Οι top προορισμοί για Πάσχα κοντά στην Αθήνα!

Δεν έχεις προγραμματίσει τίποτα για τις ημέρες του Πάσχα και ανησυχείς που θα ξεμείνεις στην πρωτεύουσα; Αν ψάχνεις προορισμούς κοντά στην Αθήνα για Πάσχα, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Επίλεξε ενοικίαση αυτοκινήτου από τη Let’s Drive και ταξίδεψε σε κοντινούς προορισμούς από την Αθήνα για να ζήσεις την απόλυτη πασχαλινή εμπειρία.

Κύμη, Εύβοια 

Η γραφική πλατεία στην Κύμη
Η γραφική πλατεία στην Κύμη

Φέτος το Πάσχα πέφτει αργά, οπότε τι καλύτερο από μια εξόρμηση σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό;

Πώς θα φτάσω;
Η Κύμη απέχει περίπου 180χλμ από την Αθήνα. Επίλεξε τον δρόμο που περνάει από τη Στενή και το Μετόχι και απόλαυσε το καταπράσινο περιβάλλον. Με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από την Αθήνα, θα είσαι σε περίπου 2 ώρες στο «μπαλκόνι του Αιγαίου».

Τι να δω;

  1. Το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης
  2. Το κάστρο Κούπα
  3. Τον θολωτό τάφο Κατακαλού
  4. Το Ριζόκαστρο

Τι να δοκιμάσω;
Η περιοχή φημίζεται για τον παραδοσιακό μπακλαβά και φυσικά τα αποξηραμένα σύκα. Ωστόσο, μιας και η Κύμη είναι παραθαλάσσιος οικισμός, μην διστάσεις να δοκιμάσεις ψαρομεζέδες και φρέσκα θαλασσινά.

Πηγές Κρύας, Λιβαδειά 

Το κάστρο στη Λιβαδειά
Το κάστρο στη Λιβαδειά

Ένας ιδανικός προορισμός για ολιγοήμερες αποδράσεις αλλά και για οικογενειακές διακοπές οδικώς.

Πώς θα φτάσω;
Με ενοικιάσεις αυτοκινήτων από τον Πειραιά θα φτάσεις εύκολα στον προορισμό σου. Μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας σε περίπου μιάμιση ώρα θα βρίσκεσαι στη Λιβαδειά. Διασχίζοντας την πόλη θα βρεθείς σε μια στρογγυλή πλατεία όπου θα συναντήσεις την είσοδο για τις Πηγές Κρύας. Από εκεί θα συνεχίσεις με τα πόδια για να καταλήξεις σε ένα κατάφυτο τοπίο γεμάτο πηγές και ρυάκια.

Τι να δω;

  1. Το Κάστρο της Λιβαδειάς
  2. Το Μαντείο του Τροφωνίου
  3. Την εκκλησία της Αγίας Ιερουσαλήμ
  4. Τις πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης

Τι να δοκιμάσω;
Η Λιβαδειά φημίζεται για τα κρεατικά και τα μεζεδοπωλεία της γεγονός που την κάνει ιδανικό προορισμό για την ημέρα του Πάσχα.

Δερβενοχώρια, Βοιωτία

Το πικ νικ είναι ιδανική ιδέα για την άνοιξη
Το πικ νικ είναι ιδανική ιδέα για την άνοιξη

Η Πύλη, τα Σκούρτα, η Στεφάνη, το Πάνακτο και το Πράσινο είναι οι οικισμοί που συνθέτουν τα Δερβενοχώρια. Προγραμμάτισε μια μονοήμερη εξόρμηση στα Δερβενοχώρια και ζήσε την κατάνυξη σε ένα ορεινό περιβάλλον.

Πώς θα φτάσω;
Η πρόσβαση στα Δερβενοχώρια είναι αρκετά εύκολη. Για να φτάσεις, θα πρέπει να οδηγήσεις μέσω Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Ανάλογα και με την κίνηση, σε περίπου μιάμιση ώρα θα συναντήσεις τα πρώτα χωριά του συμπλέγματος. Αν φτάνεις στην Αθήνα αεροπορικώς μην ξεχνάς ότι η Let’s Drive προσφέρει ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τι να δω;

  1. Τη Μονή Κλειστών
  2. Το Κάστρο της Φυλής
  3. Το Κάστρο Πυργάρι
  4. Βυζαντινές μονές και μικρά εκκλησάκια

Τι να δοκιμάσω;
Πριν φύγεις από τα Δερβενοχώρια φρόντισε να πάρεις μαζί σου ντόπιο μέλι και κρεατικά.

Λεωνίδιο, Αρκαδία

Το όμορφο Λεωνίδιο
Το όμορφο Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα. Για αξέχαστες διακοπές με αμάξι εμπιστεύσου τη Let’s Drive και φύγε για top προορισμούς για Πάσχα κοντά στην Αθήνα.

Πώς θα φτάσω;
Το Λεωνίδιο απέχει περίπου 210χλμ από την πρωτεύουσα. Ξεκινώντας από την Αθήνα θα βγεις στην Ε.Ο. Αθηνών-Τρίπολης για να καταλήξεις στο Άργος.

Τι να δω;

  1. Τον Πύργο Τσικαλιώτη
  2. Τη Μονή Έλωνα
  3. Το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο Βασκίνα
  4. Την εκκλησία της Αγίας Κυριακής

Τι να δοκιμάσω;
Δεν γίνεται να βρεθείς στο Λεωνίδιο και να μην δοκιμάσεις την τσακώνικη μελιτζάνα, ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της περιοχής.
Αν θέλεις ακόμη περισσότερους προορισμούς με το αμάξι, τσέκαρε:
 4+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να πας οδικώς!

Η Μονή Έλωνα στο Λεωνίδιο
Η Μονή Έλωνα στο Λεωνίδιο 

Λίμνη Μπελέτσι, Πάρνηθα 

Η Λίμνη Μπελέτσι είναι μια μικρή όαση
Η Λίμνη Μπελέτσι είναι μια μικρή όαση

Στις παρυφές της Πάρνηθας θα συναντήσεις τη Λίμνη Μπελέτσι, μια μικρή όαση που έχει τρυπώσει σε ένα αμιγώς ορεινό σκηνικό. Δες τη φύση σε όλο της το μεγαλείο και πάτα το γκάζι για ανοιξιάτικους προορισμούς με αμάξι.

Πώς θα φτάσω;
Από την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας θα φτάσεις εύκολα στη Βαρυμπόμπη από όπου και θα οδηγήσεις προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Από εκεί, θα ακολουθήσεις την οδό Κίρκης για να καταλήξεις στη λίμνη.

Τι να δω;

  1. Το εκκλησάκι του Αγίου Μερκουρίου
  2. Την υπέροχη βλάστηση
  3. Τις πάπιες, τις χήνες και τους κύκνους που κάνουν τη βόλτα τους

Τι να δοκιμάσω;
Η αλήθεια είναι πως στην Πάρνηθα θα βρεις αρκετές επιλογές για φαγητό. Ωστόσο, εμείς σου προτείνουμε να πάρεις μαζί σου ένα πρόχειρο σεντόνι και να στήσεις πικ νικ περιμετρικά της λίμνης.
Πες ναι στους
πασχαλινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα. Εμπιστεύσου τη Let’s Drive και βρες το όχημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Προσκάλεσε φίλους ή οικογένεια και προετοιμάσου για ένα διαφορετικό Πάσχα κοντά στην Αθήνα.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου