Ρομαντικοί προορισμοί στην Κρήτη για ζευγάρια: Ιδανικές αποδράσεις για δύο!

Η Κρήτη είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη παγκοσμίως και ίσως ο πιο hot προορισμός για ζευγάρια. Ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, γοητευτικές παραθαλάσσιες πόλεις, απομονωμένες παραδεισένιες παραλίες και πολύχρωμοι δρόμοι σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις μαζί με το άλλο σου μισό. 

Αν ακόμη δεν έχεις αποφασίσει πού να πας ή θέλεις να διοργανώσεις την απόλυτη έκπληξη, μείνε συντονισμένος. Η Let’s Drive έχει συγκεντρώσει για σένα την απόλυτη λίστα με μέρη για διακοπές στην Κρήτη, ρομαντικούς προορισμούς και επιλογές διασκέδασης για να γιορτάσεις με τα αγαπημένα σου άτομα τη γιορτή των ερωτευμένων στην Κρήτη!

Χανιά: Ρομαντζάδα με θέα το ηλιοβασίλεμα

Ο Φάρος στο λιμάνι Χανίων
Το μαγικό λιμάνι Χανίων

Τα Χανιά φιγουράρουν κάθε χρόνο σε ελληνικά αλλά και ξένα blog ως κορυφαίος ρομαντικός προορισμός, και όχι άδικα. Με θέα το Αιγαίο και με φόντο τα Λευκά Όρη η πόλη των Χανίων αποτελεί must προορισμό για ξεκούραση και ρομαντικές βόλτες. Περπάτησε χέρι - χέρι με το ταίρι σου στα γραφικά στενά και βγάλε φωτογραφίες στο Ενετικό Λιμάνι. 

Αν από την άλλη θες κάτι πιο γραφικό και ήσυχο, μπες στο αμάξι σου και οδήγησε μέχρι τα παραδοσιακά χωριά του Αποκόρωνα. Κι αν δεν έχεις δικό σου όχημα και σε απασχολεί η μετακίνησή σου, μην ανησυχείς γιατί η Let’s Drive έχει τη λύση. Ολοκλήρωσε μια ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο των Χανίων και διάλεξε το όχημα που θα σε συντροφεύει καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών σου. 

Ακόμη, αν είστε από τα ζευγάρια που αγαπούν τη φύση, με την ενοικίαση αυτοκινήτων από τα Χανιά μπορείτε να τολμήσετε να επισκεφθείτε το Φαράγγι της Σαμαριάς. Πριν ξεκινήσεις όμως, φρόντισε να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα παπούτσια. 

Ηράκλειο: Η top επιλογή για ζευγάρια που αγαπούν την ιστορία

Το παλάτι της Κνωσσού
Το παλάτι της Κνωσσού

Τα μέρη για ζευγάρια στο Ηράκλειο είναι αμέτρητα. Στην πρωτεύουσα της Κρήτης θα δεις πολλά αξιοθέατα και θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς σπουδαία μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το Αρχαιολογικό Μουσείο και το παλάτι της Κνωσού δεν θα πρέπει να λείπουν από τη λίστα σου.

Μοιράσου με το ταίρι σου τη χαρά του να ανακαλύπτεις την ιστορία του τόπου και απόλαυσε μια συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα μνημεία της Κρήτης. Και αφού χόρτασες ιστορία και τέχνη, ήρθε η ώρα για λίγη χαλάρωση. 

Κάνε μια στάση στο Creteaquarium, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, και δες καρχαρίες, ιππόκαμπους και άλλους υδρόβιους οργανισμούς. Πώς θα τα προλάβεις όλα αυτά; Με τη Let’s Drive, φυσικά! Προχώρησε σε ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο, μείωσε τις αποστάσεις και δες όλα όσα θες.

Ρέθυμνο: Ατμοσφαιρικό, γοητευτικό και φιλόξενο

Ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου
Ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο τα έχει όλα και είναι δικαίως από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Κρήτη για ζευγάρια! Η Παλιά Πόλη και ο Φάρος συνθέτουν ένα σούπερ ρομαντικό σκηνικό. Επίλεξε να κάνεις τις βόλτες σου το απόγευμα έτσι ώστε να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης με το άλλο σου μισό. 

Μπορείς να ολοκληρώσεις μια ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδόμιο του Ηρακλείου και να οδηγήσεις μέχρι τη Λίμνη Κουρνά, ένα δημοφιλές σημείο απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Βγάλε αξέχαστες φωτογραφίες με φόντα τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης και το καταπράσινο τοπίο. 

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, οπότε για το τέλος της περιήγησής σου στο Ρέθυμνο, αφήσαμε το καλύτερο. Δοκίμασε παραδοσιακές συνταγές και τοπικές σπεσιαλιτέ και μην παραλείψεις να πάρεις ένα ποτηράκι από τη διάσημη κρητική ρακή. 

Με τη βοήθεια της Let’s Drive θα βρεις τα κορυφαία ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Ρέθυμνο για να οργανώσεις το πιο ρομαντικό τουρ. Τι περιμένεις, λοιπόν; 

Γευσιγνωσία κρασιού: Πιες τον έρωτα στο ποτήρι

Μια μοναδική εμπειρία
Μια μοναδική εμπειρία

Ζήσε μια μοναδική γευστική εμπειρία διαλέγοντας ανάμεσα στα άπειρα οινοποιεία που υπάρχουν στην Κρήτη. Με μια ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σούδα μπορείς να μετακινηθείς σε όλο το νησί με ασφάλεια και άνεση. 

Προγραμμάτισε μια ξενάγηση στο χώρο του οινοποιείου, αλλά και στον χώρο παραγωγής. Απόλαυσε ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων και δοκίμασε ντόπιες ποικιλίες και διαφορετικές ετικέτες. 

Πέρασε ποιοτικό χρόνο με το ταίρι σου σε ένα παραδοσιακό κελάρι και γνώρισε την πολύχρονη παράδοση της κρητικής οινοποιίας. Αν θες να απογειώσεις την εμπειρία, πάρε το ποτήρι σου και κάνε μια βόλτα στους αμπελώνες. 

Πιάσε τον σύντροφό σου από το χέρι και πρόσθεσε στο άλμπουμ μια ξεχωριστή ανάμνηση από τη ρομαντική εξόρμηση στην Κρήτη. Ανακάλυψε μυστικά μέρη στην Κρήτη και οδήγησε στα πιο εντυπωσιακά κρυφά μονοπάτια.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Κρυμμένα μέρης της Κρήτης που πρέπει να ανακαλύψεις!

Bonus tip: Εκδρομή στη Σαντορίνη!

Ρομαντική εκδρομή στη Σαντορίνη
Ρομαντική εκδρομή στη Σαντορίνη

Αν θες να επεκτείνεις τις ρομαντικές διακοπές σου και αν μπορείς να διαθέσεις λίγες μέρες επιπλέον, τότε τόλμησε να αφιερώσεις μια-δυο μέρες στη Σαντορίνη. Εκμεταλλεύσου την ηρεμία και την έλλειψη πολυκοσμίας λόγω περιόδου και πρόσφερε στο ταίρι σου τη Σαντορίνη στο πιάτο. 

Άφησε το Let’s Drive όχημά σου στην Κρήτη - μην ανησυχείς, μόνο για λίγο θα είναι - και μπες στο πλοίο για να ανακαλύψεις έναν ακόμη κορυφαίο ρομαντικό προορισμό. Και αν σε απασχολεί η οργάνωση του ταξιδιού, σου έχουμε κι εδώ τη λύση. Μπες στη Let’s Ferry και κλείσε εύκολα και γρήγορα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές.

Η Κρήτη έχει τόσα μέρη για εκδρομή και τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο νησί με μεγάλες αποστάσεις, γι’ αυτό φτιάξε το πρόγραμμά σου και άφησε τη Let’s Drive να σε καθοδηγήσει. Μην χάσεις κανένα μνημείο, χωριό και τοπίο.

Δες και αυτό: Κρήτη: Τα ομορφότερα μέρη για εκδρομή!

Οργάνωσε διακοπές στην Κρήτη και εντυπωσίασε το ταίρι σου με τα λιγότερο γνωστά, αλλά και πιο διάσημα μέρη που θα επισκεφθείτε. Και σε περίπτωση που πριν την αναχώρησή σου έχεις μέρες στην πρωτεύουσα, μην ξεχνάς ότι η Let’s Drive προσφέρει επιλογές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στον Πειραιά.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου