4+1 Κορυφαίοι προορισμοί κοντά στο Ρέθυμνο!

Έφτασες στην Κρήτη και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και τι να εξερευνήσεις; Η Let’s Drive έχει τη λύση με πρώτο σταθμό το ειδυλλιακό Ρέθυμνο.  Οι προορισμοί κοντά στο Ρέθυμνο είναι πολλοί και αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη να τους ανακαλύψεις μιας και η θερινή περίοδο που το νησί σφύζει από τουρίστες και σχεδόν όλες οι περιοχές του νομού πλημμυρίζουν από κόσμο έχει παρέλθει. Συνέχισε να διαβάζεις για να πάρεις μια γεύση από τα τοπία και τους θησαυρούς του τόπου. Εμπιστεύσου την Let’s Drive για ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο που προσφέρει τον πιο άνετο και ασφαλή τρόπο για τις διαδρομές σου στο νησί της Κρήτης. Κανόνισε τις διαδρομές σου και κάνε κράτηση από τον σταθμό εξυπηρέτησης, που σε βολεύει καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι στα χέρια σου θα πάρεις ένα αξιόπιστο και ασφαλές όχημα με την εγγύηση της Let’s Drive.

Μαργαρίτες: Ένα χωριό βγαλμένο από ελληνική ταινία!

Το γραφικό χωριό Μαργαρίτες στο Ρέθυμνο
Το γραφικό χωριό Μαργαρίτες στο Ρέθυμνο

Η διαδρομή ξεκινά με επίσκεψη σε ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά του Ρεθύμνου, τις Μαργαρίτες, ευρέως γνωστό και ως “χωριό των πιθαράδων”. Το ορεινό αυτό χωριό θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Ρεθύμνου! Είναι χτισμένο στους πρόποδες του Ψηλορείτη, σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου. Περπάτησε στα γραφικά στενάκια και θαύμασε τα διακοσμητικά κεραμικά τα οποία βρίσκονται σε κάθε γωνιά και αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής. Με κάθε σου βήμα θα ανακαλύψεις ένα παραδοσιακό χωριό γεμάτο χρώμα που μαρτυρά τη βαθιά ιστορία στην αγγειοπλαστική.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Ρέθυμνο: Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις!

Μαρουλάς: Πύργοι, καμάρες και πλούσια ιστορία!

Τα πέτρινα σπίτια στο Μαρουλά
Τα πέτρινα σπίτια στο Μαρουλά

Δεν είναι λίγες οι φορές που χωριά παίρνουν το όνομά τους από ιστορίες και θρύλους. Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσε να ισχύει και το χωριό Μαρουλάς, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη βοσκοπούλα Μαρούλη, η οποία βόσκοντας τα πρόβατά της εκεί βρήκε μια πηγή με χωνευτικό δροσερό νερό. Η πηγή αυτή υπάρχει ακόμα και σήμερα στο χωριό και χρονολογείται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Στις μέρες μας, σώζονται πολλά μεσαιωνικά κτίρια ενώ τα χαρακτηριστικά πυργόσπιτα συνεχίζουν να υψώνονται επιβλητικά διατηρώντας κάποια από τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της εποχής, όπως πολεμίστρες και οικόσημα. Μην ξεχνάς πως όποια και να είναι τα πλάνα σου για το ταξίδι, υπάρχει κάποιος σταθμός εξυπηρέτησης της Let’s Drive κάπου κοντά σου.

Φαράγγι Αγίου Αντωνίου: Πεζοπορία και αρμονία με τη φύση σε ένα καταπράσινο τοπίο!

Το φαράγγι του Αγίου Ανωνίου
Το φαράγγι του Αγίου Ανωνίου

Το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου ή αλλιώς της Πατσού βρίσκεται 8χλμ νοτιοδυτικά της Μονής Αρκαδίου. Η πυκνή βλάστηση και το ποτάμι που δεν στερεύει πότε και καταλήγει στο φράγμα των Ποταμών δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο που καλεί τον επισκέπτη να το ανακαλύψει. Στο φαράγγι μπορείς να σταματήσεις για πικ νικ, να κάνεις στάση για να παρατηρήσεις τα πουλιά που φωλιάζουν εκεί ή να επισκεφθείς το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου που κατά την αρχαιότητα λειτουργούσε ως τόπος λατρείας του Κραναίου Ερμή. Αν είσαι από τους τολμηρούς, ή αν απλά αγαπάς τη φύση τότε μην παραλείψεις αυτόν τον προορισμό από τη λίστα σου.

Ανώγεια: Εκεί που η λύρα συναντά τον μύθο!

Παραδοσιακό καφέ στα Ανώγεια
Παραδοσιακό καφέ στα Ανώγεια

Τα Ανώγεια πήραν το όνομά τους από την τοποθεσία που είναι χτισμένα, δηλαδή την «άνω γη». Ένας τόπος με πλούσια μουσική παράδοση, γενέτειρα του Νίκου Ξυλούρη αλλά και του Ψαραντώνη. Άφησε τον ήχο από τη λύρα και τις μαντινάδες να σε παρασύρουν στα γραφικά στενά και να σε ταξιδέψουν στην ιστορία του τόπου. Στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων αξίζει κανείς να επισκεφθεί το αστεροσκοπείο του Σκίνακα και τον ναό του Αγίου Υάκινθου, του ορθόδοξου προστάτη του έρωτα, της γονιμότητας και των αγνών συναισθημάτων. Συνέχισε προς το Ιδαίον Άντρον στο οροπέδιο της Νίδας και θαύμασε το μέρος όπου σύμφωνα με τη μυθολογία μεγάλωσε ο Δίας. Η ιστορία λέει πως η Ρέα, η γυναίκα του Κρόνου και μητέρα του Δία, έκρυψε εκεί το μωρό για να το γλυτώσει από την αδηφαγία του συζύγου της. Μεγάλη διευκόλυνση στο ταξίδι σου είναι να ολοκληρώσεις την ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ηράκλειο, ώστε να έχεις μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις σου.

Πλακιάς: Ένας παραθαλάσσιος παράδεισος για όλες τις εποχές!

Ο Πλακιάς από ψηλά
Ο Πλακιάς από ψηλά

Η Κρήτη γενικά φημίζεται για τον καλό καιρό και τις ηλιόλουστες μέρες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αν νοσταλγείς το καλοκαίρι, τότε τι καλύτερο από το να επισκεφθείς ένα παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό και να γεμίσεις με αναμνήσεις από το μπλε της θάλασσας. Ο Πλακιάς βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης και είναι ένα από τα ωραιότερα παραλιακά χωριά του Ρεθύμνου. Ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε δημοφιλές τουριστικό προορισμό,  προσφέρει στο πιάτο χρυσές αμμουδιές και απέραντο γαλάζιο. Σε περίπτωση που φτάνεις αεροπορικώς στο νησί αξίζει να σημειώσεις πως ο Πλακιάς απέχει μόλις 90 χλμ από τα Χανιά όπου βρίσκεται και το κοντινότερο αεροδρόμιο. Μη χάνεις καθόλου χρόνο και προχώρησε σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στα Χανιά. Επίλεξε τον τύπο του οχήματος και το μοντέλο, που σε διευκολύνει καλύτερα και παράλαβέ το μόλις φτάσεις στο αεροδρόμιο. Μην ξεχάσεις να αναζητήσεις τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου που θα απογειώσουν την παραμονή σου στο νησί.

Δες και αυτό: Εξερεύνησε τις ομορφότερες παραλίες του Ρεθύμνου!

Ο καλύτερος τρόπος για να δεις όλα όσα ονειρεύεσαι χωρίς να χάσεις χρόνο είναι να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο. Πριν ξεκινήσεις για να βρεις τα καλύτερα χωριά του Ρεθύμνου επισκέψου έναν από του πολλούς σταθμούς εξυπηρέτησης που διαθέτει η Let’s Drive στην Κρήτη.  Είτε ενδιαφέρεσαι για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Ρέθυμνο είτε για ενοικίαση αυτοκινήτων στη Σούδα, τα οχήματά μας είναι έτοιμα να σε συντροφεύσουν σε κάθε σου ταξίδι. Κάνε κράτηση σε τρία πολύ απλά και γρήγορα βήματα και θα φροντίσουμε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σου να σε περιμένει την ώρα που επιθυμείς. Απλώς συμπλήρωσε τοποθεσίες αναχώρησης - άφιξης, ημερομηνίες και επίλεξε το όχημα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου. Ξεκίνα τώρα το ταξίδι σου με τις αξιόπιστες επιλογές που παρέχει η Let’s Drive!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου