Οδηγώντας το Καλοκαίρι: Ολοκληρωμένος Οδηγός για Ασφαλείς και Ευχάριστες Διαδρομές!

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει σταθερά, όλο και περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε να αποδράσουμε σε κάποιον καλοκαιρινό προορισμό ώστε να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. 

Αν οργανώνεις κι εσύ τις διακοπές σου και θέλεις να κάνεις παιχνιδάκι την οδήγηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Ακολούθησε τον οδηγό της Let’s Drive και φύγε με ασφάλεια για τις πιο απίθανες διακοπές.
Πάμε να δούμε μαζί, λοιπόν, όλα όσα πρέπει να κάνεις, αλλά και όσα πρέπει να αποφύγεις, για να έχεις την καλύτερη οδηγική εμπειρία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Έλεγχος και συντήρηση πριν την αναχώρηση

Έλεγχος και συντήρηση πριν την αναχώρηση 
Ο έλεγχος είναι το σημαντικότερο βήμα πριν τις διακοπές

Η οδήγηση το καλοκαίρι μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητική. Ίσως ο σημαντικότερος έλεγχος που πρέπει να γίνει πριν την αναχώρηση είναι αυτός των ελαστικών. Με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα λάστιχα συχνά καταπονούνται και φθείρονται.

Επιπλέον, πριν ξεκινήσεις για τον προορισμό σου, φρόντισε να ελέγξεις τα συστήματα ψύξης, καθώς και τα υγρά του κλιματιστικού.

Για άνετα και ευχάριστα ταξίδια εμπιστεύσου τη Let’s Drive. Ολοκλήρωσε σήμερα ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα και παρέλαβε ένα καλοσυντηρημένα όχημα που θα σε συντροφεύσει στις περιπέτειές σου.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Κατάλληλος εξοπλισμός
Εξοπλίσου με όλα τα απαιραίτητα πριν το ταξίδι

Ο οδηγός πρέπει να είναι προσεκτικός καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι δρόμοι είναι γεμάτοι. Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει δροσερό νερό στο όχημά, έτσι ώστε να παραμένουν ενυδατωμένοι επιβάτες και οδηγός.

Ακόμη ένα λάθος που καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση το καλοκαίρι είναι η ενδυμασία. Δώσε προσοχή στα παπούτσια σου και μην ξεχνάς ότι απαγορεύεται να φοράς σανδάλια ή σαγιονάρες. Για περισσότερη άνεση και δροσιά, μπορείς να επιλέξεις ανοιχτόχρωμα και άνετα ρούχα.

Αν κανονίζεις οικογενειακές διακοπές οδικώς, να θυμάσαι ότι η ασφαλής οδήγηση είναι το παν για να απολαύσεις στο έπακρο τις διακοπές σου.

Χώροι στάθμευσης

Χώροι στάθμευσης
Επίλεξε χώρους με σκέπαστρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Άλλος ένας τρόπος να φροντίσεις το όχημά σου είναι να σταθμεύεις σε χώρους που βρίσκονται υπό σκιά. Αν έχεις οδηγήσει καλοκαίρι στην Ελλάδα, σίγουρα θα ξέρεις ότι το να αφήνεις το όχημά σου εκτεθειμένο στον ήλιο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Για να αποφύγεις τις υψηλές θερμοκρασίες και να κρατήσεις το όχημά σου όσο δροσερό γίνεται, επίλεξε να σταθμεύεις κάτω από δέντρα ή σκίαστρα και να έχεις πάντοτε μαζί σου ηλιοπροστασία.

Τον ήλιο σίγουρα δεν θα τον αποφύγεις. Με τη Let’s Drive, όμως, μπορείς να αποφύγεις την ταλαιπωρία των μετακινήσεων, ειδικά αν έχεις προγραμματίσει τις διακοπές σου σε κάποιο νησί.

Με ενοικίαση αυτοκινήτου στη Ρόδο θα δεις όλα όσα φαντάζεσαι και θα επισκεφθείς όλα τα μέρη που θες άνετα και γρήγορα. 

Οδηγική συμπεριφορά και επιβάτες

Οδηγική συμπεριφορά και επιβάτες
Η προσοχή στον δρόμο είναι απαραίτητη

Το καλοκαίρι οι οδηγοί είναι πιο ανέμελοι και άνετοι. Συχνά παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι οδηγούν με το ένα χέρι, ενώ συνήθως το άλλο είναι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο.

Παράλληλα, παρατηρούμε ότι και οι επιβάτες υιοθετούν κάποιες επικίνδυνες συνήθειες, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε τραυματισμό. Για τον λόγο αυτό, δεν τοποθετούμε τα πόδια στο ταμπλό και δεν βγάζουμε τα χέρια από το παράθυρο, διότι έτσι περιορίζουμε την ορατότητα του οδηγού και θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο σε περίπτωση σύγκρουσης.

Μικρά παιδιά και κατοικίδια

Μικρά παιδιά και κατοικίδια
Φρόντισε για την ασφάλεια των συνεπιβατών σου

Αν έχεις επιλέξει ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί και ταξιδεύεις με κάποιο κατοικίδιο ή με μικρά παιδιά θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγησή σου. Φρόντισε να διατηρείς το όχημα δροσερό και να κάνεις συχνές στάσεις έτσι ώστε να ξεκουράζεσαι εσύ, αλλά και οι συνεπιβάτες σου.

Σε περίπτωση που επιλέξεις να σταματήσεις, ακόμα κι αν είναι για πολύ λίγο, μην αφήσεις για κανένα λόγο παιδιά ή κατοικίδιο μόνα τους στο όχημα. Φρόντισε για τη δική σου ασφάλεια, αλλά και όλων όσων ταξιδεύουν μαζί σου.
 
Η Let’s Drive σε προσκαλεί να εξερευνήσεις καλοκαιρινούς προορισμούς με αυτοκίνητο. Εξασφάλισε τις μετακινήσεις σου και οδήγησε με ασφάλεια και αξιοπιστία σε πόλη ή νησί. 

Αν ξεκινάς τις διακοπές σου από τη Βόρεια Ελλάδα να θυμάσαι ότι η Let’s Drive προσφέρει την επιλογή για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη. Κάνε το πρόγραμμά σου, εξοπλίσου κατάλληλα και φύγε για νέες περιπέτειες.

 

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου