Τι χρειάζεται για ενοικίαση αυτοκινήτου σε νέο οδηγό;

Η Ελλάδα είναι μια εκτενής χώρα, με άπειρα μέρη για να εξερευνήσεις αλλά και μεγάλες αποστάσεις. Για να απολαύσεις, λοιπόν, τις διακοπές σου στο έπακρο και να επισκεφθείς όλα τα μέρη που φαντάζεσαι θα πρέπει να προγραμματίσεις από νωρίς τις μετακινήσεις σου. Αν από την άλλη είσαι νέος οδηγός θέλεις να ταξιδέψεις ξεκούραστα και χωρίς άγχος, ολοκλήρωσε ενοικίαση αυτοκινήτων από τη Let’s Drive και αφέσου στα χέρια των ειδικών. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να είσαι πλήρως προετοιμασμένος για το τι θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις μία ενοικίαση αυτοκινήτου ως νέος οδηγός.

Ενοικίαση αυτοκινήτου και ηλικία οδηγού 

Ηλικιακό όριο οδηγού
Ηλικιακό όριο οδηγού

Πριν προχωρήσεις θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν επιτρέπεται η ενοικίαση αυτοκινήτου σε άτομα κάτω των 21. Αφού βεβαιωθείς ότι βρίσκεσαι εντός του ηλικιακού ορίου, ήρθε η ώρα να ελέγξεις την άδεια οδήγησής σου. Να θυμάσαι ότι για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις επιτυχώς τη διαδικασία, θα πρέπει η άδεια οδήγησης να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα έτος πριν της έναρξη της ενοικίασης. Ακόμη, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την πραγματοποίηση της κράτησής σου, ώστε να βεβαιωθείς πως τα απαραίτητα έγγραφα, ιδίως η ασφάλεια που έχεις επιλέξει, έχουν τα πραγματικά σου στοιχεία. Για να διευκολύνεις την επαλήθευση των στοιχείων, σε περίπτωση που αυτό καταστεί απαραίτητο, να έχεις πάντα μαζί σου την άδεια οδήγησης και την ταυτότητά σου. Επιπλέον, μην παραλείψεις να έχεις στο ντουλαπάκι σου και το συμφωνητικό ενοικίασης. Τώρα που έχεις τσεκάρει την ηλικία του οδηγού, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι παιχνιδάκι με τη βοήθεια της Let’s Drive.

Διάλεξε το κατάλληλο όχημα για εσένα

Επίλεξε το σωστό αυτοκίνητο
Επίλεξε το σωστό αυτοκίνητο

Επόμενο βήμα, η επιλογή του ιδανικού οχήματος. Ειδικά για τους νέους οδηγούς, η επιλογή του οχήματος που θα ενοικιάσουν είναι εξαιρετικά σημαντική μιας και προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στον οδηγό αλλά και στους επιβάτες. Διάλεξε προσεκτικά το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσεις στις διακοπές σου. Δώσε έμφαση στον τύπο για να μπορέσεις να ταξιδέψεις ξεκούραστα. Επίλεξε ένα μοντέλο πόλης και μετακινήσου απ’ άκρη σ’ άκρη με άνεση. Σε κάθε περίπτωση, λάβε υπόψη ότι, ιδιαίτερα στα νησιά μας αλλά και στις απομακρυσμένες περιοχές, οι δρόμοι είναι μικροί και η οδήγηση μπορεί να είναι δύσκολη σε πολλά σημεία. Με τη Let’s Drive η ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί είναι μία εύκολη διαδικασία! Διάλεξε τώρα το όχημα που  ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου μέσα από μια πληθώρα επιλογών.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί - Ο απόλυτος οδηγός!

Να είσαι τυπικός με την παραλαβή/παράδοση

Μείνε ενημερωμένος
Μείνε ενημερωμένος

Οι ώρες λειτουργίας της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι γνωστές πριν από την παραλαβή και την παράδοση του αυτοκινήτου. Βεβαιώσου ότι βρίσκεσαι εντός των χρονικών ορίων, διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις περαιτέρω χρεώσεις. Επιπλέον, έλεγξε σχολαστικά το αυτοκίνητο κατά την παραλαβή για τυχόν βαθουλώματα ή γρατζουνιές και μην φοβηθείς να ζητήσεις από ένα μέλος του προσωπικού να τα σημειώσει, ώστε να μην θεωρηθούν ως εκ των υστέρων φθορές. Ομοίως, μπορείς να καταγράψεις μαζί με κάποιον υπεύθυνο τυχόν ζημιές κατά την παράδοση. Σε κάθε περίπτωση, σιγουρέψου ότι το αυτοκίνητο έχει ανεφοδιαστεί με καύσιμα πριν το επιστρέψεις στην επιχείρηση. Μην ξεχνάς ότι η Let's Drive προσφέρει πολλά σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σου! Μιας και μιλάμε για σωστή προετοιμασία, θα ήταν μια καλή ιδέα να κάνεις την κράτησή σου εκ των προτέρων και όχι όταν φτάσετε στον προορισμό σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις την πολυτέλεια και τον χρόνο να επιλέξεις το ιδανικό μοντέλο. Να θυμάσαι ότι πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων ανακοινώνουν κατά καιρούς προσφορές και εκπτωτικούς κωδικούς που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις την κράτησή σου σε ακόμη χαμηλότερο κόστος.

Κράτα αποστάσεις ασφαλείας και μείνει προσεκτικός

Προστάτευσε εσένα και τους συνεπιβάτες σου
Προστάτευσε εσένα και τους συνεπιβάτες σου

Η ενοικίαση αυτοκινήτου σε νέο οδηγό μπορεί να είναι μια λεπτομερής αλλά και τυπική διαδικασία. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στους κανόνες οδήγησης, στα όρια ταχύτητας και να κρατάς αποστάσεις καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία ενοικίασης αυτοκινήτου και να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς απρόβλεπτα περιστατικά, καλό είναι να γνωρίζεις εκ των προτέρων τους δρόμους στους οποίους θα οδηγήσεις και να αποφύγεις τυχόν επικίνδυνες στροφές και άγνωστα μονοπάτια. Να έχεις πάντα κατά νου ότι οδηγείς σε νέους και άγνωστους δρόμους που μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Απόφυγε την ταλαιπωρία ολοκληρώνοντας την κράτησή σου με το Let's Drive. Ανακάλυψε, μια μεγάλη γκάμα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και ξεκίνα το ταξίδι σου με ασφάλεια και αξιοπιστία, είτε είσαι ο οδηγός στις οικογενειακές διακοπές με το αυτοκίνητο είτε είσαι με την παρέα σου.

Δες και αυτό: Οικογενειακές διακοπές με αυτοκίνητο: Ο απόλυτος οδηγός!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου οφείλει να προσφέρει άνεση και ανεμελιά. Η σωστή μετακίνηση, οπουδήποτε και να βρίσκεσαι στην Ελλάδα, είναι απαραίτητη για να απολαύσεις τις διακοπές σου στο έπακρο! Λάβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για εσένα και τους συνταξιδιώτες σου και ακολούθησε όλες τις οδηγίες. Κάνε μια παύση από την ένταση της καθημερινότητας και φύγε για τις πιο απολαυστικές βόλτες. Βελτίωσε την οδηγική σου εμπειρία με προτάσεις που είναι ειδικά προσαρμοσμένες σε σένα. Ολοκλήρωσε την κράτησή σου και εμπιστεύσου την Let’s Drive, την κορυφαία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου, να σε καθοδηγήσει καθόλη τη διάρκεια των διαδρομών σου.

Αποστολή προσφορών και νέων στο email μου