Οι καλύτερες παραλίες της Ρόδου!

Αν μόλις έφτασες με αεροπλάνο στη Ρόδο, το πανέμορφο νησί των Ιπποτών και πραγματοποίησες ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Ρόδου από την Let’s Drive, είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τα πιο όμορφα μέρη της και τίποτα δεν σε κρατάει. Μέσα στο ζεστό καλοκαίρι, πρώτη στάση φυσικά μια δροσερή βουτιά σε κάποια από τις καλύτερες παραλίες της Ρόδου. Αν έχεις ακούσει κάπου πως η Ρόδος δεν φημίζεται για τις παραλίες της γράψε λάθος. Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις, διαβάζοντας παρακάτω. Εδώ να σου θυμίσουμε πως με την Let’s Drive μπορείς να προβείς σε ενοικίαση αυτοκινήτου στον Πειραιά καθώς και σε οποιονδήποτε σταθμό εξυπηρέτησης σε διάφορα μέρη της χώρας!

#1. Φαληράκι: Ο πιο δημοφιλής προορισμός στο νησί

Παραλία Φαληράκι στη Ρόδο
Παραλία Φαληράκι στη Ρόδο 

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία του νησιού, σε περιμένει με την ομώνυμη παραλία µήκους 6,5 χιλιοµέτρων για να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά της. Χρυσαφένια αµµουδιά, καθαρή και από τις πιο οργανωμένες παραλίες της Ρόδου, µε ξαπλώστρες και οµπρέλες αλλά και πιο παρθένα σηµεία, είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Εκεί θα βρεις πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες για κάθε γούστο καθώς και πολλά μαγαζιά για καφέ ή φαγητό που σχεδόν παραμένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

#2. Έλλη: Η πανέμορφη παραλία μία ανάσα από την πόλη της Ρόδου

Αν αναζητάς παραλίες στη Ρόδο που βρίσκονται κοντά στην πόλη, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή. Κοσμοπολίτικη και ζωντανή, η συγκεκριμένη είναι γεμάτη από τουρίστες που λιάζονται κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, δροσίζοντας το κορμί τους στα πεντακάθαρα νερά της. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα βρεις πολλά καταστήματα εστίασης και μερικά από τα καλύτερα beach bars. Με διθυραμβικές κριτικές παλαιότερων ετών και πολυφωτογραφημένα σημεία, η παραλία Έλλη είναι για όσους αγαπούν τη φασαρία και την πολυκοσμία.

#3. Λίνδος: Το γραφικό χωριό με τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο 

Παραλία Λίνδος
Παραλία Λίνδος

Η παραλία της Λίνδου δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες της Ελλάδας και θεωρείται σίγουρα μια από τις κορυφαίες παραλίες για οικογένεια στο νησί της Ρόδου. Ίσως η πιο δημοφιλής, με πεντακάθαρα νερά και θέα στο ναό, είναι must κατά τη διάρκεια της παραμονής σου. Αν και σχετικά μακριά από την πόλη, η ομορφιά θα σε αποζημιώσει. Άλλωστε με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Let’s Drive τα χιλιόμετρα δεν μετρούν. Απόλαυσε την ημέρα σου εκεί συνδυάζοντας το sightseeing, με τις χαλαρές βουτιές στη θάλασσα και τη βόλτα ανάμεσα στα κατάλευκα σπίτια με τα πλακόστρωτα δρομάκια.

#4. Βλύχα: Η ήσυχη παραλία για να απολαύσεις κολύμπι και water sports

Παραλία Βλύχα
Παραλία Βλύχα

Επιβιβάσου στο ενοικιαζόμενο όχημα της Let’s Drive και ξεκίνα για να συναντήσεις την παραλία Βλύχα. Πολυσύχναστη και οργανωμένη, ένας συνδυασμός πολυτέλειας και απλότητας, για να χαρείς το περίφημο ελληνικό καλοκαίρι. Στη Βλύχα, θα ζήσεις στιγμές χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης, απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου ή το ποτό σου σε μία από τις ξαπλώστρες της παραλίας. Το σημείο που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο διαθέτει βαθιά νερά με βότσαλο, ενώ στη δεξιά πλευρά της, θα ανακαλύψεις έναν πιο prive κόλπο με άμμο, πλούσιο βυθό γεμάτο όστρακα, ρηχά νερά, ιδανικό για καταδύσεις.

#5. Αγία Αγάθη: Η αμμώδης παραλία είναι τέλεια για μικρούς και μεγάλους

Παραλία Αγία Αγάθη
Παραλία Αγία Αγάθη

Η παραλία που βρίσκεται στα κεντρικά του νησιού και ονομάζεται αλλιώς και Χρυσή Άμμος, διαθέτει βελούδινη άμμο και διαθέτει τόσο ξαπλώστρες όσο και χώρο να στρώσεις την πετσέτα σου ανάμεσα σε πουδρένιους αμμόλοφους. Θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, ιδανική για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Περπάτησε κατά μήκος της ακροθαλασσιάς και χάρισε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα ποδαράκια σου!

#6. Τσαμπίκα: Χρυσή άμμος και γαλαζοπράσινα νερά

Παραλία Τσαμπίκα με τις χρυσές αμμουδιές
Παραλία Τσαμπίκα με τις χρυσές αμμουδιές

Φόρτωσε το αυτοκίνητο με όλα τα απαραίτητα και πήγαινε με συνοδηγό την Let’s Drive στη διασημότερη παραλία του νησιού με τα ρηχά νερά και τη μεταξένια άμμο. Αν αναζητάς παραλίες για παιδιά στη Ρόδο, δεν γίνεται να μην επισκεφτείς την Τσαμπίκα! Είναι από τις πιο γνωστές στο νησί,  με καταγάλανα παραδεισένια νερά και χρυσή ψιλή άμμο. Αποτελεί μια ασφαλής επιλογή για τους μικρούς κολυμβητές ενώ παράλληλα χαρίζει ανέμελες και ξεκούραστες στιγμές στους γονείς. Απόλαυσε το μεγαλείο της ομορφιάς και της απέραντης έκτασής της, με μια ημέρα ηρεμίας στο οργανωμένο της κομμάτι, δοκιμάζοντας θαλάσσια σπορ.

#7. Αφάντου: Ξεχωρίζει για την απέραντη ακτογραμμή της

Παραλία Αφάντου
Παραλία Αφάντου

Μοναδικής ομορφιάς παραλία, η Αφάντου έχει κάτι για όλους. Είναι απέραντη σε μήκος, με την ακτογραμμή της να φτάνει τα 5 χιλιόμετρα! Διαθέτει πεντακάθαρα, δροσερά νερά ακόμα και στο πικ του καλοκαιριού, που βαθαίνουν απότομα. Διάλεξε το κομμάτι με τη βελούδινη άμμο ή κάνε τη διαφορά επιλέγοντας το σημείο της με τα άσπρα βότσαλα. Στην περιοχή θα βρεις μαγαζιά για φαγητό και καφέ, δωμάτια για διαμονή και πολλές ακόμα τουριστικές εγκαταστάσεις. 

#8. Πρασονήσι: Ο παράδεισος των surfers

Το πρασονήσι
Το πρασονήσι

Αφού έχεις προχωρήσει σε ενοικίαση αυτοκινήτου από την Let’s Drive, οι αποστάσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ξεκίνα με κατεύθυνση το Πρασονήσι, που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού. Εκεί που συναντιούνται δύο θάλασσες, η Μεσόγειος με το Αιγαίο, σχηματίζοντας ένα μαγευτικό σκηνικό. Δύο αμμώδεις παραλίες με τροπικά νερά που χωρίζονται από μια λωρίδα ξηράς σε οδηγούν σε ένα μικρό νησάκι που τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπεται σε χερσόνησο και μπορείς να το επισκεφτείς με τα πόδια. Λατρεμένο spot για surfers αλλά και πολλούς ακόμα που εντυπωσιάζονται από το μεγαλείο της φύσης.

#9. Λάρδος: Μια ήσυχη και καλά οργανωμένη παραλία

Η παραλία Λάρδος θεωρείται μία από τις μυστικές παραλίες της Ρόδου, που συνορεύει με το ομώνυμο χωριό και βρίσκεται κοντά στη Λίνδο. Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης, χωρίς να στερηθείς τις βουτιές και την επαφή με τη θάλασσα. Διαθέτει γαλάζια σημαία και θεωρείται μια από τις καλύτερες του νησιού.

#10. Λαδικό: Ένα ξεχωριστό τοπίο με μικρά βράχια και σμαραγδένια νερά

Παραλία Λαδικού, Ρόδος
Παραλία Λαδικού, Ρόδος

Το Λαδικό είναι ένας υπέροχος γραφικός κόλπος που δεν γίνεται να μην επισκεφτείς κατά την παραμονή σου στη Ρόδο. Με φυσική ομορφιά, μπόλικο πράσινο και καταγάλανα νερά, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, ξένων και εγχώριων. Περιτριγυρισμένη από πολλά σπήλαια αποτελεί σημείο συνάντησης πολλών σκάφων και όσων λατρεύουν τις υποβρύχιες δραστηριότητες.

Τόσες και άλλες πόσες υπέροχες παραλίες σε περιμένουν για αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ηλιοθεραπείας! Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Αθήνα ή τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και τα νησιά, είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Κάνε online την κράτηση σου και επίλεξε το όχημα, που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη, γίνονται από τον σταθμό εξυπηρέτησης της Let’s Drive στο αεροδρόμιο Μακεδονία, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στη Χαλκιδική και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πάρε απόφαση και διάλεξε τον προορισμό σου. Την ασφαλή και αξιόπιστη μετακίνηση σου την αναλαμβάνει η Let’s Drive.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου