6+1 Κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο!

Το καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, ανεμελιά και πολλά ταξίδια. Αν είσαι a car guy που σου αρέσει να ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο, σου έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις για να πας, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Οι καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο γίνονται ακόμα καλύτεροι, με την ενοικίαση αυτοκινήτου από την Let’s Drive. Διάλεξε το μοντέλο που σε εξυπηρετεί, φούλαρέ το και “βάλε φωτιά στα φρένα” αυτό το καλοκαίρι!

Πάργα: Κάνε διακοπές στο στολίδι της Ηπείρου

Το νησάκι της Παναγιάς στην Πάργα
Το νησάκι της Παναγιάς στην Πάργα

Η Πάργα είναι ένας παραδοσιακός παραθαλάσσιος οικισμός στον νομό Πρέβεζας και κοντά στον ποταμό Αχέροντα. Το καταπράσινο γύρω τοπίο, τα παραδεισένια νερά του Ιονίου, η αμφιθεατρική πόλη, το πλήθος τουριστικών υποδομών αλλά και οι υπέροχες διαδρομές που μπορείς να κάνεις στα γύρω νησιά ή στα γύρω μέρη, την καθιστούν στους top προορισμούς που μπορείς να πας με το αυτοκίνητο. Από την Πάργα φεύγουν καραβάκια για τους Παξούς και Αντίπαξους που βρίσκονται απέναντι, ενώ υπέροχες παραλίες θα βρεις τόσο πριν όσο και μετά την πόλη. Το καλοκαίρι η Πάργα γεμίζει τουρίστες και επισκέπτες από κάθε μεριά της χώρας. Αν ενδιαφέρεσαι για ενοικίαση αυτοκινήτου από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μην ξεχνάς πως η Let’s Drive διατηρεί σταθμό και στις δύο αυτές πόλεις.

Σύβοτα: Για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ήλιο και θάλασσα

Παραλία Μπέλα Βράκα, Σύβοτα
Παραλία Μπέλα Βράκα, Σύβοτα 

Εξωτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και ολόλευκη άμμο που θυμίζουν Καραϊβική, απάνεμοι κολπίσκοι που γεμίζουν με γιοτ κάθε εποχή του χρόνου, πυκνή βλάστηση και το Ιόνιο Πέλαγος στο πιάτο είναι όλα όσα χαρακτηρίζουν τη μαγευτική ριβιέρα της Θεσπρωτίας και τα πολλά μικρά νησάκια που την αποτελούν, τα Σύβοτα. Ανεπανάληπτες ομορφιές και παραδεισένια χρώματα χάρισαν στο μικρό άλλοτε ψαροχώρι αξεπέραστη φήμη και τον κοσμοπολίτικο αέρα που έχει σήμερα. Μετά από μια γεμάτη μέρα στη θάλασσα, απόλαυσε φρέσκο ψαράκι και χαλαρές βόλτες στο κέντρο με το πλακόστρωτο ή στο γραφικό λιμάνι του χωριού.  Η επίσκεψη στα Σύβοτα είναι μια πραγματική ταξιδιωτική εμπειρία ζωής που αξίζει να βάλεις στο πλάνο των διακοπών σου. Προγραμμάτησε αυτή την εκδρομή με το αυτοκίνητο για το καλοκαίρι που έρχεται και άφησε στην Let’s Drive όλα τα υπόλοιπα. Φτάνεις οδηγώντας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε 5,30 και 4 ώρες αντίστοιχα. 

Καρδαμύλη: Ανακάλυψε την ιστορία και την ομορφιά της

Το ηλιοβασίλεμα στην Καρδαμύλη
Το ηλιοβασίλεμα στην Καρδαμύλη

Στην καρδιά της Μεσσηνιακής Μάνης η Καρδαμύλη είναι αυτό το μέρος με την άγρια αλλά και μυστηριώδη συνάμα ομορφιά, που θα σου κλέψει την καρδιά. Ίσως από τους πιο γοητευτικούς φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Λίγα λεπτά μετά την Καλαμάτα και ανάμεσα σε ψηλά κυπαρίσσια, μεσσηνιακή γη, πετρόχτιστα σπίτια, μεσαιωνικούς πύργους και ήσυχους κόλπους με τιρκουάζ νερά, θα συναντήσεις ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό με φινέτσα και χαρακτήρα. Αν θέλεις ποιοτικές διακοπές εστιασμένες στη χαλάρωση και την ξεκούραση μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, που θα χορτάσεις καλό φαγητό με τοπικές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες από ντόπια και αγνά προϊόντα, αλλά και κοντινές εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Μην ξεχνάς ότι η Let’s Drive σου προσφέρει λύσεις και επιλογές για τη μετακίνησή σου, είτε για ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Αθήνας, είτε για ενοικίαση αυτοκινήτου από το λιμάνι του Πειραιά. Από την Καρδαμύλη μπορείς να επισκεφτείς την κοντινή Καλαμάτα για μια βόλτα στο ιστορικό της κέντρο, τη Στούπα για μια δροσερή βουτιά στην παραλία Καλογριά, το εντυπωσιακό σπήλαιο του Δυρού, το ρομαντικό Οίτυλο και το αριστοκρατικό Γύθειο. 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για φθινοπωρινές αποδράσεις!

Χαλκιδική: Όλα όσα ψάχνεις σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό

Το ξαναείπαμε πως σαν τη Χαλκιδική δεν έχει και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό, τόσο για τους Θεσσαλονικείς όσο και για όλους τους άλλους μετά την εμπειρία τους εκεί. Δαντελωτές ακτές, διάφανα νερά, πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι το κύμα, γαστρονομικοί τοπικοί θησαυροί, γραφικά χωριά και κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις όλα μαζί συνθέτουν την πολύπλευρη Χαλκιδική και την καθιστούν ιδανική για όλα τα γούστα.

Παραλία στην Χαλκιδική
Παραλία στην Χαλκιδική

Οι απέραντες αμμουδιές της την κάνουν έναν υπέροχο προορισμό για οικογενειακές διακοπές ενώ η πλούσια νυχτερινή ζωή της είναι αυτή που ελκύει τη νεολαία για αξέχαστες εξορμήσεις σε όλα τα μέρη της. Η Χαλκιδική αποτελείται από 3 χερσονήσους που μπορείς να επισκεφτείς με το αυτοκίνητο ή να κάνεις το γύρο τους με καραβάκι. Βούτηξε στα παραδεισένια νερά, και απόλαυσε τις μέρες σου στον απόλυτο παράδεισο διακοπών, με όλες σου τις αισθήσεις. Πέρα από τα υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα τριγύρω θα βρεις οργανωμένα camping με προηγμένες υπηρεσίες που σου επιτρέπουν διακοπές κάτω από τα αστέρια ανακαλύπτοντας όσο πιο απλά γίνεται την ομορφιά της φύσης. Μην ξεχνάς πως μπορείς να επισκεφθείς τη Χαλκιδική αφού πρώτα πραγματοποιήσεις ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια της Let’s Drive.

Λευκάδα: Το τιρκουάζ διαμάντι του Ιονίου

Παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα
Παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

Η Λευκάδα αν και νησί που ανήκει στο αγαπημένο σύμπλεγμα του Ιονίου, θεωρείται από τους κορυφαίους, δημοφιλείς και πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς που μπορείς να επισκεφτείς με το αυτοκίνητο. Ανακάλυψε το διαμάντι του Ιονίου με τις εξωτικές παραλίες, τα διάφανα νερά και την άσπρη άμμο που συμπεριλαμβάνονται στις καλύτερες του κόσμου και απόλαυσε μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών. Από τη Λευκάδα μπορείς να οργανώσεις μοναδικές εκδρομές στην υπόλοιπη ηπειρώτικη ριβιέρα, να περιηγηθείς σε μικρά χωριά με ήσυχες παραλίες, να γευτείς καλό φαγητό και ολόφρεσκο ψάρι, καθώς και να θαυμάσεις τα γύρω νησιά με κρουαζιέρες προς τον Σκορπιό, τα Πριγκηπόνησα, τον Κάλαμο, το Μεγανήσι αλλά και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα εν πλω σε κάποια από τα πιο μαγευτικά σημεία του νησιού.

Εύβοια: Ένας προορισμός για όλες τις εποχές

Παραλία Αγίας Άννας, Εύβοια
Παραλία Αγίας Άννας, Εύβοια

Κρυμμένες ομορφιές και ένας προορισμός που όσες φορές κι αν επισκεφτείς πάντα θα έχει κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις. Πρόκειται για έναν από τους κοντινούς προορισμούς από την Αθήνα οδικώς, που μπορείς να εξερευνήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Στην Εύβοια, βόρεια, νότια ή πιο κεντρική πάντα θα ανακαλύπτεις παρθένες παραλίες με υπέροχα χρώματα, μαγευτικές διαδρομές μέσα στη φύση και παραθαλάσσια χωριουδάκια για ξεκούραση και χαλάρωση για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου. Επέλεξε την Εύβοια ακόμα και για μια σύντομη απόδραση και συνδύασέ την με ενοικίαση αυτοκινήτου από το κέντρο της Αθήνας μέσω της Let’s Drive που σε πάει παντού όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου. Με αυτήν την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου, θα απολαύσεις μία μοναδική οδηγική εμπειρία. Η Αγία Άννα για δροσερές βουτιές στα νερά του Αιγαίου, η Αιδηψός και η Κάρυστος ότι πρέπει για family εξορμήσεις, η Χιλιαδού για camping με την παρέα, πεζοπορία στις κορυφές της Δίρφυς και τους καταρράκτες του Μανικιάτη για τους εραστές της φύσης και πολλές ακόμα παρθένες παραλίες με λίγο κόσμο μόλις μια ανάσα από την Αττική.

Μονεμβασιά: Εξερεύνησε την πιο γνωστή Καστροπολιτεία της Ελλάδας

Γοητευτική και μυστηριώδης με μια ιδιαίτερη μοναδική ατμόσφαιρα σε περιμένει η Μονεμβασιά. Ανάμεσα από πέτρινα πυργόσπιτα, στενά λιθόστρωτα και δαιδαλώδη σοκάκια θα θαυμάσεις το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα ever, ενώ είναι καλό να γνωρίζεις πως θα χρειαστείς αυστηρά ίσια παπούτσια για περπάτημα καθώς όλα τα αυτοκίνητα σταματούν έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης.

Μονεμβασιά
Μονεμβασιά

Η μεσαιωνική Καστροπολιτεία, της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Πόλη και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Κάνε τη βόλτα σου θαυμάζοντας τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίσματα, τα αρχοντικά με τις αψίδες και τα οικόσημα, χαρακτηριστικά κατάλοιπα των Βενετών, τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και ζήσε την απόλυτη εμπειρία διαμονής σε ένα πραγματικό πύργο. Μπορείς να θαυμάσεις τη θέα της θάλασσας από ψηλά, να επισκεφτείς το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, να δοκιμάσεις ενδιαφέροντα τοπικά εδέσματα και να κάνεις το μπάνιο σου στις γύρω παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, χαρακτηριστικό άλλωστε όλων των παραλιών της Μάνης.

Αν αγαπάς τα ταξίδια με το αυτοκίνητο τώρα είναι η εποχή σου. Μικρές ή μεγάλες αποδράσεις είναι αρκετές για να σου αλλάξουν τη διάθεση και να γεμίσεις με όμορφες εικόνες. Όσο για το πώς... Έχεις Let’s Drive, έχεις τον τρόπο!

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου