Τα κορυφαία αξιοθέατα του Ηρακλείου!

Κάθε επίσκεψη στην Κρήτη είναι και μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Με τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα από την αρχή μέχρι το τέλος, η Κρήτη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι ένας προορισμός με ζωή όλο τον χρόνο που πρέπει να επισκεφθείς αν θέλεις να γνωρίσεις την κρητική παράδοση και να περάσεις αξέχαστες διακοπές. Τα αξιοθέατα στο Ηράκλειο ξεχωρίζουν και ικανοποιούν κάθε ταξιδιώτη χάρη στις πολυάριθμες επιλογές διασκέδασης, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις ανέσεις που προσφέρει. Αν έχεις επιλέξει να φτάσεις αεροπορικώς στο νησί μπορείς να προχωρήσεις σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από τη Let’s Drive.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Επιστροφή στον χρόνο

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι τι να δεις στο Ηράκλειο, τότε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα πρέπει να είναι πρώτο στη λίστα σου. Ένα από τα παλαιότερα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα σε όλη την Ευρώπη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1900. Μάλιστα, το αρχικό κτίριο του μουσείου απέσπασε βραβείο Bauhaus για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου θα δεις σημαντικά αντικείμενα του προ-ανακτορικού Μινωικού πολιτισμού, ή αυτά που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ. έως το 1300 π.Χ.. Ο χρόνος θα περάσει θαυμάζοντας αντικείμενα που διαθέτουν ιστορικά σύμβολα, όπως τη Θεά των Φιδιών και τον Δίσκο της Φαιστού. Αν βρίσκεσαι στην Κρήτη και θέλεις να επισκεφθείς το μουσείο, μπορείς να αποφύγεις την ουρά αγοράζοντας τα εισιτήριά σου online μέσω της ιστοσελίδας του μουσείου. Κάνε το ταξίδι σου πιο ευέλικτο επιλέγοντας ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο λιμάνι Ηρακλείου από την Let’s Drive για άνετη και ασφαλή μετακίνηση.

Ανάκτορο Κνωσού: Το λίκνο του Μινωικού πολιτισμού

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του Ηρακλείου που προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο μινωικό μνημείο που έχει διασωθεί. Σε μια συναρπαστική περιήγηση στο συγκρότημα των 22.000 τετραγωνικών μέτρων, θα δεις καλοδιατηρημένα απομεινάρια του μινωικού πολιτισμού, αντίγραφα εντυπωσιακών τοιχογραφιών και σημαντικούς χώρους του παλατιού, όπως η Αίθουσα του Βασιλικού Θρόνου και τη Δεξαμενή των Καθαρμών.

Cretaquarium: Για μικρά και μεγάλα παιδιά

Το ενυδρείο στο Ηράκλειο Κρήτης
Το ενυδρείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο είναι ένας απόλυτα kid friendly προορισμός, μια πόλη που διοργανώνει συνεχώς εργαστήρια, μαθήματα και εκδηλώσεις για παιδιά. Το Cretaquarium είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στο Ηράκλειο και ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία σε όλη την Ευρώπη. Στα 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών του Cretaquarium, μπορείς να θαυμάσεις περισσότερους από 2.000 θαλάσσιους οργανισμούς, από επιβλητικούς καρχαρίες μέχρι αξιολάτρευτα χαριτωμένους ιππόκαμπους. Στο ενυδρείο του Ηρακλείου, το οποίο υποδέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό, διατίθεται ακουστική ξενάγηση σε εννέα διαφορετικές γλώσσες. Επιπλέον, υπάρχει ξενάγηση ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά που αυξάνει τον ενθουσιασμό για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Μια μοναδική εμπειρία

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις στο Ηράκλειο, η απάντηση είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αποτελεί κομμάτι του Πανεπιστημίου του Ηρακλείου, χτίστηκε το 1980 και περιλαμβάνει επτά εφορίες. Βοτανικής, Γεωποικιλότητας, Παλαιοντολογίας, Σπονδυλωτών, Ασπονδύλων, Αρθροπόδων και  Γενωμικής και Γενετικών Πόρων. Από τα πιο σημαντικά σημεία του μουσείου είναι τα «Μεγαδιοράματα», που προβάλουν τα περιβαλλοντολογικά χαρακτηριστικά στη Μεσόγειο. Ο «Εγκέλαδος» αποτελεί αίθουσα προσομοίωσης ενός πραγματικού σεισμού και κέντρο πληροφόρησης για το φαινόμενο.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 7+1 λόγοι για να ταξιδέψεις στο Ηράκλειο!

Μάταλα: Η θρυλική παραλία των hippies

Οι μοναδικές σπηλιές στα Μάταλα
Οι μοναδικές σπηλιές στα Μάταλα

Η κατοικημένη περιοχή βρίσκεται 65 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Ηρακλείου στα νότια του νησιού. Με την ψιλή άμμο και τα καθαρά νερά, τα Μάταλα ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Ηράκλειο. Τη δεκαετία του 1960, χίπηδες από όλο τον κόσμο σύχναζαν στην περιοχή. Ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης είναι η περιοχή, η οποία διακρίνεται για τις σκαλιστές σπηλιές που βρίσκονται στην παραλία και τα ερείπια ενός αρχαίου οικισμού της Μινωικής περιόδου. Παράλληλα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για να οργανώσεις μία εκδρομή κοντά στο Ηράκλειο.

Δες και αυτό: Οι καλύτερες εκδρομές κοντά στο Ηράκλειο!

Βασιλική Αγίου Μάρκου: Μια πανέμορφη βενετσιάνικη εκκλησία

Η εκκλησία Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο
Η εκκλησία Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο

Στην κεντρική πλατεία του Ελευθέριου Βενιζέλου, βρίσκεται η καθολική εκκλησία, η Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Χτίστηκε το 1239 σε γοτθικό ρυθμό και ήταν αφιερωμένη στον προστάτη της Βενετίας, Άγιο Μάρκο. Κατά την Τουρκοκρατία, υπέστη μεγάλες φθορές και μετατράπηκε σε τζαμί, ενώ από το 1956 μέχρι σήμερα φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Ενετική Λότζια: Μνημείο ενετικής αρχιτεκτονικής

Το σημερινό Δημαρχείο Ηρακλείου στεγάζεται σε ένα κτίριο που βρίσκεται στην Πλατεία Λιονταριών στο κέντρο της πόλης. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως Ενετική Λέσχη, τόπος συγκέντρωσης αρχόντων και ευγενών, και κατασκευάστηκε το 1628 από τον Francesco Morosini. Το σιντριβάνι Φραγκίσκο Μοροζίνι, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία, φέρει το όνομα του ομώνυμου αρχιτέκτονα. Στο Ηράκλειο τα αξιοθέατα αξίζουν λίγο περπάτημα. Οπότε, αν επιλέξεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο, να ξέρεις ότι είναι δύσκολο να βρεις χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, οπότε θα πρέπει να το αφήσεις πιο έξω και να συνεχίσεις με τα πόδια.

Κούλες: Το εμβληματικό φρούριο

Το φρούριο Κούλες στο Ηράκλειο
Το φρούριο Κούλες στο Ηράκλειο

Ο Κούλες, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη με θέα το Ηράκλειο, γνωστός και ως Rocca a Mare, είναι από τα πρώτα πράγματα που θα δεις καθώς μπαίνεις στο λιμάνι του Ηρακλείου. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, χτίστηκε από του Ενετούς και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1540. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λειτουργούσε ως φυλακή, ενώ από το 2016 το φρούριο ανακαινίστηκε και είναι πλέον επισκέψιμο.

Από όπου και αν επιλέξεις να ταξιδέψεις, το Ηράκλειο είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς για κάθε τύπο ταξιδιώτη, το οποίο προσφέρει τακτικές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μην ξεχνάς ότι η Let’s Drive διαθέτει πολλά σημεία εξυπηρέτησης σε ολόκληρη την Κρήτη! Αν ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με πλοίο στην Κρήτη και σε προβληματίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σούδα, η αναζήτησή σου τελείωσε! Η Let’s Drive διαθέτει επιπλέον σταθμούς εξυπηρέτησης για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. Προχώρησε σε ενοικίαση οχημάτων με την αξιοπιστία που παρέχει η Let’s Drive και εξερεύνησε όλα τα πανέμορφα μέρη του νησιού!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου