10 λόγοι που θα σε κάνουν να πας Θεσσαλονίκη τώρα!

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τραγούδια έχουν γραφτεί, ταινίες έχουν γυριστεί, ενώ φανατικοί ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό την επισκέπτονται όσο συχνά μπορούν. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη είναι ο καλύτερος τρόπος να την εξερευνήσεις μιας και είναι πολλά περισσότερα από τον Λευκό Πύργο. Κάνε άνετα την κράτησή σου για ενοικίαση αυτοκινήτων από τη Let’s Drive

1. Η πιο feel good ελληνική πόλη

Βραδινή βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Βραδινή βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στη Θεσσαλονίκη είναι η αύρα της. Είναι μεγαλούπολη, όμως τη χαρακτηρίζει η ηρεμία και η καλή ζωή. Ο μεγάλος αριθμός φοιτητών, αλλά και η αμείωτη παρουσία τουριστών, δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο κλίμα. Οι Θεσσαλονικείς διασκεδάζουν κάθε βράδυ, μιας και η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης δε συγκρίνεται με καμίαν άλλη στην Ελλάδα. Από bistrot και elegant bars μέχρι μπουζούκια, μπαρ και ροκάδικα, θα τα βρεις όλα ανοιχτά και μέχρι το πρωί για να γλεντήσεις μέχρι τελικής πτώσης. Κέντρο, Λαδάδικα, Πλατεία Άθωνος, Πανόραμα και Καλαμαριά είναι μερικές από τις γειτονιές που έχουν τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης.  

2. Η καλύτερη αφετηρία για roadtrip σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας!

Αν φτάσεις με αεροπλάνο, οργάνωσε ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο και εξερεύνησε τις γύρω πόλεις που πάντα ήθελες. Ταξίδεψε οδικώς μέχρι την Αλεξανδρούπολη, την όμορφη παραθαλάσσια πόλη του Έβρου σε 3 ώρες, στην Ξάνθη με το δημοφιλές καρναβάλι της σε κάτι λίγο περισσότερο από 2 ώρες, στην Καστοριά για μια ρομαντική βόλτα στη λίμνη σε 2 ώρες και στα γραφικά Ιωάννινα σε 2 ώρες και 44 λεπτά. Από τους top φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ελλάδα είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας στην Πιερία και μόλις 1 ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.
 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Οι καλύτεροι φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα! 

 

3. Η καρδιά των πολιτιστικών γεγονότων

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το μουσικό Street Mode Festival, το Φεστιβάλ Δάσους, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το Street Food Festival, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην πόλη. Παράλληλα, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί σημαντικούς καλλιτέχνες και παραστάσεις. 

4. Η θάλασσα του Θερμαϊκού

Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη

Δίκαια οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας περηφανεύονται ότι έχουν την ωραιότερη θέα στη θάλασσα. Η νύμφη του Θερμαϊκού, όπως λέγεται η Θεσσαλονίκη έχει ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα τη θάλασσα που αγκαλιάζει όλη την πόλη. Μπορείς να περπατήσεις δίπλα της στον μεγάλο δρόμο της Νέας Παραλίας ή να κάτσεις σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο στη Λεωφόρο Νίκης. Η πρωινή βόλτα στη Θεσσαλονίκη θα σε ανταμείψει με ένα μοναδικό θέαμα, όπου η θάλασσα είναι συχνά καλυμμένη από ένα πέπλο ομίχλης. 

5. Ο οικολογικός πλούτος της

Μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Ένας πράσινος θησαυρός για ολόκληρη την Ευρώπη που απλώνεται στη δυτική πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου. Πάνω από 300 είδη πουλιών, ερπετά και είδη μεσογειακής χελώνας βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό το πολύ σημαντικό σύμπλεγμα υγρότοπων. 

6. Εντυπωσιακά αξιοθέατα στη Θεσσαλονίκη

Η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου
Η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου

Η λίστα με τα αξιοθέατα στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη και όλα είναι μικρά διαμάντια πολιτισμού και ιστορίας. Η Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης είναι από τους πιο παλιούς και σημαντικούς χριστιανικούς ναούς. Έχει συμπεριληφθεί στην Παγκόσμια Λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όπως και η Ροτόντα με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της. Ο Λευκός Πύργος είναι σταθερή αξία και ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα στην πόλη. Μεγάλη πληθώρα υπάρχει και από μουσεία με τα πιο σημαντικά να είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Πολεμικό Μουσείο. 

7. Γιατί σαν την Χαλκιδική… δεν έχει! 

Τα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής
Τα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής

Οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι ασύγκριτης ομορφιάς με τις Καβουρότρυπες, τη Βουρβουρού, τον Άγιο Μάμα, το Ποσείδι, τη Σάνη να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Τον Αύγουστο δύσκολα θα βρεις κατάλυμα να μείνεις, όμως αξίζει να προσπαθήσεις. Όσο για το χειμώνα, το όρος Χολομώντας έχει μεγάλο μέρος του, ενταγμένο στο πρόγραμμα προστασίας NATURA 2000 και είναι ιδανικό για πεζοπορία. 

Στον Φάρο Ποσειδίου Χαλκιδικής
Στον Φάρο Ποσειδίου Χαλκιδικής

8. Η ξεχωριστή κουζίνα της 

Λαχταριστή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης
Λαχταριστή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπουγάτσα, τρίγωνα Πανοράματος, είναι από τα πιο γνωστά εδέσματα της πόλης. Η αναζήτηση για την καλύτερη μπουγάτσα και τα πιο αφράτα τρίγωνα δε σταματάει ποτέ, μιας και νέα μαγαζιά με προϊόντα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας, κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στην πόλη. Επιβάλλεται να κάνεις ένα πέρασμα από την Τούμπα για μεζέδες, την Περαία για θαλασσινά και την Καλαμαριά για σουβλάκια.

9. Για τις μοναδικές κοντινές αποδράσεις 

Η Θεσσαλονίκη εκτός από μια μαγική πόλη είναι το εφαλτήριο για φέρεις όλη τη Βόρεια Ελλάδα κοντά σου. Μπορείς να νοικιάσεις ένα αμάξι από Θεσσαλονίκη και να επισκεφτείς την λίμνη Κερκίνη στις Σέρρες. Να κάνεις το μπάνιο σου στην Χαλκιδική. Να δεις σε λιγότερο από μιάμιση ώρα οδικώς από κοντά τους καταρράκτες της γραφικής Έδεσσας. Να επισκεφτείς την πάντα γοητευτική Καβάλα, και φυσικά να γυρίσεις όλη την πόλη. 

10. Πόλη με δραστηριότητες για παιδιά 

Υπάρχουν πολλά μέρη για βόλτα στη Θεσσαλονίκη κατάλληλα για παιδιά. Ακόμα κι αν έχεις μαζί το ποδήλατο ή το πατίνι τους, μπορούν να απολαύσουν βόλτες στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Καμάρα και τη Νέα Παραλία. Θα βρεις μαγαζιά με παιχνίδια και ρούχα στην Τσιμισκή, ενώ ο Χορτιάτης προσφέρεται για πεζοπορία. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Ζωολογικός Κήπος είναι δύο αρκετά δημοφιλείς δραστηριότητες για οικογένειες.
 
Τώρα πλέον ξέρεις τι να απαντήσεις στην ερώτηση «ποιοι είναι οι 10 λόγοι για να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη»! Ανακάλυψε τις ομορφιές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας οργανώνοντας εκδρομές και ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη με ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Let's Drive.  

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου