Χανιά: Ο Απόλυτος Οδηγός για Μαγευτικές Διακοπές!

Η Κρήτη είναι ένα μεγάλο νησί που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Η εναλλαγή του τοπίου, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας αλλά και η ομορφιά του νησιού κάνουν πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες να επισκέπτονται την Κρήτη ξανά και ξανά.

Ωστόσο, ένας είναι ο προορισμός που προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες και αυτός είναι τα μαγευτικά Χανιά.

Η παραθαλάσσια πόλη παραμένει ενεργή χειμώνα-καλοκαίρι προσφέροντας στον επισκέπτη πλήθος επιλογών για διαμονή και διασκέδαση. Για την απόλυτη εμπειρία εμπιστεύσου τη Let's Drive και ανακάλυψε τον καλύτερο τρόπο να μετακινηθείς άνετα και με ασφάλεια.

Ολοκλήρωσε ενοικίαση αυτοκινήτων στα Χανιά και εξερεύνησε την πιο μαγική γωνιά της Κρήτης.

Διακοπές στα Χανιά: Πού να πάω

Αν αναρωτιέσαι πού να πρωτοπάς στα Χανιά, δες παρακάτω. Θα βρεις αναλυτικά όλα τα πιο σημαντικά αξιοθέατα.

Για βόλτα στο Παλιό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη

Παλιό Λιμάνι και Παλιά Πόλη Χανιά
Παλιό Λιμάνι και Παλιά Πόλη στα Χανιά

Το Ενετικό Λιμάνι και η Παλιά Πόλη αποτελούν σήμα κατατεθέν των Χανίων, ενώ ο Φάρος, που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι, συγκαταλέγεται στα πιο διάσημα αξιοθέατα στα Χανιά.

Κάνε τη βόλτα σου στα γραφικά σοκάκια και απόλαυσε καφέ ή φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Γέμισε το άλμπουμ σου με φωτογραφίες από χρωματιστά κτίρια και χρυσά ηλιοβασιλέματα. Το απόγευμα, επίλεξε να επισκεφθείς το Φρούριο του Φιρκά για να απολαύσεις την πανοραμική θέα στο λιμάνι και την πόλη.

Για εξερεύνηση στα μαγευτικά χωριά στα Χανιά

Γραφικά χωριά στα Χανιά
Γραφικά χωριά στα Χανιά

Αν βρεθείς στα Χανιά δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία για μικρές και μεγάλες αποδράσεις στα γύρω χωριά. Επίλεξε να περάσεις τον χρόνο σου στα πιο γραφικά χωριά των Χανίων έτσι ώστε να γνωρίσεις από πρώτο χέρι την ομορφιά, την ιστορία αλλά και την παράδοση του τόπου.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο νησί θα σου λύσει τα χέρια και θα σε ταξιδέψει εύκολα και γρήγορα στον προορισμό σου. Επίλεξε την κατηγορία οχήματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και φύγε για διακοπές στα Χανιά.

Για περισσότερη έμπνευση σου προτείνουμε τα κάτωθι χωριά:

  1. Ομαλός: Το χωριό απέχει μόλις 38 χιλιόμετρα από τα Χανιά και προσφέρει μοναδική θέα στα Λευκά Όρη.
  2. Βάμος: Ένα χωριό γεμάτο πέτρινα σπίτια, παλιά ελαιοτριβεία και παραδοσιακά καφενεία.
  3. Μάλεμε: Εκεί που η κρητική φιλοξενία συναντά την ιστορία.

Για πεζοπορία σε ένα κατάφυτο περιβάλλον

Το Φαράγγι της Σαμαριάς
Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Αν είσαι λάτρης της φύσης και της πεζοπορίας δεν πρέπει να παραλείψεις από το πρόγραμμά σου το Φαράγγι της Σαμαριάς. Ολοκληρώνοντας ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο στα Χανιά θα οδηγήσεις προς το βόρειο τμήμα των Χανίων για να βρεθείς σε ένα μέρος με πλούσια βλάστηση, στενά μονοπάτια και τρεχούμενα νερά.

Το φαράγγι αποτελεί Εθνικό Δρυμό καθώς φιλοξενεί σπάνια φυτά, ζώα και πουλιά και καταλήγει στην παραλία της Αγίας Ρούμελης όπου συναντά το Λιβυκό Πέλαγος. Για να το εξερευνήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις μαζί σου ανθεκτικά παπούτσια, κατάλληλη παρέα, σνακ και αρκετό νερό.

Αν ψάχνεις για περισσότερες εμπειρίες σου προτείνουμε το Φαράγγι της Ίμπρου, στη Χώρα Σφακίων, αλλά και το Φαράγγι Θερίσου γνωστό ως και Φαράγγι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Μη χάνεις χρόνο και επίλεξε τα Χανιά για τις διακοπές σου.

Για βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά

Η παραλία στο Μάλεμε
Η παραλία στο Μάλεμε

Τα Χανιά φημίζονται για τις παραλίες τους και τα κρυστάλλινα νερά τους. Είτε οργανώνεις διακοπές με παρέα είτε έχεις επιλέξει να ταξιδέψεις με την οικογένειά σου, σίγουρα θα βρεις την παραλία που ταιριάζει στα γούστα σου.

Οι παραλίες στα Χανιά είναι πολλές και οι επιλογές διαφέρουν ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη. Διάλεξε ανάμεσα στην παραλία του Μπάλου, το Ελαφονήσι, τη Φαλάσαρνα και το Φραγκοκάστελο.

Για περισσότερη άνεση και ευκολία μπορείς να διαλέξεις ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από το Ηράκλειο έτσι ώστε να συνδυάσεις ακόμα περισσότερους προορισμούς και εμπειρίες. Ανακάλυψε όλες τις μαγικές προσφορές της Let’s Drive και φύγε για απολαυστικές βουτιές στα Χανιά.

Βάλε κι αυτές τις παραλίες στη λίστα σου:

  1. Σεϊτάν Λιμάνια: Μια κρυφή παραλία με κρυστάλλινα νερά.
  2. Κεδρόδασος: Η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα water sports.

Ελπίζουμε να πήρες λίγη έμπνευση και να πείστηκες ότι μια επίσκεψη στα Χανιά είναι must για φέτος. Για την καλύτερη διευκόλυνσή σου η Let's Drive προσφέρει σταθμούς ενοικίασης σε όλη την Κρήτη.

Ξεκίνα τώρα να προγραμματίζεις τις διακοπές σου στα Χανιά και επίλεξε παραλαβή και παράδοση από τον σταθμό που σε εξυπηρετεί καλύτερα. Ξέχνα τα χιλιόμετρα και οδήγησε με άνεση και ευκολία επιλέγοντας ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σούδα ή ενοικίαση αυτοκινήτου στο Ρέθυμνο.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου