5+1 Ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα που μπορείς να πας οδικώς!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο νους αρχίζει να ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς και νέα τοπία. Άρπαξε την ευκαιρία και φύγε για δημοφιλείς ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ελλάδα με την αξιοπιστία της Let’s Drive. Μάζεψε φίλους ή οικογένεια και πάτα το γκάζι σε νέες εμπειρίες. Για να πάρεις λίγη έμπνευση για τις διακοπές σου με αμάξι συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Λίμνη Μαραθώνα: Συνδύασε βουνό και θάλασσα στην Αθήνα!

Λίμνη Μαραθώνα
Βόλτα στη Λίμνη Μαραθώνα

Τα σαββατοκύριακα είναι για εκδρομές, ειδικά αν βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα. Αν θες λοιπόν να περάσεις μια μέρα σε κάποιον ανοιξιάτικο προορισμό τότε επίλεξε τη Λίμνη Μαραθώνα. Χαλάρωσε σε ένα καταπράσινο τοπίο και απόλαυσε τη μαγευτική θέα. Κάνε τη βόλτα σου σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Αττικής και εξερεύνησε τον τόπου όπου έγινε η θρυλική Μάχη του Μαραθώνα.

Ήξερες ότι:
Στον Μαραθώνα βρίσκεται και το Φράγμα του Μαραθώνα, του οποίου η ιστορία έχει μυθολογικές ρίζες μιας και οι Αθηναίοι είχαν κληθεί να διαλέξουν προστάτη για την πόλη. Όταν επέλεξαν την Αθηνά αντί του Ποσειδώνα, ο θεός των υδάτων τιμώρησε την πόλη με λειψυδρία. Έτσι, οι Αθηναίοι έφτιαξαν το φράγμα για να λύσουν το πρόβλημα.

Ναύπλιο: All time classic ανοιξιάτικος προορισμός

Ναύπλιο
Εκδρομή στο ρομαντικό Ναύπλιο

Εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας το Ναύπλιο. Ρομαντικό, παραδοσιακό και κοσμοπολίτικο, το Ναύπλιο προσφέρει στον επισκέπτη μια ανάσα ηρεμίας και χαλάρωσης στον επισκέπτη. Ανέβα στο Παλαμίδι για να ατενίσεις τη θέα, πάρε το καραβάκι για το Μπούρτζι και πιες τον καφέ σου στην κεντρική πλατεία. Αν πάλι δεν θες να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, κάνε απλά τη βόλτα σου στο λιμανάκι και απόλαυσε το υδάτινο τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις το σίγουρο είναι πως το Ναύπλιο είναι ένας από τους κορυφαίους ανοιξιάτικους προορισμούς με αμάξι!

Δελφοί: Ταξίδι στον πολιτισμό

Δελφοί
Επίσκεψη στους Δελφούς

Με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από την Αθήνα θα φτάσεις εύκολα και γρήγορα στους Δελφούς, έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς με αυτοκίνητο. Αν είσαι λάτρης της ιστορίας μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών με τα εντυπωσιακά εκθέματα και τον αρχαιολογικό χώρο. Από τους Δελφούς είναι αρκετά εύκολο να φτάσεις στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα για να απολαύσεις τον καφέ σου στην κεντρική πλατεία και να περπατήσεις στα πέτρινα σοκάκια.

Ήξερες ότι:
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι Δελφοί αποτελούν το κέντρο του κόσμου, και τους χαρακτήριζαν ως τον ομφαλό της γης. Σύμφωνα με τον μύθο, οι δύο αετοί που είχε στείλει ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να συναντηθούν στο κέντρο της γης βρέθηκαν στους Δελφούς.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 6+1 Κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί με αυτοκίνητο!

Καρπενήσι: Διακοπές με αμάξι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας

Καρπενήσι
Διακοπές στο Καρπενήσι

Κόκκινες κεραμοσκεπές, πλατιά πεζοδρόμια και θέα στον Τυμφρηστό. Προγραμμάτισε μια επίσκεψη στα μουσεία της περιοχής και ειδικά στο Μουσείο Βουνού για να δεις από κοντά τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησε η πρώτη ελληνική αποστολή που έφτασε στην υψηλότερη κορυφή. Αν βρεθείς στο Καρπενήσι με την οικογένειά σου, φρόντισε να κάνεις μια στάση στο Πάρκο Κεφαλόβρυσο για να εξερευνήσετε ένα κατάφυτο περιβάλλον με λιμνούλες, πάπιες και χήνες. Ολοκλήρωσε ενοικίαση αυτοκινήτου στον Πειραιά και ζήσε μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία.

Μονεμβασιά: Κάστρα, ιστορία και θάλασσα

Μονεμβασιά
Στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Με το που φτάσεις στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς θα μεταφερθείς σε μια άλλη εποχή που κυριαρχούν τα φρούρια, τα τείχη και οι απόκρημνοι βράχοι. Περπάτησε στην Άνω Πόλη και φτάσε μέχρι την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Επισκέψου το σπίτι και τον τάφο του Γιάννη Ρίτσου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μονεμβασιάς. Μπες στον πειρασμό και κάνε μια βουτιά στο λιμάνι Πορτέλο και κολύμπησε στα καταγάλανα νερά με φόντο τα κάστρα. Αν έρχεσαι από τη Βόρεια Ελλάδα μπορείς να προχωρήσεις σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια της Let’s Drive και να γυρίσεις την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ήξερες ότι:
Η Μονεμβασιά αναφέρεται και ως το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» μιας και ο βράχος που δεσπόζει στην είσοδο της καστροπολιτείας μοιάζει αρκετά με αυτόν του Γιβραλτάρ.

Λίμνη Δόξα: Εκδρομή σε έναν υδάτινο παράδεισο

Λίμνη Δόξα
Χαλάρωση στη Λίμνη Δόξα

Τα τελευταία χρόνια η λίμνη Δόξα συγκαταλέγεται στους πιο διάσημους φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ελλάδα λόγω του τοπίου που θυμίζει κάτι από Άλπεις. Ωστόσο, η λίμνη είναι το ίδιο ειδυλλιακή και την άνοιξη. Οι κατάφυτες όχθες και το πλούσιο δάσος συνθέτουν μια πολύχρωμη εικόνα που συνδυάζει το υδάτινο στοιχείο με το ορεινό περιβάλλον και της χαρίζει μια θέση στο δίκτυο Natura 2000.

Δες και αυτό: Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για φθινοπωρινές αποδράσεις!

Ταξίδεψε σε κοντινούς αλλά και μακρινούς προορισμούς με τη Let’s Drive. Διάλεξε το κατάλληλο όχημα για εσένα και επίλεξε παραλαβή και παράδοση από ένα μεγάλο δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου