Ιδανικοί προορισμοί για ένα ρομαντικό διήμερο κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα ρομαντικό ταξίδι. Πάρε την απόφαση και οργάνωσε ένα ρομαντικό διήμερο κοντά στη Θεσσαλονίκη για εσένα και τον σύντροφό σου. Με πολύ απλά βήματα, κλείσε το όχημά σου από τη Let’s Drive και φύγε για ένα χαλαρωτικό διήμερο με το άλλο σου μισό. Κι αν δεν ξέρεις πού να πας και τι να κάνεις, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να πάρεις ιδέες.

Ονειρική διαδρομή στα Γρεβενά

Γρεβενά
Φαράγγι της Πορτίτσας, Γρεβενά

Ταξίδεψε σε έναν επίγειο παράδεισο γεμάτο καταπράσινα δάση, ορμητικά ποτάμια και γραφικούς οικισμούς. Ένας πανέμορφος τόπος που λειτουργεί ως αφετηρία για μικρές αποδράσεις και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση, τα ορεινά τοπία, τα γεφύρια και, φυσικά, το καλό φαγητό. Τα Γρεβενά ενδείκνυνται για χειμερινές αποδράσεις από Θεσσαλονίκη λόγω του ορεινού σκηνικού. Ωστόσο, ακόμα και το καλοκαίρι, προσελκύουν πολλούς τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τη δροσιά και να ξεφύγουν από τα κοσμοπολίτικα νησιά. Για τον λόγο αυτό, συγκαταλέγονται στους καλύτερους κοντινούς καλοκαιρινούς προορισμούς από Θεσσαλονίκη.

Τι να κάνεις στα Γρεβενά:

  • Να επισκεφθείς τον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα
  • Να περάσεις το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας
  • Να δεις τον καταρράκτη του Τσούργιακα
  • Να δοκιμάσεις παραδοσιακή πρασοτηγανιά

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: 5+1 καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Στα Άνω Πορόια με φόντο τη Λίμνη Κερκίνη

Άνω Πορόια
Άνω Πορόια

Ένα χωριό που ατενίζει τη Λίμνη Κερκίνη και προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές μοναδικής ηρεμίας και χαλάρωσης. Κάνε τη βόλτα σου στα στενά του χωριού, περπάτησε στο πυκνό δάσος και, αν είσαι τολμηρός, κάνε ιππασία στο βουνό. Πριν φύγεις από το χωριό μην ξεχάσεις να προμηθευτείς ζυμαρικά από βουβαλίσιο γάλα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Ολοκλήρωσε ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη, φτάσε στους πρόποδες του όρου Μπέλλες και βρες καταφύγιο σε ένα φυσικό, μαγικό τοπίο.

Κάνε οδικώς τον γύρο της λίμνης και δες τα βουβάλια που κάνουν βόλτα στις όχθες της. Επιπλέον, στην περιοχή θα δεις πολλούς πελεκάνους που την επιλέγουν για να χτίσουν τις φωλιές τους.

Διήμερο στη Σταυρούπολη και στα μονοπάτια του Νέστου

Ποταμός Νέστος
Ποταμός Νέστος

Ένα χωριό-σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ξάνθη, Δράμα, Βουλγαρία και Καβάλα. Λιθόστρωτα στενά, παραδοσιακά σπίτια και μια κεντρική πλατεία που συγκεντρώνει όλη την ομορφιά του χωριού. Τα πέτρινα γεφύρια δίνουν μια διαφορετική αίσθηση και μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Σε συνδυασμό με τον ποταμό Νέστο δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι με νεράιδες και ξωτικά. Φύγε για 2ήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη και ζήσε μια μοναδική εμπειρία στη φύση.

Τι να κάνεις στη Σταυρούπολη:

  • Βόλτα στο Δάσος Χαϊντούς
  • Επίσκεψη στον καταρράκτη του Λειβαδίτη

Παλαιός Παντελεήμονας, το μπαλκόνι του νομού Πιερίας

Παλαιός Παντελεήμονας
Παλαιός Παντελεήμονας

Ένας από τους πιο ωραίους διατηρητέους οικισμούς στους πρόποδες του Ολύμπου με θέα στον Θερμαϊκό κόλπο. Το πυκνό δάσος γεμάτο με οξιές και καστανιές προσφέρει δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τον χειμώνα δημιουργεί ένα γοητευτικό ορεινό σκηνικό. Για ρομαντικές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη επίλεξε τον νομό Πιερίας και πέρασε ένα ρομαντικό διήμερο σε πετρόχτιστα αρχοντικά και αναμμένα τζάκια.

Bonus: Ήξερες ότι το χωριό έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Μεγαλέξαντρος» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου;

Στη Γουμένισσα με τα φημισμένα οινοποιεία

Γουμένισσα
Γουμένισσα

Μια μακεδονική κωμόπολη με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μουσική παράδοση και φύση μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Φτάνοντας στη Γουμένισσα, επιβάλλεται να κάτσεις στην κεντρική πλατεία με την επιβλητική μεγάλη κρήνη. Ξεκουράσου κάτω από τα πλατάνια και δοκίμασε το ντόπιο τσίπουρο για να ζεσταθείς. Συνέχισε προς τα ορεινά χωριά του Πάικου και οδήγησε προς τα Δύο Ποτάμια. Κάνε πεζοπορία, πικ-νικ και περιηγήσου ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια.

Τι να δοκιμάσεις στη Γουμένισσα:

  • Ντόπιο τσίπουρο
  • Λικέρ από κράνα
  • Κάθε λογής κρασί

Στα φημισμένα κροκοχώρια της Κοζάνης

Κοζάνη
Κοζάνη

Αναμφίβολα, ο κρόκος Κοζάνης ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο και είναι γνωστός παγκοσμίως. Η μεγαλύτερη καλλιέργεια κρόκου βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της Κοζάνης το οποίο αποτελεί κορυφαία τουριστική ατραξιόν για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες. Φύγε από Θεσσαλονίκη και οδήγησε μέχρι την Κοζάνη για να δεις από κοντά τα απέραντα μοβ λιβάδια που μοιάζουν με τεράστιο χρωματιστό χαλί.

Αν βρίσκεσαι στη συμπρωτεύουσα, έχεις δει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στη Θεσσαλονίκη και θες να ξεφύγεις για λίγο από τα συνηθισμένα, πάρε το αμάξι σου από τη Let’s Drive και ξεκίνα για να ανακαλύψεις τα γύρω χωριά. Αν από την άλλη φτάσεις αεροπορικώς, ολοκλήρωσε ενοικιάσεις αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και φτάσε γρήγορα και εύκολα στον προορισμό σου.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου