδίτσα, η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα είναι από τα δημοφιλέστερα μέρη για εκδρομή. Έχει 18 χωριά γύρω της, παραδοσιακά καφενεία, πέτρινα δρομάκια, ταβέρνες και πολλά ξενοδοχεία. Τα παιδιά θα γνωρίσουν καλύτερα τη φύση μέσα από πολλές δραστηριότητες, όπως ποδήλατο, ιππασία, τοξοβολία, αναρρίχηση και κωπηλασία. Αν μείνεις στην Καρδίτσα, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς το πάρκο Παυσίλυπον, στο οποίο κάνουν τις βόλτες τους εντυπωσιακά παγώνια. 

Οι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα θα σου χαρίσουν τις διακοπές που θέλεις. Είτε κάνεις ολιγοήμερη απόδραση είτε για περισσότερες μέρες, θα κάνεις μια καλή παύση για ξεκούραση, διασκέδαση και επαφή με τη φύση. Η Let’s Drive θα αναβαθμίσει αυτή την εμπειρία, με προτάσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου.

 

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου