10+1 Λόγοι για να επισκεφτείς τα Χανιά!

Η Κρήτη με τα ωραία της είναι από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Όλες της οι τοποθεσίες είναι ικανές να σου κλέψουν την καρδιά. Και πρώτη από όλες τα Χανιά. Τόπος γοητευτικός και γραφικός, ρομαντικός, με ρετρό άρωμα, ιστορία και παράδοση, καλό φαγητό και φιλόξενους ανθρώπους με ζεστή καρδιά και πλατύ χαμόγελο. Αν αναρωτιέσαι ποιοι είναι οι 10+1  λόγοι για να επισκεφτείς τα Χανιά, ρίξε μια ματιά παρακάτω. Μην ξεχνάς πως με την Let’s Drive μπορείς να πραγματοποιήσεις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά, ώστε να μετακινηθείς με ασφάλεια και ευκολία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά μέρη στην Κρήτη, που θα σε μαγέψουν.

#1. Είναι από τα πιο όμορφα και πιο γραφικά μέρη στην Κρήτη

Το Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν στο λιμάνι των Χανίων
Το Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν στο λιμάνι των Χανίων

Τα Χανιά είναι αδιαμφισβήτητα μια πανέμορφη πόλη στη νοτιοδυτική Κρήτη που συναρπάζει τους επισκέπτες της με την ομορφιά και τη γραφικότητά της. Η βενετσιάνικη επιρροή αναμειγνύεται με την Κρητική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δημιουργώντας ένα μοναδικό χαρακτήρα στα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στα Χανιά. Όπως να περπατήσεις στην παραλία με το γραφικό λιμάνι, να θαυμάσεις την ομορφιά της φύσης, να εξερευνήσεις τη γύρω περιοχή, να ανακαλύψεις τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα πίσω από τον Φάρο, ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη στα Χανιά. Όλα αυτά τα συστατικά συνθέτουν έναν προορισμό με πλούσια ιστορία και αυθεντικότητα, που θα θέλεις πάντα να επιστρέφεις.   

#2. Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων

Παραδοσιακή λύρα
Παραδοσιακή λύρα 

Η Κρητική φιλοξενία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού και των ανθρώπων της Κρήτης. Με ανοιχτή καρδιά και ειλικρινές χαμόγελο, οι άνθρωποι του νησιού θα σε κεράσουν, θα σε φιλέψουν ό,τι έχουν, θα σε φιλοξενήσουν σαν δικό τους άνθρωπο δίνοντας άλλη διάσταση στην ελληνική φιλοξενία. Ο αυθεντικός χαρούμενος χαρακτήρας τους, η ιδιαίτερη τοπική διάλεκτος και οι παραδοσιακές μαντινάδες που λέγονται από στόμα σε στόμα, θα σε κάνουν να αγαπήσεις τα Χανιά από την πρώτη σου στιγμή σε αυτόν τον υπέροχο τόπο.

#3. Η υπέροχη θέα

Στα Χανιά θα βρεις μια εκπληκτική γκάμα από σημεία με θέα που θα σε συναρπάσει. Ο Φάρος αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά, προσφέροντας θέα στο Κρητικό Πέλαγος και είναι σίγουρα από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς. Η Παλιά Πόλη, συνθέτει ένα γραφικό τοπίο με μια σειρά από καφενεία και εστιατόρια που βλέπουν στη θάλασσα. Το λιμάνι των Χανίων επίσης είναι ένας άλλος μαγευτικός προορισμός με τα χρωματιστά κτίρια και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που κερδίζει τον επισκέπτη. Από το Φρούριο του Φιρκά, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στα Χανιά,  μπορείς να απολαύσεις την πανοραμική θέα στο ενετικό λιμάνι και την Παλιά Πόλη και φυσικά το ηλιοβασίλεμα. Όσο περισσότερο εξερευνάς τα Χανιά, τόσο περισσότερο η ομορφιά τους θα σε αφήσει με τις καλύτερες εικόνες και αναμνήσεις.

#4. Το καλό φαγητό

Κρητικό Ντάκο
Κρητικό Ντάκο

Τα Χανιά δεν αποτελούν μόνο έναν όμορφο προορισμό με ιστορία αλλά και έναν γαστρονομικό παράδεισο για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Η Κρητική κουζίνα είναι γνωστή για τη φρεσκάδα της, την ποικιλία και την αυθεντικότητά της, και έτσι τα Χανιά ενδείκνυνται για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Δοκίμασε τοπικά πιάτα και σπεσιαλιτέ όπως ντάκο, παραδοσιακές πρώτες ύλες, εκλεκτά τυριά, ελαιόλαδο και πίτες με χορταρικά, ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες, σκαλτσούνια, μακαρούνες, χοχλιούς, και πολλά ακόμα κρητικά εδέσματα.

#5. Η κρητική ρακή

Η Κρητική ρακή είναι ένα από τα διάσημα ποτά της Κρήτης και αποτελεί σημαντικό μέρος της κουλτούρας και παράδοσης του νησιού. Έχει υψηλή αλκοολική περιεκτικότητα και έντονη γεύση και συνοδεύει μοναδικά μεζέδες και τοπικά εδέσματα. Η Κρητική ρακή θεωρείται σύμβολο φιλοξενίας, καθώς προσφέρεται στους επισκέπτες από τους ντόπιους σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης.    

#6. Οι φανταστικές παραλίες

Η παραλία στο Ελαφονήσι
Η παραλία στο Ελαφονήσι

Πριν αναρωτηθείς τι πράγματα μπορείς να κάνεις στα Χανιά, σκέψου να βουτήξεις πρώτα στις μαγευτικές τους παραλίες. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην παραλία του Μπάλου, το Ελαφονήσι, τη Φαλάσαρνα και το Σειτάν Λιμάνι, όλες με παραδεισένια νερά και χρυσαφένια άμμο. Μπορείς να επιλέξεις την Let’s Drive, για ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο ώστε να βρεθείς στα Χανιά με άνεση και ευκολία.

Δες και αυτό: Εξερεύνησε τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου!

#7. Το ηλιοβασίλεμα από το παλιό Λιμάνι

Το ηλιοβασίλεμα στο Λιμάνι των Χανίων
Το ηλιοβασίλεμα στο Λιμάνι των Χανίων

Το παλιό Λιμάνι είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία στα Χανιά. Με φόντο το ενετικό φρούριο, τα παλιά αρχοντικά και τις χρωματιστές ψαρόβαρκες, η ατμόσφαιρα καθώς βασιλεύει ο ήλιος είναι μοναδική. Περπάτησε κατά μήκος της παραλίας και απόλαυσε τον καφέ ή το ποτό σου σε ένα από τα τουριστικά μαγαζάκια, θαυμάζοντας τα υπέροχα χρώματα του ουρανού. Έχε στο νου σου, πως για να ανακαλύψεις όλους τους λόγους που αξίζει να επισκεφτείς τα Χανιά, η Let's Drive ηγείται της ενοικίασης αυτοκινήτου στη Σούδα, μέσα από τον υπερσύγχρονο στόλο οχημάτων της.

#8. Η γραφική Δημοτική Αγορά

Η Δημοτική Αγορά
Η Δημοτική Αγορά

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής, η Δημοτική Αγορά των Χανίων εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που εντυπωσιάζει με τα τοπικά καλούδια του και τα αυθεντικά μαγειρεία του, όπου πρωταγωνιστούν οι εθιστικές μυρωδιές και οι ακαταμάχητες γεύσεις. Για τις μετακινήσεις σου ωστόσο στα Χανιά, έχεις την Let’s Drive, την πιο αξιόπιστη εταιρεία στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Κρήτη και όχι μόνο.

#9. Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Το Φαράγγι της Σαμαριάς
Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα από τα πιο διάσημα και εντυπωσιακά φαράγγια στην Κρήτη και γενικότερα στην Ελλάδα και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους επισκέπτες, με διαδρομές που περνούν από ποτάμια, στενά μονοπάτια και γέφυρες. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στο βόρειο τμήμα της περιοχής Χανίων. Γνωστό για την εξωπραγματική του ομορφιά και την πλούσια βλάστηση, έχει 16 χιλιόμετρα μήκος και καταλήγει στην παραλία της Αγίας Ρούμελης όπου συναντά το Λιβυκό Πέλαγος. Το φαράγγι αποτελεί προστατευόμενο εθνικό πάρκο και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία σπάνιων φυτών, ζώων και πουλιών. Επισκέψου το Φαράγγι της Σαμαριάς, πραγματοποιώντας ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο Χανίων και ζήσε την απόλυτη περιπέτεια.

#10. Οι γιορτές και τα πανηγύρια

Κρητικό Πανηγύρι
Κρητικό Πανηγύρι

Η Κρήτη είναι γνωστή για την πλούσια παράδοσή της, τα πανηγύρια και τις γιορτές της. Στα όμορφα χωριά των Χανίων μπορείς να ζήσεις αυθεντικές στιγμές γλεντιού γεμάτες μουσική, χορό, παραδοσιακό φαγητό και πολλές εκδηλώσεις, που προσελκύουν επισκέπτες από κάθε μεριά της χώρας αλλά και το εξωτερικό. Αποδέξου την πρό(σ)κληση και μπες στον χορό για έναν απολαυστικό πεντοζάλη!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει:  Μαγέψου από τα ομορφότερα χωριά των Χανίων!

#11. Ο Φάρος

Ο φάρος στα Χανιά
Ο φάρος στα Χανιά

Δεν υπάρχει περίπτωση να αναρωτηθείς στα “Χανιά τι να κάνω;”, γιατί οι επιλογές σου είναι αμέτρητες. Αρχικά, κάνε μια επίσκεψη στον Φάρο, ένα αξιοσημείωτο spot στο νησί. Ο Φάρος πλαισιώνει την είσοδο του λιμανιού και είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή καθώς και ένα από τα μέρη για να επισκεφτείς στα Χανιά. Έχει ύψος 21 μέτρα και είναι κατασκευασμένος από πέτρα. Πέρα από δημοφιλές σημείο για φωτογραφικά ενσταντανέ, εξακολουθεί να προσφέρει το φως του στα εισερχόμενα και εξερχόμενα πλοία του λιμανιού.

Τώρα που γνωρίζεις, προγραμμάτισε το ταξίδι σου στα Χανιά και μην ξεχνάς πως η Let’s Drive σου προσφέρει ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο, αλλά και σε πολλούς ακόμα σταθμούς εξυπηρέτησης, για κάθε μετακίνησή σου, στο νησί της Κρήτης.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου