5+1 Χειμερινοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να αγαπήσει κανείς τη Θεσσαλονίκη, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητα, τότε η επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα είναι απαραίτητη. Εξάλλου, από τη Θεσσαλονίκη οι χειμερινοί προορισμοί που σε προσκαλούν να τους επισκεφθείς είναι πολλοί και πανέμορφοι. Ταξίδεψε σε μια πολύχρωμη πόλη και μην χάσεις την ευκαιρία να ακολουθήσεις μαγευτικές διαδρομές σε περισσότερους κοντινούς προορισμούς. Επίλεξε τη Let’s Drive για ενοικίαση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη και πάτα γκάζι για να απολαύσεις χειμερινές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις την ιστορία, τις νοστιμιές και τη ζωντάνια της Βόρειας Ελλάδας;

Αρναία: Απόδραση στην παραδοσιακή ορεινή Χαλκιδική

Το χωρίο Αρναία στην Χαλκιδική
Το χωρίο Αρναία στην Χαλκιδική

Ένα χωριό έκπληξη που έρχεται να καταρρίψει τον μύθο πως η Χαλκιδική αποτελεί αποκλειστικά καλοκαιρινό προορισμό. H Let’s Drive με εμπειρία και αξιοπιστία στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε ταξιδεύει σε μυστικούς κοντινούς χειμερινούς προορισμούς από τη Θεσσαλονίκη. Η Αρναία, μόλις 1,5 ώρα μακριά από τη Νύμφη του Θερμαϊκού, πλούσια σε εικόνες, φύση και παράδοση χρειάζεται οπωσδήποτε έναν ή περισσότερους περιπάτους για να αποκαλυφθεί. Ένα πανέμορφο τοπίο που ξεχωρίζει συνδυάζοντας το φυσικό περιβάλλον με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τη φήμη των προϊόντων της. Η επιλογή της, άλλωστε, ως ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας για το 2019 δεν ξέφυγε από τους Αμερικανούς παραγωγούς του CNN. Επισκέψου το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Υφαντουργίας και ανακάλυψε την ιστορία του τόπου. Πριν φύγεις, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα φημισμένα τοπικά προϊόντα όπως μέλι, τσάι, μανιτάρια και τυροκομικά.

Λουτρά Πόζαρ: Χαλάρωση στις θερμές πηγές

Τα ιαματικά Λουτρά Ποζάρ, Λουτράκι Αριδαίας
Τα ιαματικά Λουτρά Ποζάρ, Λουτράκι Αριδαίας

Αν οργανώνεις το ταξίδι σου στον Βορρά για τον χειμώνα, μην παραλείψεις αυτόν τον προορισμό από τη λίστα σου. Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν και μόλις 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη θα συναντήσεις το ιαματικό δώρο της φύσης. Τα ιαματικά λουτρά, οι φυσικές πισίνες και οι καταρράκτες εναρμονίζονται τέλεια με το καταπράσινο χειμερινό σκηνικό. Εκτός από τα ιαματικά νερά, το φυσικό  τοπίο και το άγριο δάσος, τα Λουτρά προσφέρουν το τέλειο σκηνικό για πλήρη ξεκούραση και χαλάρωση. Οι κοντινοί προορισμοί από Θεσσαλονίκη σε καλούν! Μπες στη Let’s Drive, επίλεξε το ιδανικό όχημα και ετοιμάσου για μια χαλαρωτική απόδραση σε ένα παραδεισένιο τοπίο.

Λίμνη Κερκίνη: Το στολίδι του νομού Σερρών

Λίμνη Κερκίνη, photo by Kyriakos-apollon
Λίμνη Κερκίνη, photo by Kyriakos-apollon

Μια ανάσα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, στον νομό Σερρών, βρίσκεται ένας μοναδικός υδροβιότοπος. Η Κερκίνη είναι τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε από το φράγμα του Στρυμόνα το 1932 και απέχει 35 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη γεγονός που δικαιολογημένα την καθιστά ιδιαιτέρως ελκυστική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή. Το χωριό Κερκίνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αφετηρία ή τη βάση του ταξιδιού σας. Στο χωριό βρίσκεται το κέντρο πληροφοριών της λίμνης και τα γραφεία που παρέχουν μια λεπτομερή περιήγηση στον υγρότοπο. Μια άλλη ιδιαίτερα όμορφη και ανεπτυγμένη τουριστική κοινότητα με υπέροχη θέα στη λίμνη είναι ο Λιθότοπος. Μην παραλείψετε μια βόλτα στα Άνω και Κάτω Πορόια, τα οποία διαθέτουν γοητευτικά σοκάκια και χαριτωμένα μικρά καφενεία. Με την Let’s Drive, την πιο αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, φτάνεις με ασφάλεια σε μοναδικούς προορισμούς.

Όλυμπος: Η αποθέωση του ορεινού τοπίου

Όλυμπος, το βουνό των Θεών! Είναι δύσκολο να κατακτηθεί, αλλά είναι απλό να σας κερδίσει. Η διαδρομή για τον Όλυμπο, με την έντονα πλούσια χλωρίδα και τη συναρπαστική πανίδα του, είναι μια μαγική εμπειρία. Αν είστε από τους γενναίους, πρέπει να ανεβείτε στον Μύτικα αμέσως μόλις φτάσετε στον Όλυμπο. Αν η αναρρίχηση δεν είναι το φόρτε σας, μπορείτε να αρκεστείτε σε ένα από τα υπέροχα ορεινά χωριά του Ολύμπου, όπως τα Καλύβια, το Πύθιο και άλλα που βρίσκονται κυρίως στη δυτική πλευρά του βουνού. Τα χωριά του Ολύμπου κοσμούν το "ιερό βουνό" των αρχαίων Ελλήνων. Οι πιο ονειρικοί προορισμοί κοντά στη Θεσσαλονίκη για τον χειμώνα σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.  Με τη βοήθεια της Let’s Drive οδήγησε μέσα από μικροσκοπικούς, ακατοίκητους οικισμούς που βρίσκονται κρυμμένοι σε καταπράσινες πλαγιές και μονοπάτια που κόβουν την ανάσα.

Καστοριά: Βουνά, σπήλαια και λίμνες

Πανοραμική θέα στην Καστοριά
Πανοραμική θέα στην Καστοριά

Η Καστοριά είναι από τους top χειμερινούς προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, όσες μέρες και αν έχετε στη διάθεσή σας, δεν θα είναι αρκετές για να "χορτάσετε" το πανέμορφο φυσικό σκηνικό που τόσο απλόχερα της έχει παραχωρηθεί! Με σήμα κατατεθέν της τη λίμνη Ορεστιάδα, αυτή η υπέροχη γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα αξιοθέατο παντός καιρού. Η λίμνη είναι μία από τις πιο γραφικές στα Βαλκάνια και αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000. Δίπλα στα γαλήνια νερά, ο μικροσκοπικός παραλίμνιος δρόμος μέσα από οξιές και πλατάνια μοιάζει σχεδόν φανταστικός. Επισκεφθείτε το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά, το οποίο είναι "κρυμμένο" στον παραλίμνιο δρόμο περίπου 4 χιλιόμετρα από το κέντρο και αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα σε όλη την Ευρώπη. Έχει μια απίστευτη, εντυπωσιακή όψη που κόβει την ανάσα και μετά από μια διαδρομή 300 μέτρων, θα ενθουσιαστείτε από τον πλούσιο, διακοσμητικό σχεδιασμό σταλακτιτών, σταλαγμιτών και λιμνών.

Ξάνθη: Η «Αρχόντισσα της Θράκης»!

Η μαγευτική Ξάνθη
Η μαγευτική Ξάνθη

Το καρναβάλι της Ξάνθης, το οποίο έρχεται στη δεύτερη θέση από άποψη δημοτικότητας στην Ελλάδα μετά το καρναβάλι της Πάτρας, είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού που αντιπροσωπεύει η «Αρχόντισσα της Θράκης». Όμορφες βόλτες στην παλιά πόλη, εξαιρετική θέα στη φύση από τον Νέστο και λαχταριστές γαστρονομικές εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες. Η Δημοτική Αγορά, η οποία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο και η γειτονιά με το εντυπωσιακό συγκρότημα καπναποθηκών που κατασκεύασαν Ηπειρώτες και Μακεδόνες τεχνίτες  είναι όλα όσα μπορείτε να δείτε σε μια βόλτα που ξεκινά από την κεντρική πλατεία. Από τον ποταμό Νέστο μέχρι την οροσειρά της Ροδόπης, η οποία χωρίζεται στα δύο από την κοιλάδα του Εχίνου: στα δυτικά βρίσκεται το πυκνό δάσος του Δρυμού (Χαϊντού) και στα ανατολικά τα Πομακοχώρια, η γύρω περιοχή προσφέρεται για ανακαλύψεις στη φύση.

Υπάρχουν τόσοι πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφθείς. Φυσικά, μπορείς να μείνεις κάποιες μέρες στην πόλη προκειμένου να επισκεφθείς τα διάσημα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Με την Let’s Drive, πραγματοποιείς ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μέσα από τις προηγμένες υπηρεσίες και τις πιο προσιτές τιμές, φεύγεις για τις πιο απολαυστικές χειμερινές αποδράσεις από Θεσσαλονίκη!

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου