10 Λόγοι για να επισκεφθείς τη Ρόδο!

Το νησί των Ιπποτών προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών. Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, προσφέρει δραστηριότητες για κάθε γούστο και κάθε ηλικία. Αν θες κι εσύ να ανακαλύψεις ένα ξεχωριστό νησί γεμάτο ιστορία, αξιοθέατα και πράσινο τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τους 10 λόγους για να επισκεφθείς τη Ρόδο! Μην το σκέφτεσαι άλλο. Η ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί είναι η ιδανική λύση για άνετες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Ολοκλήρωσε τη, με τη βοήθεια της Let’s Drive και ανακάλυψε τα καλύτερα αξιοθέατα στη Ρόδο!

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί - Ο απόλυτος οδηγός!

1. Το νησί των Ιπποτών

Φρούρια, πύργοι και κάστρα
Φρούρια, πύργοι και κάστρα

Φρούρια, πύργοι και κάστρα θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή όπου κυριαρχούσαν οι ιππότες. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που η Unesco το 1988, ανακήρυξε τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Κάνε τη βόλτα σου στην οδό των Ιπποτών και θαύμασε τα ιπποτικά κτίρια. Περιηγήσου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου για να θαυμάσεις ακόμη περισσότερα απομεινάρια από την εποχή των Ιπποτών και κάνε μια στάση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Τα αξιοθέατα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι πολλά και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις ένα προς ένα.

2. Ιστορία και μνημεία

Η Ακρόπολη της Λίνδου
Η Ακρόπολη της Λίνδου

Η Ρόδος είναι γνωστή για τα αξιοθέατά της και προσφέρει πολλά μνημεία τα οποία μαρτυρούν την ιστορία του νησιού. Η Ακρόπολη της Λίνδου, που δεσπόζει ψηλά στον λόφο, αποτελεί τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Ρόδου. Στην Κάμειρο θα μπορέσεις να δεις ερείπια της ελληνιστικής ρωμαϊκής πόλης, αψίδες και την Αρχαία Αγορά, ενώ στην αρχαία ακρόπολη της Ιαλυσού θα δεις τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Πολιάδος και βυζαντινές οχυρώσεις. Θα χρειαστείς σίγουρα όχημα για να εξερευνήσεις τη Ρόδο μιας και το νησί είναι μεγάλο. Για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο επίλεξε τη Let’s Drive και απόλαυσε μικρές και μεγάλες διαδρομές με άνεση.

3. Η γενέτειρα του Κολοσσού της Ρόδου

Ο Κολοσσός της Ρόδου
Ο Κολοσσός της Ρόδου

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου βρισκόταν στο νησί της Ρόδου. Το τεράστιο μπρούντζινο άγαλμα είχε ύψος περίπου 33 μέτρα και αποτελούσε φόρο τιμής στον θεό Ήλιο, ο οποίος έσωσε τους κατοίκους του νησιού έπειτα από πολιορκία. Φημολογείται πως το άγαλμα κατέρρευσε λίγα χρόνια μετά την ανέγερσή του εξαιτίας ενός μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί. Αν και σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ύπαρξης αυτού του φοβερού αγάλματος, μια επίσκεψη στη Ρόδο θα σε κάνει να φανταστείς το επιβλητικό άγαλμα και θα σε παρασύρει στους μύθους και θρύλους που περιτριγυρίζουν το νησί.

4. Οι ειδυλλιακές παραλίες

Η παραλία Τσαμπίκα
Η παραλία Τσαμπίκα

Ετοιμάσου να ζήσεις στιγμές χαλάρωσης και να κάνεις τις βουτιές σου στις ωραιότερες παραλίες των Δωδεκανήσων. Η Έλλη, το Φαληράκι και ο Άγιος Παύλος είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ρόδου. Απόλαυσε τη χρυσή άμμο και πιες τον καφέ ή το ποτό σου σε κάποιο beach bar.

Δες και αυτό: Οι καλύτερες παραλίες της Ρόδου!

5. Το ονειρικό φυσικό τοπίο

Οι Επτά Πηγές
Οι Επτά Πηγές

Πέρα από μνημεία και ιστορία, η Ρόδος προσφέρει και ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο. Κατευθύνσου προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων και δες από κοντά ένα μοναδικό καταφύγιο χλωρίδας και πανίδας που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Συνέχισε προς τις Επτά Πηγές και ακολούθησε τη σήραγγα που σε οδηγεί σε έναν υδάτινο παράδεισο. Απόλαυσε τη βόλτα σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και αν νιώθεις τολμηρός κάνε μια βουτιά στα δροσερά γλυκά νερά της λίμνης. Αν βρίσκεσαι στη Βόρεια Ελλάδα ολοκλήρωσε ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, φτάσε στον Πειραιά και ετοιμάσου να σαλπάρεις για Ρόδο!

6. Το παραδοσιακό φαγητό

Παραδοσιακά μελεκούνια
Παραδοσιακά μελεκούνια

Αν είσαι καλοφαγάς τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο νησί μιας και οι λιχουδιές της Ρόδου είναι πολλές και γευστικότατες. Τα αγνά τοπικά προϊόντα, το ντόπιο κρασί και οι συνταγές που φέρνουν μνήμες της παιδικής σου ηλικίας θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις από το νησί. Ξέχνα για λίγο τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα. Κάθισε σε ένα ταβερνάκι δίπλα στο κύμα και δοκίμασε γιαπράκια, πιταρούδια και μελεκούνια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά δεν θα θες να σηκωθείς!

7. Δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ

Wind surfing στα κρυστάλλινα νερά
Kite surfing στα κρυστάλλινα νερά

Ο τουριστικός οδηγός της Ρόδου συνεχίζεται με πιο αθλητική διάθεση. Το νησί προσφέρει αρκετές δραστηριότητες για τους λάτρεις της άσκησης και όσων θέλουν να εκμεταλλευτούν τις διακοπές τους στο έπακρο. Στις παραλίες της Ρόδου μπορείς να απολαύσεις θαλάσσια σπορ όπως wind surfing και να κάνεις κατάδυση στα καθαρά νερά. Αν πάλι θέλεις να έχεις τα πόδια σου στη γη, μπορείς να κάνεις πεζοπορία στα χωριά ή απλά να περπατήσεις στα γραφικά στενάκια.

8. Η νυχτερινή ζωή

Νυχτερινή ζωή στη Ρόδο
Νυχτερινή ζωή στη Ρόδο

Η Ρόδος φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή και τις επιλογές για διασκέδαση. Στο νησί θα βρεις όλες τις πιθανές επιλογές, από μπαρ αν θέλεις να πιεις ένα χαλαρό ποτάκι έως μεγάλα κλαμπ για ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Διασκέδασε στην Παλιά Πόλη ή στο Φαληράκι και δες από πρώτο χέρι γιατί η Ρόδος φιγουράρει στην πρώτη θέση με τα νησιά που προσφέρουν την καλύτερη νυχτερινή ζωή.

9. Τα γειτονικά νησιά

Η πολύχρωμη Σύμη
Η πολύχρωμη Σύμη

Αν βρίσκεσαι στη Ρόδο και θες να επεκτείνεις τις διακοπές σου μπορείς να πεταχτείς μέχρι την Κω, τη Σύμη ή την Τήλο. Σάλπαρε για Χάλκη ή Καστελλόριζο και ανακάλυψε όλα τα Δωδεκάνησα. Με τακτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

10. Όλα τα παραπάνω κι άλλα πολλά

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία
Ζήσε την απόλυτη εμπειρία

Αν αναρωτιέσαι τι να δεις στη Ρόδο, να είσαι σίγουρος πως το νησί δεν θα σε απογοητεύσει! Με πολλές ανέσεις, μοναδικές διαδρομές και φιλόξενους κατοίκους η Ρόδος ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη. Αν θες κι εσύ να ζήσεις την εμπειρία και να δεις τα μοναδικά αξιοθέατα στη Ρόδο δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς την Let’s Drive, να φορτώσεις το όχημά σου και να φύγεις για όλα όσα φαντάζεσαι.

Αν βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα μην ξεχνάς ότι μπορείς να ολοκληρώσεις ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα ενώ αν βρίσκεσαι στο λιμάνι προχώρησε σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στον Πειραιά.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου