10 λόγοι για να επισκεφτείς την Αθήνα!

Η Αθήνα, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα και την τεράστια ιστορία, είναι κόμβος για πολλές διαδρομές από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Αν βρεθείς στην καρδιά της Ελλάδας με σκοπό να τη γνωρίσεις, είτε να τη χρησιμοποιήσεις ως αφετηρία σου για ένα μεγαλύτερο ταξίδι μην παραλείψεις να κάνεις τα παρακάτω. Σου συγκεντρώσαμε τους 10 must λόγους για να επισκεφθείς την Αθήνα που θα “μιλήσουν” αμέσως στην καρδιά σου!

1. Να δεις την πανσέληνο στην Ακρόπολη

Η Ακρόπολη
Η Ακρόπολη

Μην αναρωτιέσαι «τι να κάνω στην Αθήνα», γιατί πραγματικά δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Είτε είσαι ή όχι ρομαντική ψυχή αυτό δεν θα πρέπει να το χάσεις! Η πανσέληνος του καλοκαιριού και ειδικά του Αυγούστου λόγω της θέσης της γης, είναι ορατή από την πόλη και ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι είθισται να είναι ανοιχτοί για το κοινό τη συγκεκριμένη μέρα. Ανέβα με τη δροσούλα στον βράχο της Ακρόπολης και μαγέψου από το ιδιαίτερο σκηνικό που δημιουργεί η αντανάκλαση της σελήνης πάνω στα μάρμαρα του Ιερού ναού της θεάς Αθηνάς. Θαύμασε το μεγαλείο του αρχαιότερου και πιο σπουδαίου πολιτισμού κάτω από το φως του φεγγαριού. 

2. Να πας για φαγητό ή ποτό στο Μοναστηράκι και μετά βόλτα στην Πλάκα

Τα γραφικά σπίτια στη Πλάκα
Τα γραφικά σπίτια στη Πλάκα

Η καρδιά της Αθήνας χτυπάει στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα. Δεν γίνεται να επισκεφθείς την Αθήνα χωρίς να κάνεις μία στάση για ποτό ή φαγητό στο Μοναστηράκι. Απόλαυσε ένα δροσερό cocktail σε μια ταράτσα με θέα στα πιο όμορφα σημεία της πρωτεύουσας και δοκίμασε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και το πιο δημοφιλές σουβλάκι της πόλης ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Συνέχισε τη βόλτα σου από εκεί με κατεύθυνση προς την Πλάκα και περιηγήσου στα πλακόστρωτα στενά κάνοντας τα ψώνια σου στα τουριστικά μαγαζάκια με τα χειροποίητα δερμάτινα προϊόντα. Προμηθεύσου άνετα handmade σανδάλια για άνεση και στιλ όλη την ημέρα.

3. Να δεις τη θέα της πόλης από τον Λυκαβηττό

Όταν βρεθείς στην πρωτεύουσα, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Αθήνα, είναι και το να ανέβεις στον Λυκαβηττό για να θαυμάσεις την όμορφη θέα της πόλης που απλώνεται στα πόδια σου. Αξίζει να τον περπατήσεις μέχρι πάνω τις ώρες του δειλινού, αν έχεις τις αντοχές, διαφορετικά υπάρχει πάντα η Let’s Drive για να σου παρέχει ασφάλεια και άνεση σε όλες τις μετακινήσεις σου κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα

4. Να κάνεις ποδηλατάδα ή βόλτα δίπλα στη θάλασσα

Ο πεζόδρομος στο Παλαιό Φάληρο
Ο πεζόδρομος στο Παλαιό Φάληρο

Το καλοκαίρι, η παραλιακή σφύζει από ζωή αλλά και όμορφες εικόνες! Το απόγευμα καθώς δύει ο ήλιος, το δειλινό γράφει με τα πιο όμορφα χρώματα τον ορίζοντα και αποτελεί την ιδανική στιγμή για βόλτες κατα μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Πριν αναρωτηθείς “τι να κάνω το τριήμερο στην Αθήνα”, κάνε μια χαλαρή βόλτα δίπλα από τη θάλασσα ή νοίκιασε ένα ποδήλατο για να βολτάρεις καθώς παράλληλα θα γυμνάζεσαι. Κάνε μια στάση όπου επιθυμείς για έναν σύντομο καφέ, για να αγναντέψεις τη θάλασσα ή για να θαυμάσεις απλά το ηλιοβασίλεμα μαζί με τους αγαπημένους σου.

5. Να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο

Το Σούνιο από ψηλά
Το Σούνιο από ψηλά 

Δεν υπάρχει πιο όμορφη διαδρομή εντός της Αττικής από αυτήν που σε οδηγεί στο Σούνιο. Διασχίζοντας την παραλιακή και τα λιμανάκια, σε συνεχή επαφή με τη θάλασσα φτάνεις στο Σούνιο όπου δεσπόζει σκαρφαλωμένος πάνω στο λόφο και αγέρωχος ο διάσημος ναός του Ποσειδώνα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Αθήνας. Θαύμασε τη θέα καθώς το χρώμα της θάλασσας βάφεται κόκκινο, και ατένισε το πέλαγος πριν απολαύσεις θαλασσινά μεζεδάκια στην παραλία από κάτω. Αυτός είναι σίγουρα ένας από τους κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα οδικώς, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις.

Δες και αυτό: 4+1 χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα!

6. Να φας ένα υπέροχο γεύμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα πανοραμικά
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα πανοραμικά

Λένε πως δεν μπορείς να γνωρίσεις έναν τόπο αν δεν δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα του, τις γεύσεις του και τις ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ του. Κατά την άφιξή σου στην Αθήνα μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την αριστοτεχνική κουζίνα που σερβίρεται στα πιο διάσημα εστιατόρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μοντέρνες τεχνικές και διακεκριμένοι σεφ σε περιμένουν για να σου χαρίσουν μια θαυμάσια γαστρονομική εμπειρία σε ένα μοναδικό σκηνικό με θέα στη θάλασσα.

7. Να κάνεις τις βουτιές σου στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Παραλία Αστέρα Βουλιαγμένης
Παραλία Αστέρα Βουλιαγμένης

Καλοκαιράκι στην Αθήνα θα πει ανεμελιά, ξεκούραση και δροσερές βουτιές στα πιο hot μέρη. Επισκέψου τις οργανωμένες πλαζ της Αττικής, τα πιο γνωστά beach bars για δροσερά cocktails και φυσικά άσε τον δρόμο σου να σε βγάλει μέχρι τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Απόλαυσε μια κοσμοπολίτικη βουτιά ανάμεσα στην αφρόκρεμα της Αθήνας και δροσίσου στα πεντακάθαρα νερά της πλαζ με τις τόσες ανέσεις, βιώνοντας μια αξέχαστη premium εμπειρία. 

8. Ψαράκι και ούζο στην Πειραϊκή

Οργάνωσε μια μέρα για shopping στην αγορά του Πειραιά και αφού αποκτήσεις όσα χρειάζεσαι, έφυγες για ηρεμία και χαλάρωση στα βράχια της Πειραϊκής. Ψαρομεζέδες για μερακλήδες, ολόφρεσκα θαλασσινά για καλοφαγάδες και δροσερό ουζάκι είναι μια απαραίτητη στάση που πρέπει να κάνεις. Μην ξεχνάς πως για να φτάσεις εκεί έχεις στη διάθεσή σου την Let’s Drive που θα σου προσφέρει ενοικίαση αυτοκινήτου στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα ή το αεροδρόμιο. 

9. Να δεις μια παράσταση ή συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το καλοκαίρι καθώς η μέρα φεύγει, τα φώτα ανάβουν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το Ηρώδειο σε υποδέχεται με ένα σωρό δρώμενα, παραστάσεις και συναυλίες. Ακολούθησε τα vibes της πόλης που σε οδηγούν, νιώσε τις ενεργειακές δονήσεις του χώρου και ζήσε μια πρωτόγνωρη μοναδική εμπειρία που αποτελεί πάντα talk of the town. Οι φωνές, η μουσική μαζί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, προσφέρει αξέχαστες πολιτιστικές συγκινήσεις. 

10. Να επισκεφτείς το Experience Ellinikon Park ή το ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αν επισκεφθείς την πόλη με παιδιά, τότε σίγουρα χρειάζεσαι μερικές επιλογές όπου οι μικροί ταξιδιώτες θα παίξουν, θα τρέξουν, και θα δημιουργήσεις μαζί τους μια όμορφη οικογενειακή ανάμνηση. Από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στην Αθήνα είναι το Ellinikon Park αλλά και το ΚΠΙΣΝ, όπου θα βρεις δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και δρώμενα που θα λατρέψουν. Κάντε βόλτες τρώγοντας παγωτό, ποδήλατο, κανό ή παρακολουθήστε θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια στο γκαζόν, στο ξέφωτο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Last but not least, στην Αθήνα θα βρεις ένα σωρό σημεία σημαντικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος για κάθε επισκέπτη, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη, τη Λυρική Σκηνή, τη Μητρόπολη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά ή το Μέγαρο Μουσικής. Αν αναρωτιέσαι ακόμα πως θα τα δεις όλα αυτά, μην ξεχνάς πως έχεις πάντα με το μέρος σου την Let’s Drive. Την πιο αξιόπιστη, ασφαλή και ευέλικτη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που σου προσφέρει τη μέγιστη άνεση και ευκολία σε κάθε μετακίνησή σου! Προχώρησε σε ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Αθήνας και δεν θα χρειαστεί να ξανασκεφτείς πώς θα μετακινηθείς.

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου