Ανακάλυψε τα καλύτερα χωριά του Ρεθύμνου: Οδηγός για αυθεντική κρητική εμπειρία!

Έχεις προγραμματίσει να επισκεφθείς την Κρήτη αλλά θες να ξεφύγεις από τα κοσμοπολίτικα μέρη και να επισκεφθείς γραφικά χωριά; Ταξίδεψε στα καλύτερα χωριά του Ρεθύμνου με τη Let’s Drive και γνώρισε την αυθεντική Κρήτη. 

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και πάρε ιδέες για το επερχόμενο ταξίδι σου στο Ρέθυμνο. Οργάνωσε τις μετακινήσεις σου και κάνε κράτηση από τον σταθμό εξυπηρέτησης που σε εξυπηρετεί καλύτερα. 

Ανώγεια: Στη γενέτειρα του Νίκου Ξυλούρη

Ανώγεια
Ανώγεια, το πολύχρωμο χωριό της Κρήτης

Ένα από τα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου με μακρά μουσική ιστορία. Στα Ανώγεια αξίζει να επισκεφθείς το αστεροσκοπείο του Σκίνακα και το Ιδαίον Άντρον στο οροπέδιο της Νίδας όπου μεγάλωσε ο Δίας. 

Σύμφωνα με τον μύθο, η Ρέα έκρυψε εκεί το μωρό για να το γλυτώσει από το μένος του Κρόνου. Άφησε τη λύρα και τις μαντινάδες να σε ταξιδέψουν στα γραφικά στενά και να σε ξεναγήσουν στην ιστορία του χωριού. Μετακινήσου με άνεση και ασφάλεια με ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Πλακιάς: Από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά στο Ρέθυμνο

Πλακιάς
Για αξέχαστες βουτιές στον Πλακιά

Ο Πλακιάς είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με χρυσές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. Κάνε τη βόλτα σου στο γραφικό λιμάνι και κάθισε σε μια από τις πολλές ταβέρνες. Απόλαυσε φρέσκους ψαρομεζέδες δίπλα στο κύμα και ξέχνα κάθε έγνοια. 

Αν αναζητάς ηρεμία και ξεκούραση, τότε μια επίσκεψη στον Πλακιά θα σε αποζημιώσει. Και μην ξεχνάς ότι τις φημισμένες παραλίες του Ρεθύμνου. Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάνε μια βουτιά στα πιο κρυστάλλινα νερά.

Ήξερες ότι:
Ο Πλακιάς απέχει 90 χλμ από τα Χανιά, δηλαδή από το πλησιέστερο αεροδρόμιο. 

Αργυρούπολη: Παραδεισένιο τοπίο με πηγές και καταρράκτες

Τα γραφικά χωριά στο Ρέθυμνο είναι πολλά, ενώ το καθένα από αυτά κρύβει μια ιστορία. Μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και μικρά εκκλησάκια θα βρεθείς στην Αργυρούπολη, ένα χωριό που μοιάζει να έχει σταματήσει στον χρόνο. Οδήγησε λίγο πιο έξω από το χωριό για να επισκεφθείς τους ρωμαϊκούς τάφους. Στην περιοχή θα βρεις επίσης και ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στις Πέντε Παρθένες που μαρτύρησαν στους διωγμούς του αυτοκράτορα Δεκίου το 250 μ.Χ. 

Μαρουλάς: Σε ένα χωριό με βενετσιάνικο άρωμα

Μαρουλάς
Θέα από τον όμορφο Μαρουλά

Ο οικισμός γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας η οποία άφησε το στίγμα της στην αρχιτεκτονική του χωριού. Διατηρητέα κτίσματα, βενετσιάνικες εκκλησίες, καμάρες και πολεμίστρες κοσμούν το χωριό και επιβεβαιώνουν την παρουσία των Ενετών. 

Φτάσε σε ένα από τα ωραιότερα γραφικά χωριά του Ρεθύμνου και θαύμασε την πανοραμική θέα από ψηλά.

Ήξερες ότι:
Το χωριό πήρε το όνομά του από τη βοσκοπούλα Μαρούλη, η οποία έβοσκε τα πρόβατά της στην περιοχή. Κουρασμένη, όπως ήταν, έκανε μια στάση στον οικισμό για να πιει λίγο νερό από την πηγή που βρισκόταν εκεί. 

Μαργαρίτες: Για τους λάτρεις της τέχνης και του ρομαντισμού

Μαργαρίτες
Μαργαρίτες, το χωριό της αγγειοπλαστικής

Στο Ρέθυμνο τα αξιοθέατα είναι πολλά και σε προσκαλούν να τα δεις από πρώτο χέρι. Οδήγησε μέχρι τους πρόποδες του Ψηλορείτη για να συναντήσεις το χωριό της αγγειοπλαστικής. Με την πρώτη βόλτα θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα χωριό βγαλμένο από ελληνική ταινία εποχής. 

Τα σοκάκια, οι αυλές, τα κεραμικά συνθέτουν την εικόνα ενός χωριού που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε ταινία της Φίνος Φιλμ. Ξέφυγε για λίγο από την πραγματικότητα και κάνε ένα ταξίδι στον χρόνο. Περπάτησε στα γραφικά σοκάκια και δες από κοντά ένα αψεγάδιαστο δείγμα της κρητικής παράδοσης.

Πατσός: Γίνε ένα με τη φύση

Πατσός
Εκδρομή στον Πατσό

Αν είσαι περιπετειώδης ή αν απλά σου αρέσει η επαφή με τη φύση, τότε πρέπει σίγουρα να προσθέσεις το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στη λίστα σου. Σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από τη Μονή Αρκαδίου, στο χωριό Πατσός, θα συναντήσεις το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου. 

Η πλούσια βλάστηση και το αστείρευτο ποτάμι συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο που αξίζει να το εξερευνήσεις. Βάλε τα κατάλληλα παπούτσια, πάρε μαζί σου τα απαραίτητα και στρώσε την κουβέρτα σου για να κάνεις πικ νικ. 

Ήξερες ότι:
Ο ναός του Αγίου Αντωνίου που θα συναντήσεις στο φαράγγι χρησίμευε κατά την αρχαιότητα ως τόπος λατρείας του Κραναίου Ερμή.

Μην χάνεις άλλο χρόνο και δες όσα ονειρεύεσαι με τη βοήθεια της Let’s Drive. Οι πιο must προορισμοί κοντά στο Ρέθυμνο είναι πολλοί και μπορείς να τους ανακαλύψεις με άνεση και ευκολία αρκεί να επισκεφθείς έναν από του σταθμούς εξυπηρέτησης που διαθέτει η Let’s Drive στην Κρήτη. 

Κάνε τώρα την κράτησή σου και διάλεξε το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει και φύγε για τα χωριά του Ρεθύμνου.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου